Poverenje u lekara???

zatočena

Primećen član
Poruka
531
Pre dva meseca prijateljica je napipala cvoric na dojci.Istog dana je otisla u dobru i opremljenu kliniku kod jednog od najboljih i najskupljih privatnih lekara u mom gradu.
Kontrolisana joj je krvna slika,uradjen ultrazvuk...Posle je receno da za mamografijom nema potrebe,da je cvoric u stvari reakcija limfnog cvorica na posjekotinu od depilacije:shock: mada se zena nikakve posjekotine nije secala,ali kaze lekar:"Nisu sve posekotine vidljive...Mozete doci na kontrolu za 6 meseci a moze i ze godinu,mladi ste,ispod 35."
Njen cvoric ne da nije nestao vec je primetno porastao,ima i neku ostru bol prema pazuhu...
Ona ceka 6 meseci da ode na kontrolu jer kaze ima povjerenje u lekara koji je poslednji put pregledao.Imam li razloga da je onako "silom" sednem u auto i odvezem na kontrolu ili je zaista normalno poverovati da je to sve sto traje evo vise od dva meseca "reakcija na nevidljivu posekotinu"
 
POtrazite drugo misljenje. Ja isto mislim da nije nista, posebno obzirom da je radjen ultrazvuk dojke, no ako ste uznemireni - potrazite ipak i drugo misljenje. Gde je locirana promena, kolika je, da li je pokretna ispod koze, da li boli?
 
To što je najskuplja i najopremljenija "klinika" ( a ne može se zvati Klinikom NIKAKO, može samo da bude ambulanta!!!!!!!!) u vašem gradu, ne znači da jer i najbolja po stručnosti lekara.
Obzirom da sam onkolog i "čvorići" u dojci su mi uža specijalnost, savetujem vam da prijateljicu odvedete kod drugog lekara, bar da potvrdi nalaz predhodnog kolege....
 
sorry što upadam u temu, ali htela bih od marine jedan odgovor. Naime, spremam se za vantelesnu oplodnju (prvi put) pa sam htela da priupitam da li je obavezan onkološki pregled dojki pre stimulacije? Hvala!
 

Back
Top