Zaista ne znam gde da napisem sta me muci, mene i moju havanezerku. Ima 4 godine i 8 meseci, sterilisana je pre dobijanja prve menstruacije i zato ima mali visak kilograma.
Ne mogu da stalno pisem mimi`s mom na private, malo-malo pa joj dosadjujem... sramota me je vec...
Ako neko moze da mi pomogne savetom, molim vas da to ucinite.
Pocetkom maja, moja kuca je odjednom pocela da sepa. Mislila sam prvo da je nesto ubolo, da je u pitanju povreda, ali ubrzo je pocela normalno da hoda. Medjutim, na nesrecu, tokom dana opet je pocela da sepa i ja sam je odvela kod veta koji mi je rekao da kuca ima veliki problem... ispada joj kost iz zgloba, da je patela stradala, da se neprekidno tare o zglob, tako nekako... U pitanju je zadnja leva noga.
Rekao mi je da promenim hranu, to sam i uradila, da mora da oslabi i da vise seta, da ne sme da skace i da ide uz i niz stepenice i to smo ispostovali... i kao sto pretpostavljate, ako neko jos uvek ovo cita... to iskakanje koscice iz zgloba joj se desava skoro svakodnevno, cim napravi neki skok, jer je veoma tesko kontrolisati tako nisku rasu, a i ona je navikla da stalno skace na krevet, na fotelje...
Kada sam je odvela kod veta na kontrolu, rekao je da je sada jedina solucija - operacija. Da nema druge alternative.

Dusa me boli kad pocne da cvili kada joj se desi da joj ispadne koscica i kad je vidim kako sepa i kako se muci tako.
Ako neko zna da me posavetuje sta da radim, da li postoje neke trave, neki melem koji bi pomogao da joj ta nogica opet postane stabilna ili je za sve vec kasno?
Da li postoji neko ko bi mogao da joj fiksira tu kost na neki nacin (neki ``narodni`` lek), da joj ne ispada ili je ipak operacija jedino resenje. A ja se pitam i da li bi ta operacija uspela ili bih napravila mojoj kuci medvedju uslugu, ako operacija ne uspe pa ispadne jos gore?
Da li sam ja nesto kriva za ovo sto joj se desilo i da li smem da dopustam da kuca ovako pati i da li pati? Sigurno je boli, to je moje misljenje, dok me vet uverava da je ne boli, ali u to ne verujem.
Ako neko nesto zna, molim za pomoc, za neki savet, bilo sta, jer sam ocajna.