Povećanje testosterona

Nevjerojatno mi je koliko ste svi napadni u komentarima i puni samopouzdanja.
Da, profesionalni sam sportaš i nisam došao po znanje koje bi meni koristilo, već volim razgovarati na ovu temu i čuti druga iskustva - jer kada su u pitanju prirodni načini na ovom polju, uglavnom se radi o anegdotalnim dokazima i pokojim istraživanjima koja svakako nisu dovoljna.

Dakle, ne treba mi ničije savjetovanje niti sam to tražio. Jako dobro znam kako trenirati, što jesti, koje suplemente koristiti itd.
Napisao sam jos jedan post :) pa ne znam , pricas stvari koje ne kontam.
Ti bi da dignes testosteron zarad kog vida oporavka?
Razumem tek sad da pitas za iskustva i vidim zasto si napisao da imas osecaj da te svi napadaju :)

Ali ne razumem sta zelis da sprecis ?
upalu misica, to se leci kondocijom, mada ima par stvari koje pomazu ili eliminisu cak.
Ne znam kojim se sportom bavis pa mi je glupo da pricam o misicnoj pumpi i slicno.

Kazem ne znam u kojim si godinama, ali dizanje testosterona prirodno nije bas moguce, medicinski dokazano. Niti je potrebno, e sad ja prvi i jos par drugara razmisljamo o zameni testosterona kad predjemo 40, 45 … i to obicno filozofiramo iz pivo :D al to nije nimalno naivna stvar, a kontra efektkti mogu biti ogromnia

Napisao sam jos jedan post :) pa ne znam , pricas stvari koje ne kontam.
Ti bi da dignes testosteron zarad kog vida oporavka?
Razumem tek sad da pitas za iskustva i vidim zasto si napisao da imas osecaj da te svi napadaju :)

Ali ne razumem sta zelis da sprecis ?
upalu misica, to se leci kondocijom, mada ima par stvari koje pomazu ili eliminisu cak.
Ne znam kojim se sportom bavis pa mi je glupo da pricam o misicnoj pumpi i slicno.

Kazem ne znam u kojim si godinama, ali dizanje testosterona prirodno nije bas moguce, medicinski dokazano. Niti je potrebno, e sad ja prvi i jos par drugara razmisljamo o zameni testosterona kad predjemo 40, 45 … i to obicno filozofiramo iz pivo :D al to nije nimalno naivna stvar, a kontra efektkti mogu biti ogromnia
Moguće je, samo ne u razinama koje bi radile značajnu razliku koju pojedinci dobiju konzumacijom anaboličkih steroida. Vidim u tvom drugom komentaru da navodiš dosta toga, nisi bez-veze to istraživao, očito da te zanimalo na koje se sve načine može povećati nivo, premda si znao da je to sve u usporedbi sa steroidima slabo. Puno sportaša zna da većina proizvoda na tržištu ne nudi baš nekakve rezultate, ili se radi o minimalnim razlikama, ali se krlja sve što daje bilo kakav rezultat...

Primjećujem kako sam sve stariji da mi je potreban duži oporavak nakon teških treninga - to su uglavnom treninzi koji izlaze iz one zone opterećenja na koje je tijelo do tada naviknulo. I zato pomalo eksperimentiram, gledam što mi odgovara, a što ne.

BEz provokacije ali ja se divim hrabrosti da glumite hemicare, doktore itd itd.

Nikad se ne bih uzdao u nesto sto nije prirodno. I ceo zivot imam povisene vrednosti testosterona i to mi nije donelo nista dobro. Povisene vrednosti sam dobio od okruzenja i zivota koji vodim. A da neko pokusava da prirodno podize testosteron materijama i hemijom iz biljaka i sl, ne slazem se da je to korisnije vise od decenijskih treninga, krv i znoj i sl.

To nije trajno resenje. Mislim da cak nije ni resenje. Nek mi se ne zameri. Cim dodje boxer, kikboxer, trener, fitnes instruktor i uploaduje svoju sliku i tvrdi da izgleda bolje uz hemiju od mene prirodnog ja vise necu pisati u ovim temama. Ovo citaju i deca i mladi krstasi. Za sada jos niko nije uploadovao sliku i da napise ovo su moji rezultati uz koriscenje ovih i onih steroida i sl. Nije zato sto vas cekam da odmah posle toga uploadujem moju sliku, nula suplementacije, nula steroida, samo trening trening trening.

