Potrebna pomoc.......molim vas,pomozite!!!

Meni se desilo nešto ne tako slično,ali opet ima neke veze...Naime baba mi je bila godinama jako bolesna,ali nije živela sa nama već u svom stanu sa tetkom...Kad odem kod nje,bilo mi je jako dosadno jer je bila jako ćutljiva i kad priča sporo je pričala...I jedne večeri majka mi reče pozovi babu opet joj danas vrlo loše bilo...Tad mi kroz glavu prošlo- možda je ovo poslednja prilika da je čujem...I nisam je pozvao zato što sam reko sebi - ma preguraće ona to kao i do sad...Sutra je baba umrla...I danas kad se setim kod srca osetim nešto i neku svoju krivicu...

What a bunch of bullshit!
no ofense,btw

Pod 1,intuicija,ok.......pored toga mora imati jos nesto,jer po ovoj prici,decko je rodjeni znak smrti drugih(voljenihz:cry:) . Izvuce se on,ali to nije poenta ove price....on se uvek izvuce,dok mu oni bliski umiru....to je mnogo bolnije nego pomisao da i sam umres

Pod 2,E sto mrzim kad neko pocne da lupa kako su sve to slucajnosti,sve je to u glavi,proci ce,nije vredno nervirati se oko toga.....nema nikakvih znakova.
...ovde nema mog odgovora.....pa,samo obrni sve ove reci,i eto ga. :)

Pod 3,A jos vise mrzim kad neko kaze da je sve to u psihi i da potrazi strucnu pomoc(citaj da ode kod psihijatra da bi ga ovaj strpao u ludaru).....bullshit,to su samo mocni i bogati smislili kako bi sprecavali verovanje u nadprirodnost.

Decko ima dar....pa sad,ne bih mogo to nazvati darom,ali sigurno ima neku nadprirodnu sposobnost..... nznm kako da objasnim ovo....

Happy koji je ovde reko "najprostije" i najmanje reci je imao najvise smisla...
Preporuka je ili da ga ljudi ne zovu na pice,ili da ih on ne odbija.

:S
1. Da, ima još nešto. Momak ima sposobnost (dar) da predosjeti (ne znam da li i "vidi" u obliku "deja vu", jer to nije navedeno) buduće događaje. Normalno je da su ga ova dva slučaja, sa kobnim ishodom po njegove najbolje drugove, jako uznemirili, i pored normalne boli i žalosti za svojim dotadašnjim drugovima, generisali i veliku dozu straha za sopstveni život i strepnji kako u opšte u buduće da se postavi, ne samo u sličnim, nego u bilo kojoj situaciji. Dakle, momak ima sposbnosti koje nemaju drugi, a najvjerovatnije je to rezultat bolesti od koje je umalo ostao živ. (Poznat mi je slučaj čovjeka koji je postao vidovit pošto je preživio strujni udar od 20 000 V).

Moj savjet je da se momku najprije pomogne da se sabere i dođe sebi, tj. da se smiri, što bi trebalo da urade njegovi najbliži, ali i stručno ljekarsko osoblje. Ne treba zazirati ni od savjeta sveštenika ili monaha. Poslije će on sam naći načina kako da svoju sposobnost kanališe da ne bude od štete nikome, ali vjerovatno i mnogima od koristi. Sve najbolje!

2. i 3. Sigurno je da ovo nije puka slučajnost, ali je, ipak, sve u glavi, odnosno u psihi, jer je psiha mnogo moćnija, nego što su ljudi do sada predpostavljali.

Manastir Preobrazenje se nalazi u Ovcarsko Kablaskoj klisuri na putu od Cacka prema Uzicu.orijentacija neka bude Ovcar Banja.Tu se nalazi jos nekoliko manastira.Sa leve i desne strane puta, tj. klisure.Sa jedne strane su zenski a sa druge muski manastiri.Preobrazenje je muski manastir.Sve najbolje zelim i javi kako je brat.Pozdrav Milice veliki!!!

Ja tvrdim da su mi se desavale 1000 puta cudnije koincidencije nego njoj i njenom bratu i ikome cije sam dozivljaje citao na forumu, ali kako da joj pomognemo, na sto u stvari treba da lici ta pomoc/tema/savjet? Mozda bas ona nije u stanju da misli izvan okvira racionalnog, pa se nervira cim naleti na nesto sto je izgleda najvjeroatnije i iracionalno, pa zato i boluju. Ajmo biti iskreni.

Poslednja izmena od moderatora:
Tema se svela na podjebavanje autorke jer vecina ljudi nije u stanju da razmislja van cisto racionalnog...

Pa ja ne bih voleo da jednog dana pocnem da mislim, ili se ponasam iracionalno :). Što se tiče teme, ima jedna rečenica koja se potpuno uklapa ovde: ,,Smrt je kao seks u gimnaziji. Zaprepastila bi nas činjenica koliko smo je puta zaista mimoišli u životu, a da toga nismo bili svesni !'' :D

Tema se svela na podjebavanje autorke jer vecina ljudi nije u stanju da razmislja van cisto racionalnog...

Ona i nije postavila temu o istinitosti , vec o problemu koji ce mali da ima jer veruje da je to stvarno....
Znaci ovde resavamo problem kako ne poverovati ili kako prihvatiti ili kako ziveti sa.....
Ne poverovati , znaci testirati pa omasiti...

a kako ziveti sa, znaci poceti da nalazis i dobre i lose strane...
prihvatiti znaci poceti da ga koristis i tu je skupstina dusu dala....

strašno je što je to doživio za dva prijatelja u kratkom periodu, a sreća za njega što je izbjegao isto.Morate mu pomoći da to prebrodi, da shvati da je to sudbina, šta li, i ne trebate se plašiti. Svakog dana svašta može da se desi, pa živiomo, ustajemo, odlazimo, dolazimo. To je neminovnost. Treba se čuvati koliko je moguće, znaš kako kažu, "Čuvaj se, pa će te i Bog čuvati."

Sad da vas ja nesto priupitam......moja porodica i ja se veoma plasimo za njega.Da nije ovo neki znak.....identicna stvar kao sa njegovim proslim drugom: on ga je zvao,moj brat nije hteo da ide,i oboje su te veceri doziveli udes (samo sto se za ovog drugog jos nista ne zna,da li ce preziveti)....mi se stvarno plasimo za mojg brata.....da nisu ovo neki znaci?? Molim Vas pomozite,ocajni smo svi.....!!!!

Svako od nas na ovom svetu pa i tvoj brat ali i cela vaša porodica (PRE SVEGA BRAT) neophodno je da shvatimo da je svako od nas ovde da nauči ispoljavati slobodnu volju. Da olako ne podleže nagovaranjima drugih niti da druge prisilno nagovara.
Takodje, neophodno je shvatiti da mi nikada nismo niti možemo ali i ne trebamo osećati odgovornost za ono šta se dogadja drugima oko nas.
Svako od nas je kovač svoje sreće, svog životnog puta i dogadjaja na svom životnom putu.
U najvećem broju slučajeva mi kao Duša pre nego se rodimo u ovaj fizički svet znamo svoj životni put i poteškoće sa kojima ćemo se sresti ali znamo i trenutak i način napustanja ovog sveta. Mi kao Duša smo večiti i besmrtni.
Sve životne poteškoće i životne situacije imaju za cilj da nas nečemu nauče. O čemu? Upravo o nama samim i o neophodnosti da promenimo svoje vidjenje i poimanje života i njegovo sveukupno razumevanje.
Neka se brat sam zapita šta je to što on iz ovih situacija treba da nauči.
Usput, postoji sveto i drevn o ime Boga HU (čitaj Hju) koje ako pevušimo na dnevnoj osnovi ili u trenucima depresije i uznemirenosti pomaže nam tako što nam vraća smirenost, samopouzdanje i pruža nam dublje razumevanje i svoje situacije ali i života.
Pevuši se kod svakog izdisaja dugo i razvučeno Hju-u-u-u-u sa zatvorenim očima u sedećem položaju u trajanju od desetak ali ne duže od dvadeset minuta. Ovo se smatra molitvom ljubavi Bogu gde se ništa ne traži niti se želi ikada ikome nauditi.
Pevušenje HU zalečuje emocije, ublažava tugu, donosi smirenost, razvedrava misli, donosi kuraž i pozitivan pristup prema životu....
Na život ne gledati sa mračne i uplašene strane. Jer, život nije tu da ga živimo zastrašenim niti da druge zastrašujemo...

svako je kovač svoje sreće, imamo slobodnu volju...to su gluposti ( nažalost ).

Onako kako pojedinac veruje tako operiše njegov život. U skladu sa time, onaj ko veruje da nema slobodnu volju neće ni moći da išta promeni u svom životu pa će se osećati žrtvom života. Takav će okrivljavati sudbinu, više sile i samog Boga. Umesto da živi aktivnim životom, da bude uzrok dogadjaja i iskustava u svom životu on će biti posledica.
Takav će retko kada biti pravi inicijator i kreator sadašnjih i budućih dogadjaja koji će doći pred njim.

Operiše i tvoj, samo nisi svestan toga. ;)

Moja najbolja drugarica je sanjala druga.....pre 2-3 dana....onog koji je u bolnici.......sanjala je kako je dosao iz bolnice,i kako se pozdravlja sa svima nama......sa svima koje voli....
Danas je preminuo........

Nažalost i ja sam imao slična iskustva kao i tvoja drugarica. Nesvesno zna bolje od svesnog jer je deo nečeg šireg...

Moja mama kaze da ima nesto u snovima. Kaze da, kada se moj brat povredio i umalo izgubio zivot, bila je kilometrima udaljena, ali sanjala je neki san i prosto je znala da nesto nije u redu. sutradan je zvala da vidi da li smo svi dobro, i iako smo joj slagali da je sve ok, osecala je nesto i doputovala da se uveri.

Ja nikada nisam sanjala nesto sto je imalo veze sa stvarnoscu, i bolje je tako. Ja ne verujem u to, mislim da su snovi odraz moje podsvesti.

Takodje mislim da, ako bude davali neki natprirodni znacaj osecaju tvoga brata, samo cete ga jos vise sablaznuti, prepasti. Mislim da je podsvest mocna stvar, na kraju nas uveri da je stvarno ono u sta zelimo da verujemo.

Za svaki slucaj, da se resite sumnje, otidjite kod psihologa, ili u manastir, kao sto su neki predlagali...
Ali posle nastavite da zivite normalnim zivotom....
ako verujete u Boga, morate da verujete i u njegovu ljubav i milost. Bog nikada ne bi povezao smrt neke dece sa mislima ili postupcima takodje, zamalo deteta:)
Sve najbolje.

Naravno da smes.
Mozda sam bila konfuzna,ovo za san sam spomenula nadovezavsi se na Milicin post malo iznad...

Nije mi bilo bas jasno da li oni misle da brat ima neki jak osecaj da ce se desiti nesto lose, pa se to manifestuje u vidu mrzovolje...zbog cega ne ode na pice sa drugovima..
Ili da se lose stvari desavaju zato sto on ne ode s njima na pice.
U oba slucaja vazi ono sto sam napisala.

U ovom drugom posebno. Koliko cesto bi ljudi umirali kada bi im neko mogao tako 'prizvati' smrt.

Back