Poverenje...?

ennna

Aktivan član
Poruka
1.240
enna...a je l možeš to malo jednostavnije..u dve rečenice.....misim, ša je soobjektivna stvar...recimo prevera?

Nisam mislila na konkretne stvari kao sto je prevara, vec sam samo htela da dodam malo toleranicije, fleksibilnosti....ljudi su cesto previse zatvoreni u svom nacinu razmisljanja i ne pruzaju drugu sansu...da li si ikad pokusao da se postvis u neciju tudju poziciju i pokusas da razmisljas kao on, bez subjektivnosti...

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.858
enna, baš široko.........i to sam baš sam hteo to da čoojem.....misim, ne mogu da kažem da mogu da spalim sve mostove za nekim ......... za koga sam držao da me neće izneveriti....nikad i ni pod kakvim okolnostima......ali ne mogu da kažem ni da lako mogu da ponovo boodem isti sa tom osobom....ja više nisam isti...postajem nepoverljiv......eo, učim se da to uradim..da boodem tolerantniji......ali mi ostaje još nejasno da li sam time bolji ili pravim kompromise koji nemaju nikakvog smisla..........

ennna

Aktivan član
Poruka
1.240
E pa moonja, ja mislim da je zivot jedan veliki kompromis, gde go se okrenes ili si ti morao da popustis ili druga strana, idelno je kada je obostrano...sada ce me mozda mnogi pljucnuti, ali ja mislim da kada sve ogolis (romantiku, zaljubljivanje i zaludjivanje) na kraju i ljubav kompromis...e sad ono sto si ti, sto te cini osobom onakvom kakva jesi jeste upravo to za sta si spreman a za sta ne da pravis kompromise...a da li si bolji ili losiji na kraju...

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.858
e sad ono sto si ti, sto te cini osobom onakvom kakva jesi jeste upravo to za sta si spreman a za sta ne da pravis kompromise
ne znam...nikad nisam razmišljao na ovakav način...nego, obrnooto...principejno odbijam da odstopim od nečeg što smatram vrednim........i kad mi pogaziš to....povređooješ me i omalovažavaš.....to uopšte važi za sve ljoode....ne samo ljoobavne odnose koji su uži i sasvim soobjektivni.....al čim se ja vako pitam....mogooće je i da grešim............znaš..onda drooga strana bi trebalo da te ceni i poštooje.....i da ne ponavlja greške......al ti više u to ne možeš da boodeš sasvim sigooran....i nešto se gadno tu poremetilo...al kao...troodim se..troodim...za mene je to velika moodrost...al tebi svaka čast ako tako živiš......iskreno ti se divim...

ennna

Aktivan član
Poruka
1.240
ne znam...nikad nisam razmišljao na ovakav način...nego, obrnooto...principejno odbijam da odstopim od nečeg što smatram vrednim........i kad mi pogaziš to....povređooješ me i omalovažavaš.....to uopšte važi za sve ljoode....ne samo ljoobavne odnose koji su uži i sasvim soobjektivni.....al čim se ja vako pitam....mogooće je i da grešim............znaš..onda drooga strana bi trebalo da te ceni i poštooje.....i da ne ponavlja greške......al ti više u to ne možeš da boodeš sasvim sigooran....i nešto se gadno tu poremetilo...al kao...troodim se..troodim...za mene je to velika moodrost...al tebi svaka čast ako tako živiš......iskreno ti se divim...

Onda se zamislis, da li ti ponavljas neke greske(mozda za tebe to nisu greske, al za tu drugu osobu jesu)...Ja na primer stalno ponavljam neke svoje greske koje mm jako nerviraju...a bogami i on ponavlja stvari koje mene nerviraju...pa sad tolerancija ili razlaz...al treba biti svestan i svojih gresaka, ne misliti da je uvek neko drugi kriv...

ennna

Aktivan član
Poruka
1.240
Jednom vazi gledam kroz prste,oprost i sl....drugi put ne.....jedino su moja djeca ta kojima mogu milijardu puta progledati....

Za sve postupke podjednako:think:? Ja uvek prvo pokusam da se stavim na mesto te osobe koja je to uradila i da pokusam da shvatim zasto, pa kad ocenim da to "zasto" za mene stvarno neprihvatljivo onda treba razmisljati o gubitku poverenja...mada treba da naglasim da je kod mene proces takav da tesko nekom poklonim poverenje, al onda valjda verujem u svoju procenu(ili sam previse sujetna) pa taj neko zaista tesko i gubi to pverenje...zaista se trudim da razumem ljude...

Petka

Primećen član
Poruka
606
Ovo je za mene misterija.
Kako biti tolerantan, kada onda ti nisi zadovoljan?
Kazu mi da svet gledam crno/belo, da sam iskljuciva.:cry: