Povratak na selo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mister Sojic

Elita
Banovan
Poruka
16.723
Cuo sam izvesnu pricu o Holandiji.... 2-3% zive na selu, sljam u gradovima..

Doduse taj malobrojni sloj na selu je svojevrsna aristokratija.. od kuca, auta i sta ja znam..

Sad gledam kod nas.. nikad jeftinija zemlja, pa i okucnice... u mom selu kuca od preko 100m2 sa pripadajucim 20 do 30 ari placa - max 6.000 evra..

pa to je smeno...

....

Ja povodom toga vracam u zivot staru kucu u mom selu.. sirim je, dodajem kupatilo i nesto jurim oko adsl-a, je mob net je zivi uzas..

A da samo da znate kako bi bio srecan - tisina, ogroman prostor, volijera za fazane, ukrasnu zivinu.. itd..

par kilometra.. hmm

gruza.gif

- - - - - - - - - -

Ima deca da se obraduju kada odrastu, i shvate kolike pare si pukao na nesto gde oni nikada nece ni da privire.:ok:

Moja kuca im - na izvolte u gradu..

..

Ja spremam za sebe, a ne za njih...

Doduse taj malobrojni sloj na selu je svojevrsna aristokratija.. od kuca, auta i sta ja znam..

Sad gledam kod nas.. nikad jeftinija zemlja, pa i okucnice... u mom selu kuca od preko 100m2 sa pripadajucim 20 do 30 ari placa - max 6.000 evra..

pa to je smeno...

....

Ja povodom toga vracam u zivot staru kucu u mom selu.. sirim je, dodajem kupatilo i nesto jurim oko adsl-a, je mob net je zivi uzas..

A da samo da znate kako bi bio srecan - tisina, ogroman prostor, volijera za fazane, ukrasnu zivinu.. itd..

Samo sto je izmedju sela u Holandiji i Srbiji ogromna razlika. Onaj na selu u Holandiji ima sve...dobar put,vodovod,struju,internet,telefon....bukvalno sve....U Selu u Srbiji nema nista

Jeftina imanja u Srbiji kao duhovi. Svi o njima govore a niko ih ne vidi ili tacnije retki ih pronadju.

Godinama trazimo seosko imanje povoljne cene a nalazimo ili veoma skupo imanje ili imanje bez papira sa trideset vlasnika koje je nemoguce kupiti i biti siguran da si ga kupio.
Pusta sela ce se pretvoriti u nista uskoro ako se ne ucini nesto na oporavku.

Samo sto je izmedju sela u Holandiji i Srbiji ogromna razlika. Onaj na selu u Holandiji ima sve...dobar put,vodovod,struju,internet,telefon....bukvalno sve....U Selu u Srbiji nema nista

Hmm.. ima struja, voda, telefon.. put od 1 do 2 km nasut, resto asfalt... internet pokriva za sad mobilni, a u tazbini imaju net.. njihovo selo koje od mene 50 km..

oko ADSL-a uskoro zavrsavam..

A posebna pogodnost sto je voda iz zajednickog vodovoda iz planine... a ima takva 4!

Placas odrzavanje..

- - - - - - - - - -

Jeftina imanja u Srbiji kao duhovi. Svi o njima govore a niko ih ne vidi ili tacnije retki ih pronadju.

Godinama trazimo seosko imanje povoljne cene a nalazimo ili veoma skupo imanje ili imanje bez papira sa trideset vlasnika koje je nemoguce kupiti i biti siguran da si ga kupio.
Pusta sela ce se pretvoriti u nista uskoro ako se ne ucini nesto na oporavku.

Ne znas kome da se obratis i nadjes... a ima...

Ustvari treba neko da ti pokaze...

Za zainteresovane .. ima nekoliko kuca do 5.000 evra.. to su kuce uslovno receno novogradnja oko 80 m2.. sa minimum 20 ari placa...

Gruzanski kraj...

Ekstra mogucnost - gledate Bajcetinu na vrhu Gledickih planina gde Toma sa meckama pece rakiju :D

Za zainteresovane .. ima nekoliko kuca do 5.000 evra.. to su kuce uslovno receno novogradnja oko 80 m2.. sa minimum 20 ari placa...

Gruzanski kraj...

Ekstra mogucnost - gledate Bajcetinu na vrhu Gledickih planina gde Toma sa meckama pece rakiju :D

Ту беше сакривено немањићко злато којим ће се изградити Србија кад све ово прође?

ja socijalizmu najvise zameram sto je pogresnom politikom unistio selo...licno mislim da zemlja treba da pripadne onom ko hoce da je obradjuje...druga pesma bi se po srbiji pevala da se 70-tih asfaltira sela,dovela struja centralizovali vodovodi,napravili domovi kulture,renovirale skole,napravili sportski objekti---umesto sto se suludo krenulo u industrijalizaciju i pare se ulagale u gigante industriske koje nisu imali perspektivu...
svoju ocevinu sam poklonio--tj.odrekao se u korist brata...odem u goste ali da ucim sve o koriscenju masina sad ili da pocinjem da se bavim nekom proizvodnjom--nisam u stanju...

pa to je smeno...

....

САМО НАПРЕД, ШОЈИЋУ!:ok:

То је похвалан поступак, штета што је мало таквих. Озбиљан сам 100%

Steta.. ljudi ne shvataju sta znaci kavlitet zivota..

- - - - - - - - - -

Него Шојке, какве су снајке Гружанке? Да не потежемо за џабе толики пут. :)

ma sire nego duze.. a 'oce da se i biju ovi Gruzani zbog njih...

Uglavnom nije "zanat" za ozbiljne ljude..

САМО НАПРЕД, ШОЈИЋУ!:ok:

Simo, posto se nas dvojica znamo u 3D, mozda navratimo do Sojica da vidimo to njegovo selo i Bajvetinu dvogledom... :whistling:

Nego, ja ovde u MinKenu trenutno vodim zestoku borbu nasmrt sa mojim managementom, pa dok ih ne poubijam logicki, necu moci... Na pravom sam putu to da odradim. :ok:

Pa cemo da bokal bajcetinske rakije... :D

_nobody_

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back