Potrebna kvadratura stana za spajanje porodice u Nemackoj

Postovani,

Koliko je tacno potrebno kvadrata stana za spajanje porodice (pridruzivanje bracnom drugu) ?

A koliko kvadrata ako bracni drug dolazi sa decom?

I da li je ta kvadratura propisana na nivou cele Nemacke ili se razlikuje od pokrajine do pokrajine?

S postovanjem,

Stefan Tasic
ako se dobro secam, mislim da je 12m² za osobe starije od 6 god. a 10 m² za mladje od 6 god. + kuhinja/kupatilo/wc/hodnik.
znaci za 4-clanu porodicu bi trebalo da bude min. nekih 60ak m², ali proveri u svom Ausländeramtu… napisi kratak mail i pitaj, ne vredi da ovde na forumu nagadjamo, jer i tako ne moze niko da ti kaze 100% sigurno.

Pisam sam sinoc kada i ovde isti mail i Ambasadi Savezne Republike Nemacke u Beogradu i odgovorili su mi danas ujutru na srpski i nemacki jezik. Pisalo je sledece:

"Ausreichender Wohnraum ist landesrechtlicher Regelungen den, wenn für jedes Familienmitglied über sechs Jahren zwölf Quadratmeter und für jedes Fa- milienmitglied unter sechs Jahren zehn Qua- dratmeter Wohnfläche zur Verfügung stehen und Nebenräume (Küche, Bad, WC) in ange- messenem Umfang mitbenutzt werden können. Eine Unterschreitung dieser Wohnungsgröße um etwa zehn Prozent ist unschädlich. Wohn- räume, die von Dritten mitbenutzt werden, bleiben grundsätzlich außer Betracht; mitbe- nutzte Nebenräume können berücksichtigt werden. "

i na srpskom jeziku:

" Poštovani gospodine Tasicu,

Zahvaljujemo na upitu. Odgovor je sledeći:

Za osobe preko 6 godina – 12 m2, za osobe do 6 godina 10 m2. Takođe je potrebno da se zajednički mogu koristi (kuhinja, kupatilo, WC).

Odstupanja od 10 % od navedene površine su moguća. "

E sada moj stan je tacno 30 kvadratnih metara, odnosno jedna soba hodnik i kupatilo. U tu jednu sobu i spavam i spremam i ujedno i sedim. Pa da li bi u ovom slucaju bilo dovoljno prostora jer planiram da dovedem suprugu?

Back