Povratak KiM. A šta onda?

Kada pričam o održivom rešenju, mislim na zadovoljne sve balkanske narode.
Pa kada nas unučići budu pitali gde je deo Kosmeta, a mi pokažemo deo mora koje smo dobili u zamenu.

Pogledajte prilog 1351025

Isto tako Albanski unučići kada pitaju gde je Skadar i rivijera, a matorci im pokažu deo Kosmeta koji su vekovima želeli i konačno dobili.
Održivo je ono koje bude u skladu sa ravnotežom sila. Ostalo pada kao zrela kruška. Težiti trajnim rešenjima.

После повратка КиМ, идемо у правцу Аграма, Тиране и наравно Софије.

A jesmo to ikada želeli
Održivo je ono koje bude u skladu sa ravnotežom sila. Ostalo pada kao zrela kruška. Težiti trajnim rešenjima.

Najveće sile na Balkanu (kao i svugde) su želje, navike i tradicija domaćih naroda.

Ne smem da otkrivam, ali mi Srbi pomalo ne želimo Kosmet, pa ga pomalo i gubimo.

Al nemoj to nekome da kažeš, to niko ne zna !

A jesmo to ikada želeli

Najveće sile na Balkanu (kao i svugde) su želje, navike i tradicija domaćih naroda.

Ne smem da otkrivam, ali mi Srbi pomalo ne želimo Kosmet, pa ga pomalo i gubimo.

U kineskom horoskopu za 2050. nema stavke “Kosovo Republjika”, a za Aljbaniju i tzv BiH piše: “konstani udari avijacije, dronova i teške artiljerije, plus po koja krstareća”, što od nas što od sila koje budu dovodile neposlušni kontinent u red. Za dičnu nam susetku Hrvatsku kaže da ili uzme svoj deo BiH i nosi ili da se uspostavlja država Arpadovaca i kopneni put od Pekinga do Rima. Toliko o tome.

A jesmo to ikada želeli

Nema tu tradicija, nego dođe za vrhovnog komandanta neko ko je nasledio propisnu vojnu industriju od onih pre, i nekakvu vojsku, pa se izdaju odgovarajuća naređenja. Kog plaše ratovi da se ne sekira, bilo je takvih oduvek, ali ni jedan rat takvi svojim strahovima nisu sprečili.

🐈 🐈 🐈

Nema tu tradicija, nego dođe za vrhovnog komandanta neko ko je nasledio propisnu vojnu industriju od onih pre, i nekakvu vojsku, pa se izdaju odgovarajuća naređenja. Kog plaše ratovi da se ne sekira, bilo je takvih oduvek, ali ni jedan rat takvi svojim strahovima nisu sprečili.

🐈 🐈 🐈

Некада су шаљивџије умеле ложаче да скину до голе коже и вежу за бандеру.
Пази се ...

Lupetanja Šiptara koji nekako zna srpski a još bolje koristi Google Translate. Sledeća mudrost?
Tako razmišlja enciklopedijski primerak ne baš preterano inteligentnog i minimalno školovanog Srbina: misli da nekoga vređa time šta ga je nazvao "Šiptarom" ili, štajaznam, "Ćifutom" ili tako nekako dok time zapravo samo pokazuje svoj nivo obrazovanja i inteligencije odnosno manjak istih. Ti si simptom svega zla šta se nam desilo u poslednjih 30tak godina, upravo zbog takvih kao ti smo u permanentnom sukobu sa svetom.
I, btw, 27 hiljada postova? You really, really need to get some. Nađi neku devojku. Ili momka, štagod ti odgovara, ali u svakom slučaju neki prirodniji ventil za lične frustracije.

Iz svog moram priznati poprilično sporadičnog praćenja tema i diskusija primetio sam da se mnogo govori to jest piše o planovima za povratak Kosova u ustavno pravni poredak RS, ali se ujedno i poprilično ćuti, odnosno ne piše koji je tačno plan i kako će Srbija da reintegriše to stanovništo u srpsko društvo. Uzmimo najkonzervativniju procenu stanja i recimo da se radi o milion ljudi koji ne gaje nešto mnogo prijateljska osećanja prema RS: kako tačno tipični internet Rambo zamišlja da natera te ljude da prihvate i učestvuju u institucijama i generalno u društvu? Šta tačno može država tim ljudima da ponudi da bi oni pristali da žive i prihvataju Srbiju kao svoju državu i da sebe vide kao deo srpskog društva? Ili je plan da ih se sve protera i pobije?
onda idemo na liniju karlobag ogulin karlovac virovitica.

posle cemo kad sa tim zavrsimo, da pravimo plan za tokijo i okolinu.

