Povod i uzrok

38imak

Veoma poznat
Poruka
12.575
Posto smo mi u Srbiji najveci svetski strucnjaci za razlikovanje povoda i uzroka, zbog WW1; i posto smo toliko pametni kao narod, hajde da primenimo to znanje na opis danasnje situacije u Srbiji.

POVOD za proteste i nezadovoljstvo gradjana je ubistvo 15 ljudi u Novom Sadu.

UZROK za proteste i nezadovoljstvo gradjana je autokratska vlast Aleksandra Vucica u Srbiji.

Zato je potpuno besmisleno uporedjivati pad nastresnice u autokratskoj Srbiji, sa nekim padom mosta u demokratskoj Drzavi, sto je aktuealan udbaski spin kojim se sluze SNS-ovci.

I to je to.

Poslednja izmena od moderatora:
Uzrok je besprizorna, nevidjena doza korupcije koje je presla svaku meru.
Uzrok uzroka je najprimitivniji, najbrutalniji vid kapitalizma koji se ovde zapatio i izvukao svu najgoru mulj i trulez sa dna.
(zbog poredjenja: 'socijalizam' koji smo imali je doveo do isplivavanja svih govana na vrh, sad smo otisli korak dublje)
uzrok uzroka uzroka je vec za filozofiju, pa ne bih ovde o tome

Zbog cega SNS-ovci, Srbi koji od malena po skolama uce razlikovanje povoda i uzroka, ne mogu da primene to znanje na aktuelna desavanja u drustvu?

Svi mi Srbi znamo koliko se u srpskom skolovanju stavlja akcenat na razlikovanju ta dva.

I onda dodju SNS-ovci, i potpuna blokada mozga, ne mogu da primene to na aktuelne dogadjaje.

Zbog cega je to tako? :think:

Posto smo mi u Srbiji najveci svetski strucnjaci za razlikovanje povoda i uzroka, zbog WW1; i posto smo toliko pametni kao narod, hajde da primenimo to znanje na opis danasnje situacije u Srbiji.

UZROK za proteste i nezadovoljstvo gradjana je autokratska vlast bandita, takojevica Aleksandra Vucica, i ostalih mafijasa u Srbiji.

Zato je potpuno besmisleno uporedjivati pad nastresnice u autokratskoj Srbiji, sa nekim padom mosta u demokratskoj Drzavi, sto je aktuealan glupi udbaski spin kojim se sluze SNS-ovci.

I to je to.
Ja kad sam video naslov teme mislio sam da je neka romantika tipa "ONA je povod i uzrok mojih besanih noći" a ono - preteklo ti od NGO USAID-a pa da ispoštuješ kontrakt.

Pih...
Nek ti piše ko je dokon...

Шта да пишемо на теми кад си све написао у уводном посту.
Evo na primer ovo gde se vidi da je @kapetanmark je bio u pravu a vi mu stavljali ona cerekanja

Nakon što su studenati iz Beograda najavili da će prekinuti svaku dalju saradnju sa novosadskim kolegama, revoltirani time što su prošlog vikenda bili zloupotrebljeni za promociju političkih ciljeva „Proglasa“, grupa studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu je takođe podigla glas protiv aktivista političkih organizacija koje žele da profitiraju na njihovom protestu. Na udaru su se prvi našli aktivisti organizacije „Stav“, predvođene Milom Pajić i Branislavom Đorđevićem, za koje navode da „bahato i nasilno“ zloupotrebljavaju Univerzitet za promociju svojih političkih ideja i obračun sa neistomišljenicima.

U skladu sa tim, novosadski studenti zahtevaju da se uzurpatori studentskih protesta „hitno isključe sa Univerziteta“, te da se Pajićevoj, Đorđeviću i njihovim aktivistima više ne dopušta da upadaju na predavanja, prekidaju diskusije i nameću svoje stavove, ne poštujući ni studente ni profesore, čime fakultet pretvaraju u poligon za svoje političke igre.

