Povećanje testosterona

_Maca_ u prahu
da ne pravimo reklamu firmama sa eko hranom
Maca (izgovara se maka) je biljka porijeklom iz Anda, područja današnje Bolivije i Perua, a raste na visini do 4.400 metara.

Prema legendi, Inke su prah korijena ove čudesne biljke davale svojim ratnicima prije bitke no s druge strane nakon bitke uskratili macu zbog njezinog svojstva pojačanja libida

Već je dugo na popisu prirodnih afrodizijaka te je nakon brojnih istraživanja prozvana prirodnom Viagrom. Dobro utječe na proizvodnju spermija i djelotvorna je kod poremećaja erekcije, ali to nisu jedine njene dobre strane.
Screenshot_20240927-212703-140.png

_Maca_ u prahu
Maca (izgovara se maka) je biljka porijeklom iz Anda, područja današnje Bolivije i Perua, a raste na visini do 4.400 metara.

Prema legendi, Inke su prah korijena ove čudesne biljke davale svojim ratnicima prije bitke no s druge strane nakon bitke uskratili macu zbog njezinog svojstva pojačanja libida

Već je dugo na popisu prirodnih afrodizijaka te je nakon brojnih istraživanja prozvana prirodnom Viagrom. Dobro utječe na proizvodnju spermija i djelotvorna je kod poremećaja erekcije, ali to nisu jedine njene dobre strane.
Pogledajte prilog 1616986
Ovo je više tema za sportaše i u svrhu je povećanja mišićne mase. Na ovom forumu svima se bez problema diže rampa :-).

Nisam koristio nista sto nije iz serpe ili tiganja. Sta mi majka spremi, sta ja spremim to pojedem. Moj predlog je da se izbegavaju nekakve biljke prirodni busteri testosterona tribulusi i sl. i da se trenira decenijama strpljivo do kraja zivota.

Ovo je jako vazno za mlade nade na krsti, zbog njih i pisem ovaj komentar.

Nisam koristio nista sto nije iz serpe ili tiganja. Sta mi majka spremi, sta ja spremim to pojedem. Moj predlog je da se izbegavaju nekakve biljke prirodni busteri testosterona tribulusi i sl. i da se trenira decenijama strpljivo do kraja zivota.

Ovo je jako vazno za mlade nade na krsti, zbog njih i pisem ovaj komentar.
imaš kategoriju onih koji vežbaju da bi bili zdravi i onih koji vežbaju da bi bili napumpani....ove druge interesuju steroidi i ova tema,,,to je bolest nalik na silikonske usne kod žena....leči se kod psihijatra...

imaš kategoriju onih koji vežbaju da bi bili zdravi i onih koji vežbaju da bi bili napumpani....ove druge interesuju steroidi i ova tema,,,to je bolest nalik na silikonske usne kod žena....leči se kod psihijatra...
Mislim da je situacija sa treningom mnogo komplikovanija...

Ja sam se gnusao napumpanih likova a sada sam jedan od njih. Samo nisam prepumpan vise sam usajlan, izrezan, misici tu i tamo - ali i dalje ubedljivo imam najbolju *fiziku na krsti, bez dobre konkurencije mislim. Volim taj zivot. Uz trening zavoleo dobru hranu i prejedanje. Vidim i devojkama se svidja moj izgled i to me neobicno raduje. Da sam mnogo zdraviji - nisam. Imam povredu ramena koju vucem godinama i osetim bol slabog inteziteta non stop.

*fizicki izgled

Mislim da je situacija sa treningom mnogo komplikovanija...

Ja sam se gnusao napumpanih likova a sada sam jedan od njih. Samo nisam prepumpan vise sam usajlan, izrezan, misici tu i tamo - ali i dalje ubedljivo imam najbolju *fiziku na krsti, bez dobre konkurencije mislim. Volim taj zivot. Uz trening zavoleo dobru hranu i prejedanje. Vidim i devojkama se svidja moj izgled i to me neobicno raduje. Da sam mnogo zdraviji - nisam. Imam povredu ramena koju vucem godinama i osetim bol slabog inteziteta non stop.

*fizicki izgled
pazi dobro je imati jake mišiće...loše je želeti ih bez mnogo truda i uz pomoć hemije...to onda i nisu pravi mišići a uz to hemijom čovek opasno ugrožava zdravlje....
ja lično imam jako slabu konstituciju....i žalim što nisam vežbao na vreme kad sam bio mlađi ..nekako mi bilo monotono i naizgled beskorisno s obzirom da nisam želeo da budem napumpan.....sad vežbam povremeno zbog zdravlja...nešto sam se igrao da mi bude zabavnije pa sam smišljao vežbe sa tegovima....ali to nije baš pametno jer lako mogu da se povredim...

