taj manji kuler mi je stigao uz neku plocu pre par meseci. imao sam kod kuce vec isti taj intelov,ali veci,dublji. taj dublji hladnjak bolje hladi,svakako. zatim,postoji jos nekoliko vrsta tih "originalnih" intelovih kulera,al pitanje je koliko su originalni. postoji isti ovakav na slici desno obican i sa bakarnim kulerom. taj vazi za najbolji i ja posedujem taj sa bakarnim kulerom. drzi mi xeon e5440 (q9500 ili slicno) na 60 stepeni max,u loadu. zatim,ima jos par varijacija,ima neki sa manjim precnikom ventilatora,posedujem i takav jedan. on je los,jer je mali ventilator,a potpuno isti kuler je u pitanju,samo ventilator znatno manji,samim tim i losije radi. a taj levi na slici je namenjen za dual-core procesore,slabasan je. inace,kad predjes sa dual core na quad procesor,odmah osetis kako ventilator brze pocne da vrti,kad otvaras neku igru ili neki zahtevan program itd...zavrti jako na par sekundi,pa se smiri i opet isti ciklus. i posto je to budjavi 775 soket,proveri jel legao lepo. ona 4 srafa,jedan uvek ume da ispadne iz lezista,ja sam to lomio vise puta.
- - - - - - - - - -
tvoja izjava je smesna. nikad to nisam uradio,niti cu. zasto mora da ga reinstalira,molim te?