Sa druge strane, istovremeno se i između samih uzurpatora vode žestoki obračuni, pri čemu su aktivisti organizacije „Stav“ i ostali Gruhonjićevi sledbenici ušli u sukob sa radikalnom levicom iz Beograda, ne birajući reči u unakrsnoj razmeni optužbi i nadmetanju ko je „fašista“, a ko „antifašista“, ko širi „pravu“, a ko „pogubnu“ ideologiju”, te koja je od frakcija „sebična i misli samo na svoje lične interese“.

Ovaj sukob, koji je uzdrmao temelje akademske zajednice, postavlja ozbiljna pitanja o slobodi govora, političkom aktivizmu i granicama akademske tolerancije. Kako će se situacija dalje razvijati, ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno – Filozofski fakultet u Novom Sadu više neće biti isti, a ovaj tok dešavanja definitivno ide na ruku samo onima koji već stotinama godina maštaju o sukobu između „Novog Sada“ i „Beograda“ i „Republici Vojvodini“.

https://nsuzivo.rs/srbija/pobuna-st...rganizacije-stav-nasilno-namecu-svoje-stavove

UZROK za proteste i nezadovoljstvo gradjana je autokratska vlast bandita, takojevica Aleksandra Vucica, i ostalih mafijasa u Srbiji.
vi ste dvojna ličnost.

imalo bi smisla da tražite odgovornost presednika i drugih za tragediju.

u tom slučaju imali biste isti POVOD i UZROK. a odsustvo šizofrenije. :lol:

Zapravo je uzrok pada nadstrešnice to što je kao i sve ostalo građeno uz muljačinu, ugrađivanje i nekompetentnost. Zato su ugovori tajni.
Dok se ne budemo izborili da svi ugovori na osnovu kojih se troše naše pare budu javni neće biti stvarnih promena.
Međutim, upravo je to način funkcionisanja onih koji su opisani u uvodnom postu. Daće ostavke neki, ali odgovore nikako.

Zato je potpuno besmisleno uporedjivati pad nastresnice u autokratskoj Srbiji, sa nekim padom mosta u demokratskoj Drzavi, sto je aktuealan glupi udbaski spin kojim se sluze SNS-ovci.
Pri tome most u Americi kojeg spinuju se srušio nakon što je jedan teretni brod naleteo na stub.
A nadstrešnica pala kad je jedan golub prdnuo.

Zapravo je uzrok pada nadstrešnice to što je kao i sve ostalo građeno uz muljačinu, ugrađivanje i nekompetentnost. Zato su ugovori tajni.
Dok se ne budemo izborili da svi ugovori na osnovu kojih se troše naše pare budu javni neće biti stvarnih promena.
Međutim, upravo je to način funkcionisanja onih koji su opisani u uvodnom postu. Daće ostavke neki, ali odgovore nikako.
U Srbiji je sve gradjeno uz muljacinu jer ne postoje standardi. Da standardi postoje Beograd na vodi nikada ne bi bio izgradjen niti bi se nadstresnica srusila.

Da li si isao da izjavis saucesce nekoj od porodica nastradali? Ti si ubedljivo najveci folirant na forumu. Bole tebe uvo za poginule nego trolujes zato sto nista u zivotu nisi postigao i za to ti je kriva vlast. Tebi nijedna vlast ne bi bila dobra. To ima veze sa tvojim karakterom.
To je tek najveće folirantsko licemerje. Šta ima lik koji dozvoljava da se kapitalni objekti otvaraju bez upotrebne dozvole da ide i da izjavljuje saučešće?

Daleko bilo da sam ti drug. Znam da ti istina smeta. Inace za rucak je posna sarma.

Мислим да имаш благи проблем са разумевањем написаног, не само тог, већ и претходних постова.

Он ти се обратио, не са друже, већ Друже.

Нагласио је то Друже великим почетним словом, што значи да није мислио да сте вас двојица другови, већ ти је доделио титулу "друга".

Као што је Илија Чворовић свом подстанару рекао да га не ословљава са "господин", већ "друг" (то друг је у ваше време била титула).

Е, сад...ја бих многе постове на које си одговарао морао да ти преводим, па и на оној теми где су нам брисали постове пре пар минута.

Али, заморно је стално преводити нешто што је јасно написано.

