Quantcast

Povezivanje na MS SQL Server 2005

pex35

Početnik
Poruka
44
Preko connectionString-a! Npr ovako (u VB.Net-u):
Kod:
dim connectionString as String="Data Source=ime_tog_drugog_racunara;Initial Catalog=ime_baze;Persist Security Info=True;User ID=korisnicko_ime;password=lozinka "
dim con as new SQLConnection(connectionString)
con.Open()
i konektovana si :)
 

Mirelica

Početnik
Poruka
25
Evo ovako. Na jednom racunaru sam instalirala MS SQL Server. Drugi racunar je povezan na ovaj sa SQL Serverom. Pre nego sto pocnem da pisem aplikaciju u nekom jeziku, mislila sam da vidim da li se SQL Server vidi sa ovog drugog racunara, da li mu je dostupan, ali dobro mogu to i da preskocim. Koristim Delphi 7. Pokusala sam da se povezem preko ADOConnection. U okviru connection stringa koristila sam Microsoft Ole DB Provider for SQL Server i za njega podesila sve Host Name, Server Name, Database Name, Username, Password i sve ostalo sto mi je palo na pamet... Uporno dobijam obavestenje [DBNetlib[ConnectionOpen(PreLoginHendshake())]] General Network Error. Check Your Network Documentation. Racunari su direktno vezani kablom, i normalno vidim sadrzaje foldera koji su sherovani. Gde gresim?
 

Pjer_Nis

Ističe se
Poruka
2.889
Ako ti je server podesen na 'Windows authentication' treba da ga prebacis na SQL Server authentication, da mu se pristupa po user/password paru. Onda bi connection string trebalo da izgleda nekako ovako:
server=NAZIV KOMPJUTERA GDE JE SQL SERVER ILI NJEGOVA IP ADRESA; Data Source=NAZIV SQL SERVERA;Initial Catalog=NAZIV BAZE;Persist Security Info=True;User ID=USERNAME;Password=PASSWORD
 

Slične teme


Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.