Iz svog moram priznati poprilično sporadičnog praćenja tema i diskusija primetio sam da se mnogo govori to jest piše o planovima za povratak Kosova u ustavno pravni poredak RS, ali se ujedno i poprilično ćuti, odnosno ne piše koji je tačno plan i kako će Srbija da reintegriše to stanovništo u srpsko društvo. Uzmimo najkonzervativniju procenu stanja i recimo da se radi o milion ljudi koji ne gaje nešto mnogo prijateljska osećanja prema RS: kako tačno tipični internet Rambo zamišlja da natera te ljude da prihvate i učestvuju u institucijama i generalno u društvu? Šta tačno može država tim ljudima da ponudi da bi oni pristali da žive i prihvataju Srbiju kao svoju državu i da sebe vide kao deo srpskog društva? Ili je plan da ih se sve protera i pobije?
Jedini nacin da se kosovo vrati u sastav srbije je nasilno putem vojske i to samo uz blagoslov velikih sila amerike .sad koliko je to realno je druga prica jasno je da mi ne mozemo uci sa vojskom i proterati nato pakt . Ali uz njihov blagoslov koji bi podrazumevao ostanak njihovih baza na kosovu mogli bi vratiti kosovo . Opet kazem koliko je realan blagoslov amerike da nasa vojska udje na kosovo ali zivot je nepredvidljiv mozda ameri na tqj nqcin pokusaju distancirati srbe od rusije ili recimo u novoj podeli karata i onteresnih sfera u evropi posle rata u ukrajini srbija podpadne pod rusku interesnu sferu ( jer na kraju krajeva koji bi narod na to pristao osim srba makedonaca i eventualno bugara i crnogoraca koji su vec " anektirani" u nato pakt) mozda bi rusi u nekoj novoj podeli interesnih sferq u evropi dobili srbiju i insistirali da ona obuhvati i kosovo to bi povratak nase vojske ucinilo realnim ali sa druge strane kako rusi stoje na ratistu pre bi se dalo zakljuciti da ce izgubiti i deo interesne sfere koju sada drze.
I naravno ostqje isto tako zanemarljiva mogucnost da se kosovo vrati u ustavni poredak srbije mirnim putem uz uslov da kao sadasnji status kvo uspemo da sacekamo promenu odnosa u svetu ili sto sam vec napisao promene americkog stava prema nama iz svojih nekih razloga i interesa recimo da nas odvoje od rusa i privuku u nato pakt sto bi znacilo ostanak njihovih baza na kosovu i izgradnju novih sirom srbije . Mozda bi za to dali da kosovo samo formalno ostane srpsko ali bez nasih zakona i bez nase vojske na njemu sustinski bi bilo nezavisno od srbije njegove prirodne resurse bi i dalje koristili ameri a ne mi ali bi formalno bilo u sastavu srbije mi bi imali zauvek problem oko toga jer bi oni konstantno pokusavali secesiju imali bi svoju policiju a ameri bi i dalje imali polugu da destabilisu region kad im zatreba . Sve u svemu ne vidim srecu sa kosovom vise dugorocno mrcvarenje i trosenje energije novca i svih resursa

Ili je plan da ih se sve protera i pobije?

Proterivanje i ubijanje nikada nije bila opcija sem u udbaškim ratovima 90ih.

Srbi nisu istrebljivali druge narode koji žive u njihovoj državi.

Po uspostavljanju Monarhije i rekonstrukciji srpskog društva Kosovo će postati visoko razvijena evropska regija u sastavu Kraljevine Srbije.

Moraće da ga napuste samo oni koji čine da tamo i dalje vlada zaostalost i divljaštvo.

Vi ... ga ne želite u sastavu Srbije pa su zato vaši tabloidi godinama podlo uvaljivali priču kako će Srbija u zamenu za Kosovo da dobije Republiku Srpsku.

Не Шокац,
не цео Космет
и не у замену за РС,
већ за излаз на море.

razmena teritorija.jpg

Не Шокац,
не цео Космет
и не у замену за РС,
већ за излаз на море.

Prvo nauči da mi se obraćaš pristojno ukoliko želiš polemiku sa mnom.

Drugo, Kraljevina vam je omogućila izlaz na more ali ste ga vi titoisti proćerdali jer niti ste Srbi niti vam je interes Srbije iole bitan.

Za vas je Srbija bila i ostala kolonija i muzara koju ste napadali i pljačkali.

O toj vašoj izdaji i pričam. Ovo je samo jedna od njenih varijacija.

Crnu Goru da aneksirate ne možete ali zato nudite arnautima okupirani deo Srbije.

Srbima prodajete maglu a arnautima poklanjate srpsku zemlju.

Internet rambo se slaže da to sve treba pobiti i proćerati.

Ali bi internet rambo ako to može neko drugi da uradi, ali nemoj njega samo neko da zove i da smara. Gde on da se sagne pa kruna sa glave da mu spadne.

Internet rambo veruje i nada se da će braća rusi to uraditi za nas. On smatra da je će rusija još prošle godine u ovo doba izbiciti na Dunav te da će braća Rusi ćerati pravdu božju. U ovo vreme braća Rusi su već osovoji čitavu Evropu. Tako je predvićao internet rambo.

Faktički Kosovo služi lokalnim političarima da vazda izbacuju izmet iz usta umazan Kosovom i Kosovo umazano tim istim izmetom, a taj izmet služi da se uspali internet rambo. Ništa više neće uspaliti internet ramba kao priča o Kosovu. Kosovska priča.

Internet rambo ne bi znao šta bi radio u životu ako bi se kojim slučajem problem Kosova rešio kompletno. Njegov život bi izgubio smisao kada bi Kosovo postalo sastavni deo Srbije. Ne bi imalo više šta tako da ga uspali kao izmet lokalnih političara za začinom kosova. Tako da je kosovksa priča perpetum mobile kako za političare tako i za internet ramba.

Ne kapiram sto uopste neko to razmatra, kada je ocigledno da Kosmet mozemo samo povratiti ratom, a ratom smo ga i izgubili.
Dakle, dokle god je NATO, nema sanse da se povrati. Druga opcija je da se sami ptari vrate, pod uticajem nase kulture i ekonomskog
blagostanja. Druga opcija je realnija, zato treba da poradimo na sebi...

Back