Povratak krvne osvete?

• Začetnik teme Začetnik teme MXXXX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MXXXX

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
222
Pre neki dan u Novom Pazaru decko ubio svog napadaca koji ga je pre par meseci izbo nozem a nije robijo.Sad citam u blicu ispred palate pravde dve zene izbole coveka zato sto im je on u saobracajci zgazio rodjaka.Posto sud nece da radi svoj posao narod uzima stvar u svoje ruke.Sta mislite o tome?

Ja sam u zadnjem trenutku odustao od kontaktiranja odredjenog ministarstva, s' ciljem da uzmem stvar u svoje ruke ako oni nece.
Znam da se to Vama cini glupo i kao pohod na vetrenjace, ali uspeo sam uznemiriti odredjene strukture i postigao nagodbu. Imao sam nameru da uputim sudski overen zahtev sa veoma velikom obavezom povratne informacije inace svaki izostanak smatram odobrenjem za akciju.
Izjava i svi ostali dokumenti bi bili poslati na par pravih adresa sa obavezom da zakonski deluju , a ja da operem ruke. Optuzim ceo komandni lanac od ministarstva i sl. do odgovarajucih izvrsnih organa. Taktika vruceg krompira u tudje ruke. Zaboravih reci...akcija bi sadrzavala elemente brutalnosti i nasilja, svedeno pod samoodbranu, ali ne preteranu.

Nemam nista protiv, a i mislim da bi bilo daleko bolje i brze sve reseno. Da cekas da sud resi nemas vremena ni novca pa ljudi odustaju. A iskreno da mi neko ne daj boze siluje sestru uzeo bi neki zardjali noz nasao tog koji ju je silovao odsekao kitu i naterao da pojede a posle bi ga zaklao. Isto da mi neki pijani retard kolima ubije nekog clana porodice, i yo sa uzivanjem.

Ne mogu da kažem ni da opravdavam ni da ne opravdavam ovako nešto, jer ne znam pod kojim okolnostima je taj lik zgazio i usmrtio devojku (ako je bio pijan ili divljao, onda mu je trebalo davno presuditi).
S druge strane, devojka koja ga je napala nožem biće optužena za teško ubistvo u pokušaju i bez robije se neće izvući i time je sebi, a i svojoj porodici upropastila život.

Zamislite da postoji zakon o privatnom posedu kao u americi. Tek onda nas ne bi bilo ovako je još i podnošljivo.

Sacekaj, tebi je ok da neko moze da ti upadne u stan, kucu a da ti mozes samo skrstenih ruku da sedis? Tebi je ok da ti lopov ubija od batina a ti nemas prava da ga ubijes kao zeca jer ipak on tebe nece da ubije? Da imas dozvolu za posedovanje pistolja a da moras da ga drzis rasklopljenog a delove na dva razlicita mesta? Sta hoces reci ovome koji ti siluje cerku/zenu sackaj par min dok sklopim pistolj? Ili kada ti se neko useli u vikendicu/kucu nemas prava da pokupis par drugova i fizicki ih izbacis jer je zakon na njihovoj strani pa moras sve to da radis preko suda. Zakon o privatnoj svojini je najbolja moguca stvar, pa lepo kada pocnu da uvijaju narkice koji obijaju kola ima sve da bude ok, a ne kao drugu da obiju kola dva puta u roku od tri meseca...

Pre neki dan u Novom Pazaru decko ubio svog napadaca koji ga je pre par meseci izbo nozem a nije robijo.Sad citam u blicu ispred palate pravde dve zene izbole coveka zato sto im je on u saobracajci zgazio rodjaka.Posto sud nece da radi svoj posao narod uzima stvar u svoje ruke.Sta mislite o tome?

Podrzavam ovo. Narod treba pravdu u svoje ruke da uzme posto je ovo zemlja u kojoj olosh vlada i u kojoj pravde na sudu nema.
Samo ove dve su malo glupe ispale. To se drugacije radi. Ali ebi ga.....neiskustvo.

Ljudi se osecaju izneverenim. Presude su smesne, cak i uvredljive za zrtve, da ne pricamo da zrtva mora da se bori za pravdu, niko ne stoji iza nje.
Ovo je sasvim normalan sled okolnosti, koji ce se nastaviti. Mada ga neodobravam, vladavina zakona je ipak bolja, naravno kada vlada. :confused:

ma normalno da su ljudi revoltirani kad vide kako rade nasi sudovi...Bol koju su one dozivele je tolika da nisu ni razmisljale o posledicama toga a u stvari su jos vise potonule..nesreca jedna sta bi rekla...Secam se da je mene kao dete udario kolima covek koji je bio sa ljubavnicom na nekom kao sluzbenom putu...bila sam u klinickoj smrti ali eto Bog je hteo da zivim...Secam se da je stric hteo da ga ubije a tata je ipak bio prisebniji jer je taj dosao i plakao kako je sebi zivot vec upropastio da ce sve njegova porodica saznati i kako kao svojoj deci u oci da pogleda...I taman moj sazaljivi tata to obeca da ce da zaboravi samo nek sam ja ziva..covek preko svojih veza i vezica izvuce zadnjicu ubedivsi sud i policiju kako to samo moze i moglo je u srbiji da sam ja kriva jer sam prelazila ulicu na crveno...sto uopste nije tacno...zasto bih lagala samu sebe? i tako nikad niko nista nije po tom pitanju uradio a ja sam posle toga citala o mnogo slicnijim slucajevima...da neko pokusa da prevari sud na ne dao Bog mojoj nekoj nesreci ne smem ni da mislim ukakvo bi iskusenje dosla...

Back