Povrće

Brassica_oleracea_var_botrytis_20041012_2591.jpg

Rastan je divno zeleno lisnato povrce, svi ste ga na moru primetili, primorci ga gaje oko kuce.
Kuva se u vodi, sa suvim mesom i maslinovim uljem, i na pola kuvanja se doda krompir krupno secen. Od zacina samo biber, so se dobija iz suvog mesa. Vrlo lepo jelo.

Na ovom sajtu mozes pogledati video materijal o nacinu pripreme sushija koji smo snimili u restoranu IKKI sushi bar u Beogradu.Nadam se da ce ti pomoci.

Embedded media from this media site is no longer available

Hvala Danilo veoma poucan sajt.Mozes li da mi posaljes adresu ovog sushi bara? Izgleda ukusno:) Probala sam sushi sa avokadom i prezadovoljna sam , volela bih opet da probam :)

pene sa brokolijem(pene su koso seceni makaroni)
za 2 osobe
200gr testenine
1mala gl.cr.luka
mala gl.brokjolija
3oo slaninice ili sunke
1 pavlaka i 1/2jogurta
ulje,so,biber

skuvajte testo i brokoli(izlomnjen) razdvojeno.Brokoli ocedite.Na malo ulja izdinstajte luk a kada omeksa dodajte sitno iseckanu slaninicu,dinstajte 10 min i dodajte brokili i prelijte izmesanom pavlakom i jogurtom,zacinite kada mali odstoji dodajte testo i po zelji pospite permezanom
JA sam recept probala da napravim bez testa sa 2 gl.brokolija i mogu da kazem da je super prilog.

Zuta boranija
obarite 1 kesu bnoranije u cistoj vodi i kada se skuva ocedite.Izmesajte 1 pavlaku i 3 jaja i dodajte u boraniju i stavite u jena ciniju i pecita 20 min na 150-200 stepeni u rerni (dok se ne uvati korica)

PRIJATNO

Grasak grasak grasak i samo grasak
Mogla bih stalno da jedem grasak. To mi je omiljeno jelo.
Jednom kada sam bila mala 5 godina, imali smo grasak za rucak, otac je uzeo kutlacu da sipa grasak, i rekao: A ovaj najlepsi grasak sipacu... sebi.
Ubila sam se od plakanja sto ja nisam dobila najlepsi grasak. Nisu mogli da me smire

volim spanac i boraniju, od malena!
Klasican spanac i jaje na oko,
corba od spanaca sa pavlakom i barenim jajetom,
musaka od spanaca,
birjam kosovski,
lazanje sa spanacem,
rolat od spanaca sa fetom,
spanac a la blitva na dalmatinski nacin...
A boranija corbasta, pa sa kiselim mlekom
ili barenakao salata sa belim lukom...

tako je ....spanać rules :razz: njam njam njam

Varivo od kelja: Izdinstati malo crnog luka sečenog na kockice, pa kad postane staklast, ubaciti kelj, isečen na kocke (šta ga znam...2,5 x 2,5 sm...:) - po želji), i dodati nekoliko čenova belog luka, isečenih na 2-3 dela...pa kad je do pola gotovo, dodati krompir isečen isto na krupnije kocke. Ne teba da ima mnogo vode - onako, da je malo gušće.
Kada se već skine sa ringle, dobro pobiberiti i promešati.
Ide uz pečeno meso, ćufte...

PROKELJ na kratko obaris u vreloj vodi, ocedis ga od vode, i spremis sosic: na malo margarina proprzis kasiku brasna i nalijes sa mlekom, dodas pola pavlake, obicne, posolis po ukusu i sa ovim prelijes prokelj. E, kada imas jos vremena da cekas, mislim kad nisi ili niste mlooogo gladni onda sve to gurnes u rernu s tim sto odozgo izrendas kackavalja ili nekog drugog tvfdog sira i kada je sir zuckasto zapecen moze da se rucka!:klap:
KARFIOL kojI je na kratko obaren u slanoj vodi, umaces u malo guscu masu za palacinke i tako przis u masnoci i sluzis sa vec pomenutim sosom .:okok:

KELJ iseckas i izdinstas na malo masnoce sa sitno iseckanim lukom, nalijes vode i dodas malo brasna i crvene paprike, kada je vec gotov, ato bude brzo, dodas mu iseckanu slaninicu, prethodno proprzenu bez masnoce,zajedno sa masnocom koju je pustila. Prijatno:bye:

Back