Nije to bas tako al ajd, koje greniranje da bi bio zdrav :D ok razumem u nekim godinama, al mlad covek trenira ili jer voli ili da dobro izgleda. Ja kad sam trenirao dzudo, i ostale borilacke sportove bas je bilo zdravo padati na glavu, istezati ligamente, lomiti prste itd da pricamo o blagim stvarima, svaki sport nosi povrede.
kad sam kasnije krenuo u teretanu to je bilo zbog izgleda, al kas ine oredje u naviku, kao pranje zuba, a i ako ne istreniras osecas se kao da fali hormona srece

ne rastu mišići al može kosa da opada....višak testosterona izaziva ćelavost...možda čovek želi da bude ćelav :p
I jajca atrofiraju :) jer tcoj testosteron postaje nepotreban bec zavisis od u etog, i kad krenes nema nazad, ceo zivot. Al on je potao prirodno, u sta ja ne verujem.
Ja sam razmialjao mozda posle 40te , al pre ne. To za kosu je mit

Kao i obično, komentari su promašeni.
Sad pišem iz perspektive profesionalnog sportaša, a ne nekoga iz teretane kome je cilj što brže povećati mišićnu masu.

Prije svega, svakom profesionalnom sportašu bitan je visok nivo testosterona zbog bržeg oporavka – povećanje mišićne mase je posljednja stvar na koju se fokusiraju jer ona ionako dolazi prirodno s godinama treninga. Tu negdje dolazi i izdržljivost, ali najvažniji je proces oporavka. Kako ljudi stare, razina testosterona prirodno opada, što produžuje vrijeme oporavka. Da bi ostali na visokom nivou, puno njih se okreću koječemu – nažalost, neki koriste nedopuštena sredstva, dok drugi pokušavaju podići razinu testosterona prirodnim putem. Tko je u profesionalnom sportu, razumjet će, a tko nije – neće.

Naravno, ovo nije samo kod profesionalnih sportaša, i rekreativci s godinama vide da ne mogu kao ranije, pa i oni pokušavaju održati svoj prirodni nivo što duže...

Kao i obično, komentari su promašeni.
Sad pišem iz perspektive profesionalnog sportaša, a ne nekoga iz teretane kome je cilj što brže povećati mišićnu masu.

Prije svega, svakom profesionalnom sportašu bitan je visok nivo testosterona zbog bržeg oporavka – povećanje mišićne mase je posljednja stvar na koju se fokusiraju jer ona ionako dolazi prirodno s godinama treninga. Tu negdje dolazi i izdržljivost, ali najvažniji je proces oporavka. Kako ljudi stare, razina testosterona prirodno opada, što produžuje vrijeme oporavka. Da bi ostali na visokom nivou, puno njih se okreću koječemu – nažalost, neki koriste nedopuštena sredstva, dok drugi pokušavaju podići razinu testosterona prirodnim putem. Tko je u profesionalnom sportu, razumjet će, a tko nije – neće.

Naravno, ovo nije samo kod profesionalnih sportaša, i rekreativci s godinama vide da ne mogu kao ranije, pa i oni pokušavaju održati svoj prirodni nivo što duže...
O kom vidu oporavka govorimo?
Da eto ja vidim da sad imam mnogo vise snage nego pre 15 godina, ali da sam postao tromiji, sto nema veze sa testosteronom vec sa prirodnim procesom starenja citavog organizma. Cim predjes 30, staris.
Sto se kondicije i oporavka tice , to zavisi koliko sam aktivan, koliko treniram i nacina zivota, mahom ishrane.
Sad ne znam koliko imas godina, al sto se testosterona bitno je da si u granicama normale za svoju starosnu dob, gornjoj, srednjoj ili donjoj nebitno je. Svako igranje sa hormonima je opasno, i zahteva strucni nadzor. Prirodnim putem ne mozes znacajno da utices na testosteron!
Trening i svaki vid fizicke aktivnosti navodno podizu nivo, manjak stresa u korelaciji sa snizenim kortizolom, odredjeni hormoni, vitamini i namirnice navodno rade isto, mada to je sve minimalno ako i radi a i ne sme se preterivati sa bilo cim, posebno ne sa vitaminima, a kamoli hormonima poput DHEA. Sto bec mozes da gupos, tip testorex i slocno, sto ja generalno smatram navlakusama.
A ti da si profesionalni sportista ti bi imao svog nitricionistu, doktora itd a ne ovde trazio savete.