Necu kvariti vise temu, mozete se snaci i bez mene. Poz

BEz provokacije ali ja se divim hrabrosti da glumite hemicare, doktore itd itd.
Nitko to ne glumi, to tako izgleda tebi i određenom postotku ekipe koja ima potrebe okolo nabijati kako ste bez ičeg, a drugi su eto kao pod svim i svačim što ne valja itd. Ako si zadovoljan svojim rezultatima super, samo tako dalje nastavi...
Nikad se ne bih uzdao u nesto sto nije prirodno. I ceo zivot imam povisene vrednosti testosterona i to mi nije donelo nista dobro. Povisene vrednosti sam dobio od okruzenja i zivota koji vodim. A da neko pokusava da prirodno podize testosteron materijama i hemijom iz biljaka i sl, ne slazem se da je to korisnije vise od decenijskih treninga, krv i znoj i sl.
Prvo govorimo o prirodnim metodama - i drugo, nitko ni ne osporava ulogu treninga. Ali valjda kad su ovakve teme treba boldano pisati za svakog ponaosobno da je trening najbitniji kako netko ne bi slučajno pomislio da autor takvih tema sjedi u udobnoj stolici jede čokoladu i čeka da dobije na mišićnoj masi... jer eto, može mu se, pije sve i svašta...
To nije trajno resenje. Mislim da cak nije ni resenje. Nek mi se ne zameri. Cim dodje boxer, kikboxer, trener, fitnes instruktor i uploaduje svoju sliku i tvrdi da izgleda bolje uz hemiju od mene prirodnog ja vise necu pisati u ovim temama. Ovo citaju i deca i mladi krstasi. Za sada jos niko nije uploadovao sliku i da napise ovo su moji rezultati uz koriscenje ovih i onih steroida i sl. Nije zato sto vas cekam da odmah posle toga uploadujem moju sliku, nula suplementacije, nula steroida, samo trening trening trening.
Ne znam što bi se netko takmičio s tobom u tom segmentu - imaš natjecanja iz svijeta fitnesa, bodybuildinga i možeš vidjeti kako izgledaju svi oni koji su na steroidima i onda se usporediti s njima... naravno da ima more amatera koji uzimaju to i ne izgledaju impresivno, naduti... tko zna trenirati izgleda prirodno dobro, a uz takve stvari nešto bolje... toliko...

Mislim da je situacija sa treningom mnogo komplikovanija...

Ja sam se gnusao napumpanih likova a sada sam jedan od njih. Samo nisam prepumpan vise sam usajlan, izrezan, misici tu i tamo - ali i dalje ubedljivo imam najbolju *fiziku na krsti, bez dobre konkurencije mislim. Volim taj zivot. Uz trening zavoleo dobru hranu i prejedanje. Vidim i devojkama se svidja moj izgled i to me neobicno raduje. Da sam mnogo zdraviji - nisam. Imam povredu ramena koju vucem godinama i osetim bol slabog inteziteta non stop.

*fizicki izgled
Zašto si zavoleo prejedanje? Šta ti ono donosi?

Kako ste, koristeći isključivo legalne metode, uspjeli povećati svoj prirodni testosteron?

Zanimaju me vaša iskustva ako ih imate.

Природно је готово немогуће да повећаш ниво тестостерона изван границе референтних вредности. А чак и ако успеш то вуче низ непријатних нуспојава.

Али могуће је повећати ниво тестостерона у границама референтних вредности тако да буде на врху референтних вредности, а не при дну и то је идеална позиција.

1. Тренинг снаге и Сан су на првом месту и они су непревазиђени н по утицају на ниво тестостерона. Генерално свака физичка активност која није изразито аеробна и лаганог ритма утиче на појачано лучење тестостерона.
Све студије показују да недовољно сна смањује ниво тестостерона током дана с тим што се наглашава да није свакоме потребан исти број сати спавања за исти ефекат таод а свако мора да прати своје тело и да види колики је минимум сна који мора да има.

2. Повремени скок стреса је добар јер он подстиче лучење тестостерона али ако је стрес константан, без одмора - е онда утиче на смањење нивоа тестостерона.

3. Има доста оних тестостерон бустера који могу да помогну али треба знати одабрати, а за то је потребно знање енглеског језика (што се надомести гоогле транслате-ом) како би се обратила пажња на све релевантне студије. Према свим студијама као најбољи и најбезбеднији се показао Fenu greek, суплемент на бази семена пискавице илити грчког семена, с тим што ни он не сме да се користи предуго већ одређени период након чега иде пауза јер сви ти тестостерон бустери имају нека канцерогена својства или оптерећују јетру након дужег периода. Ашваганда, Трибулус и слично су се показали као шећерна водица у правуц повећања тестостерона, врло танко

4. Исхрана. Увек битан битан фактор али не треба бити екстремни чистунац у исхрани како би се максимизовао ниво тестостерна. Довољно је избацити неке глупости попут слаткиша, а кофеин и алкохол користити ретко с времена на време и неће бити фрке.

