mali37
Zainteresovan član
- Poruka
- 466
Najbolje je da kazes do koliko para si spremna da potrosis na kupovinu auta, a onda ces mozda i dobiti neki koristan savet. Ovako ce da budu samo naklapanja ciji tata ima veci brk.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mali37:Najbolje je da kazes do koliko para si spremna da potrosis na kupovinu auta, a onda ces mozda i dobiti neki koristan savet. Ovako ce da budu samo naklapanja ciji tata ima veci brk.
Rezon ti je odlčan! Na to sam i mislio kad sam rekao da nema FINIH polovnjaka. Sve je to već neko izraubovao. A Opel karavan je, slažem se, sasvim OK izbor. Pod uslovom da se nađe nešto pristojno?Kad_LupimLupim:E, vidi ovako sad jednu problematiku. Kazes da predjes mnogo godisnje, po 100k km! To je bash ono, mnogo! Ja ne znam sad kolko ti se isplati da kupujes polovna kola, koja vec imaju ohoho kilometara iza sebe. U principu ne verujem da mozes da nadjes auto ispod 80k. A i to sto pise na cajgeru obichno nije tako. Znachi uzmes sad neki, ima recimo proverenih 80k km iza sebe, ti ces sa njim za god dana stici vec do 180k znachi. Za jos pola godine, svaki prosechan auto ce tu vec biti zreo za jednu generalnu.
Druga stvar, treba da trazis neku klasiku, nesto sto se ovde vozi massovno, jer onda bar neces imati problem sa servisom i delovima, sto je, s obzirom na kilometrazu, kod tebe jako bitna stavka!
Karavan deluje kao logican izbor, a kad ga pomenusmo, prvo mi pade napamet Astra karavan. Verujem da ce se Espanol sloziti oko toga da Opel gaji dobru tradiciju sa karavanima, bar na ovim prostorima (:
littlefoot:Valjda se secas koju kantu sad vozim. Prema tome, ja bih sad nesto vece. Mozda cak i neki karavan. A moram priznati da sam se zagledala u RAV4, al je mnogo skup![]()
littlefoot:Ne smem da kupim polovan auto ovde. To ko zna kako je vozeno i odrzavano. Mislila sam da uvezem nesto od preko. A gledala sam astru karavana nije da nisam, al sve se nadam da cu naci nesto bolje.
:shock: :shock: :shock:littlefoot:Na osnovu mojih postova si mozda mogao da vidis o kolikoj svoti se radi. Iskreno, ne zelim da se ofiram sa cifrom na publicu. Znas da ima manijaka![]()
"Tudje" jeste "sladje" ukoliko pre kupovine razmisljamo i o cenama polovnih automobila. Pogledaj, nemacke, svajcarske ili italijanske web stranice na kojima se prodaju, pa uporedi sa ovim "nasim" cenama(pljackama). O pouzdanosti onog sto oni "tamo" kupuju, za te pare koje isplacuju nekima "tamo" na ruke da "stavljamo na kantar" sa situacijom kod nas, suvisno je. Tome doprinose mnogi faktori i zbog toga, ko je u mogucnosti da uveze auto, u mnogome mu je to i logicniji izbor.sofronije*::shock: :shock: :shock:
...
Obožavam te što im je "tuđe" uvek slađe!
intra:Moj prijedlog je pasat ili opel karavanka + plin, na sto hiljada ima da se isplati višestruko
vd:a zašto za promenu alternativa ne bi bio nov automobil ...
pa makar i malo manji i manje izvikan ...
ako već prelaziš 100 000 km godišnje onda ti je automobil pre svega sredstvo za rad i potreba ... i nemaš vremena za majstore ...
3 god nije malo iako takvi automobili na prvi pogled izgledaju kao novi ...
ali da skratim moj predlog je : škoda fabija karavan 1.9 sdi ali nova
littlefoot:Aha bas ce da se isplati. Umesto da putujem 2 sata od A do B ja cu lepo da se klackam 4
Vreme je novac![]()
chika_doktor:Nije feer nije feeer daj da jednom litl bude shumaheeeer...Tolike razlike se ne pojavljuju ni izmedju aviona i auta...Pretjerujes...Malo precjenjujes svoje vozacke sposobnosti...keep it real...![]()
Master_Chief:Ja predlazem Mercedes C180 sa dizel motorom negde tamo iz '94-'95.
Kad_LupimLupim:Izvini, zasto bi? Ne verujes u plin jel
Vidi ovako, ako benzinski motor pogonish na plin, izgubices negde oko 15% snage. Sto s druge strane znachi da ces mu i dici potrosnju za tih 15%, ako zelis da ides istom brzinom kao da ga vozis na benzin. Ali sa druge strane taj gubitak je nista u odnosu na cenu plina koja maltene pa 2,5 puta manja od cene benzina!
Recimo ako za 100 km, na putu, potrosis benzina 7l, u vrednosti od oko 530 din, za iste pare bi mogla da uzmes 17l plina i sa nekom potrosnjom od recimo 8,5l predjes celih 200km, razumes sad ekonomicnost plina![]()
Kad_LupimLupim:Ok, slazem se to za SDi, ja sam ovaj TDi naveo kao jachu varijantu. Littlefoot nam jos nije rekla koliko bi se kesha, reda velichine, otvorila, kao ni koliko je auto opterecen tim prevozom. Ako nije nista tesko, fazon ona + josh 20-40 kila, onda jachi motor nije potreban, dovoljan bi bio i mali SDi (:
littlefoot:Cek da mi izadje auto sa servisa, pa aj na crtu foleru
![]()