U slucaju da imas nizak testosteron, ili iz nekog razloga onda se moze pokusati terapija zamene testosterona, al to se radi uz strucnu pomoc, gomilu medicinskih testova, kontrola itd. I to kad krenes radis do kraja zivota, jer si na vestackom testosteronu a tvoj atrofira. To sto su mnogi bodibilderi zagovornici toga jer hoce da yreniraju i j sa 60 kao sa 25 , na njihove price se vec ne treba toliko paliti, TRT terapija uopste nije naivna stvar, a i ori tom oni su bec avakako navuceni na kojekakve steroide. Pa mislim sta je nabolik nego sinteticki testosteron.

Postoje razni suplementi, koji ti mogu pomoci kod oporavka nakon treninga, a nemaju veze sa testosteronom.

Poslednja izmena:
O kom vidu oporavka govorimo?
Da eto ja vidim da sad imam mnogo vise snage nego pre 15 godina, ali da sam postao tromiji, sto nema veze sa testosteronom vec sa prirodnim procesom starenja citavog organizma. Cim predjes 30, staris.
Sto se kondicije i oporavka tice , to zavisi koliko sam aktivan, koliko treniram i nacina zivota, mahom ishrane.
Sad ne znam koliko imas godina, al sto se testosterona bitno je da si u granicama normale za svoju starosnu dob, gornjoj, srednjoj ili donjoj nebitno je. Svako igranje sa hormonima je opasno, i zahteva strucni nadzor. Prirodnim putem ne mozes znacajno da utices na testosteron!
Trening i svaki vid fizicke aktivnosti navodno podizu nivo, manjak stresa u korelaciji sa snizenim kortizolom, odredjeni hormoni, vitamini i namirnice navodno rade isto, mada to je sve minimalno ako i radi a i ne sme se preterivati sa bilo cim, posebno ne sa vitaminima, a kamoli hormonima poput DHEA. Sto bec mozes da gupos, tip testorex i slocno, sto ja generalno smatram navlakusama.
A ti da si profesionalni sportista ti bi imao svog nitricionistu, doktora itd a ne ovde trazio savete.

U slucaju da imas nizak testosteron, ili iz nekog razloga onda se moze pokusati terapija zamene testosterona, al to se radi uz strucnu pomoc, gomilu drugih medicinskih testova itd.

Postoje razni suplementi, koji ti mogu pomoci kod oporavka nakon treninga, a nemaju veze sa testosteronom.
Nevjerojatno mi je koliko ste svi napadni u komentarima i puni samopouzdanja.
Da, profesionalni sam sportaš i nisam došao po znanje koje bi meni koristilo, već volim razgovarati na ovu temu i čuti druga iskustva - jer kada su u pitanju prirodni načini na ovom polju, uglavnom se radi o anegdotalnim dokazima i pokojim istraživanjima koja svakako nisu dovoljna.

Dakle, ne treba mi ničije savjetovanje niti sam to tražio. Jako dobro znam kako trenirati, što jesti, koje suplemente koristiti itd.

_Maca_ u prahu

Pogledajte prilog 1616986
Maca, je manje vise zeleni caj u prahu, takodje ima veoma visok nivo kofeina te nije oreporucljiva osobama osetljivim na kofein, i osobama sa povisenim krvnim pritiskom

Dalje za piskavicu se govori da dize testosteron, meni je ukus odvratan, cest zavin u indijskoj kuhinji, moze se naci u zdravoj hrani, imas ga i u svakoj “kari” zacinskoj smesi. Odredjene studije pokazuju da ima efekat.

Magnezijum, cink, vitamin B i D … neophodni svakom organizmu, stetni i opasni
ako se prekorace preporucene doze

Djumbir, avi znamo sta je djumbir, nema istrazivanja koja dokazuju da utice na testosteron testosteron, al postoji mit.

Zensen, al stvarno ne znam gde ga mozes naci osim kao prasak ili tablete, neka istrazivanja su radjena. Pio sam tablete za koncentraciju davno, placebo obican.

Testerasta palma ima da se uzme kao suplement u kapsulama, isto navodno itoce na testosteron

DHEA (dehidroepiandrosteron) je poznat kao i hormon mladosti. Probao, kad sam bio na faxu za koncentraciju, stvaralo mi teske glavobolje, prekrusor testosterona, definitivno bi trebalo da podoze testosteron.
Al opet nista od obog nema osnovnu ulogu da podize testosteron, i sve u prekomernim dozama moze vise da naskodi.
Ja nisam doktor i ne pada mi da ti bilo sta preporucujem, jedino ti pre porucujem da se konsultujes sa nekim strucnim, poput avog doktora ili doktora sportske medicine.

Evo i da vidimo sastav jednog preparata koji se reklamira
https://testorex.co.rs/testorex-tablete.php?s=2&Sastav TESTOREX-a=

Back