5. Суплементација. Кад смо код исхране и суплементације Витамин Д3 се показао као најбољи бустер тестостерона од свих витамина и минерала према свим студијама. Велику улогу игра Магнезијум, а нешто мању, индиректну улогу, игра и Цинк. То су три суплемента на бази витамина и минерала који онако највише делују на тестостерон иако генерално маса минерала и витамина учествује у свим процесима.

До ових сазнања могу сви да дођу ако прате студије на нету. За све што вас занима су рађене бројне студије и било би добро да прелистате интернет пре него што било шта напамет закључите да не трошите бзв и новац и време и здравље. Ја сам све ово испробао на себи и видео сам да делује и да све студије итекако имају смисла.

Ја сам радио једном приликом пре год дана слободни тестостерон. Прво мерење је 8.2, а друго након 2 месеца 25.3 Референтне вредности су 1-28.3. За то време теретана са акцентом на снагу, витамин Д3, магнезијум и Цинк. Фену греек сам узимао касније, не у том периоду. Релативно се лако тестостерон подигне на горњу границу ако се буде дисциплинован.

Тонгат Али има нека канцерогена својства. Много ризичан суплемент, не бих ја то испробавао ако већ постоје безбеднији бустери.

Moguće je, samo ne u razinama koje bi radile značajnu razliku koju pojedinci dobiju konzumacijom anaboličkih steroida. Vidim u tvom drugom komentaru da navodiš dosta toga, nisi bez-veze to istraživao, očito da te zanimalo na koje se sve načine može povećati nivo, premda si znao da je to sve u usporedbi sa steroidima slabo. Puno sportaša zna da većina proizvoda na tržištu ne nudi baš nekakve rezultate, ili se radi o minimalnim razlikama, ali se krlja sve što daje bilo kakav rezultat...

Primjećujem kako sam sve stariji da mi je potreban duži oporavak nakon teških treninga - to su uglavnom treninzi koji izlaze iz one zone opterećenja na koje je tijelo do tada naviknulo. I zato pomalo eksperimentiram, gledam što mi odgovara, a što ne.
Naravno, to ide sa godinama, ja sam znacajno smanjio intezitet treninga, nekad do iznemoglosti, sad u granicama normale.
Neke stvari jednostavno samo mozes zavarati, naravno da misici vise bisu elsaticni ko sto su bili, ligamenti, kosti krhkije, prirodan proces starenja.

Istrazivao jesam, al mahom jer sam uvek imao problem sa koncentracijom pa zbog faxa.
Jedno vreme kratko sam rokao sterose, hteo sam da se takmicim u bodibildingu, u ranim 20 tim, i mogu reci da utice na psihu mnogo, sigurno da mi je tad testosteron bio povisen. Samo sam se svadjao sa svima oko gluposti bio nervozan, non stop, a i da seksualni nagon, inas ispot na faxu i unesto da ucis , lepse pasti pa cekati sledeci rok nego provesti noc sa plavookom Slovakinjom.

Mislim da tvoj problem mozes resiti blagom suplementacijom, pre workout koji mnogi pljuju, ano reaktori, pa i kreatin, psihostimulansi itd. Posle treninga hladan tus, ili vruce hladno. Itd 100 stvari.

Treba mzda vise da obratis paznju na stvari koje regenerisu, nego na samo dizanje testosterona. Suplemenata koji su testirani bezbedni je mnogo, samo ja nisam ekspeet ja se drzim vec 10 godina nekog svog sablona, al redovno idem kod sportskog doktora na proveru seca, testove opterecenja itd.

Sad samo kreatin, da pumpa vodu 😂, protein posle treninga i sagorevac masti , iz navike uzimam.
Zadovoljan sam, iako je skroz pogresno.
Sto se tice upale misica nesto od sastojaka iz ovoga je sprecava, nikad je nema.

Uzimao bi i reaktor, al posto se bavim oevanjem ne mogu, pocepa mi glas, nekako utice na glasne zice

На пример добра фора за природно подизање тестостерона је манипулација фитоестрогенима у исхрани. Рецимо, уместо једног оброка се убаци 150-200 грама мешаног семена сунцокрета и бундеве или само бундеве или било ког семена са високом концентрацијом фитоестрогена. Фитоестрогени опонашају наш природни естроген. Када код мушкараца скочи ниво естрогена аутоматски скаче и ниво тестостерона јер тело увек тежи ка томе да избалансира њихов однос тако да је то нека врста природног стероида који индиректно повећава тестостерон али без икаквих нуспојава осим израженог либида што је позитивна нуспојава.

Back