Potreba za znalcem u oblasti nauke

U svim oblastima znanja, uvek se dolazi do situacije gde je glavno pitanje da li postoji osoba koja 'zna'?

Najcesci slucaj je onaj: krenuo si u Saharu, usao 20-30 km, i nema nikog ni na vidiku mozda hiljadama kilometara - zaglavio si se i sam si!

I onda se ispred tebe puf! pojavi ChatGPT koji je posisao sve knjige ovog sveta. Pitas i puf! dobijes odgovor - pitanje je da li ce ti biti dobar odgovor, ili opet, moras da pitas nekog ko 'zna'. Back to square 1.

Jbg sto si isao u Saharu, vrati se 20-30Km ako znas odakle si dosao, pa pocni iz pocetka.

Ima puno nas koji lutamo tako nekim stazama. Na primer ja pitao nesto za java script - 13.8 miliona java script developera na celom svetu - i bas NIJEDAN da odgovori na pitanje. Slegnes ramenima. Ne znas. Niko ne zna. To je to. Radi nesto drugo.

Poslednja izmena:
Ako odgovor zahteva neko cimanje, teško da će neko biti spreman to da to radi besplatno. Probaj ChatGPT, meni je do sada davao korisne odgovore za dosta toga (ili me barem usmerio na pravu stranu), čak sam platio i onu njegovu preplatu. Mislim da je 20e mesečno, tada bude još "pametniji" nego u besplatnom nalogu.

Nisam znala za to. Znači pro verzija

Da, kad se plati može da se izabere neki novi model, kažu da je pametniji, mada realno nisam primetio neku razliku. Ko zna, možda mi prodaju maglu ;)

chatgpt.jpg

Back