Srbi koliko vidim rade partijske agitacije i manipulacije za dz.....

A jeste tako i iz mog iskustva, i u vojsci i ovako , uvek sam naletao na te pacove koji su uvek za tudje igre glodari....tako da ih ne mozes nazvati ljige, oni idu otvoreno kao kolateralna steta, izazivajuci samilost onog ko treba da ih ugazi ili privid da je taj neko terminator bez kompromisa cim zeli da pocisti pacova...

Steta po onog ko hoce vise kvaliteta u drustvu od tog glodarskog junacenja i zivota..

vi mislite da FSB spava?
Pitanje je na mestu , pojma nemam sta rade koje sluzbe, ali sigurno rade...
Ne znam da li je doslo vreme da zapad instalira strogu poslusnost u Srbiji , ali po navodima jos nije vreme....
Ali docice vreme, gde ce Srbi slaviti nametanje strogih pravila igre, naravno ko se nakrao nakrao se i ima da uspostavlja svoja moralna nacela kao sto i Vucic uspostavlja reinkarnaciju 90tih...

Ali ne znam...ja nemam kontakta trenutno sa nijednom sluzbom, niti sa ljudima iz sluzbe na nekim banketima i dogadjajima, a da imam procitao bi ih ....

I to je to.
Sve je to lepo ali kad kažeš da su vlastodršci ubili 15 ljudi a tu tvrdnju ne možeš ničim da potrkrepiš onda je i sve drugo što kažeš vrlo sumnjivo.Ako si neubedljiv ili ako većina vidi da lažeš na tako drastičnom primeru onda je znatna verovatnoća da i sve drugo bitno lažeš :)

I to je to.

Прво

Ви који сте за запад и они који су за исток су дибидуз дустаблије ....

Почевши од тога аксиома ( тореме која је априори тачна и недоказује ) све што си написо и што ћеш писати ич неваља

Шта да пишемо на теми кад си све написао у уводном посту.

Па прво оспориш кредибилитет и валидност мисоних процеса аккка узрочне последичне везе изенешнога и закљученога

... Па то је основасвакога задискутарења...

Uzrok je besprizorna, nevidjena doza korupcije koje je presla svaku meru.
Uzrok uzroka je najprimitivniji, najbrutalniji vid kapitalizma koji se ovde zapatio i izvukao svu najgoru mulj i trulez sa dna.
(zbog poredjenja: 'socijalizam' koji smo imali je doveo do isplivavanja svih govana na vrh, sad smo otisli korak dublje)
uzrok uzroka uzroka je vec za filozofiju, pa ne bih ovde o tome

Мислим да се то у капитализму занaзива залобирање.

Као професија је изузетно зацењена у УСА

Тако да ако вам смета залобирање значи смета вам капитализам ..значи ви сте удбашке комуњаре и нисте у складу са тематиком

@38imak

Sve je to lepo ali kad kažeš da su vlastodršci ubili 15 ljudi a tu tvrdnju ne možeš ničim da potrkrepiš onda je i sve drugo što kažeš vrlo sumnjivo.Ako si neubedljiv ili ako većina vidi da lažeš na tako drastičnom primeru onda je znatna verovatnoća da i sve drugo bitno lažeš :)

След догађаја.

узрок ...мафија хоће да заради
  1. властодршци узму кредит од 65 милиона евра
  2. властодршци плате извођачима и низу подизвођача 3 милиона ..а 62 милиона стрпају уџеп
  3. котве са крова и жице неко уклони при раду на репарацији крова зато што појма нема чему служе
  4. сајале се извуку из бетона и падну
  5. 15 људи мртво
последица мафија се награбила лове

Тврдња покрепљена сликом .. значи ти лажеш

images

Тему пребацити на ПДФ филозфија јер се бави много дубљим питањима.... Или барпсихологија

Мислим да се то у капитализму занaзива залобирање.

Као професија је изузетно зацењена у УСА

Тако да ако вам смета залобирање значи смета вам капитализам ..значи ви сте удбашке комуњаре и нисте у складу са тематиком

@38imak
U komunistickim diktaturama nema lobiranja, samo direktna naredjenja i dekreti.

Back