Raspisujem potjernicu za inspiracijom...Vratite mi je. Moju inspiraciju. Sve sto sam sanjala i mastala inspirisalo me je da pisem. A sad je vise nema. Otisla je. Tamo negdje, daleko. Upadam u prostor bez inspiracije. I tu ne mogu da se snadjem. Lose mi je. Cekam. I nje nema. Ukrali su mi je. Nece da dodje iako je prizivam. Sve one ideje koje su mi se vrzmale po glavi sad su otisle. U jednoj sekundi. Dok pucnes prstima, isparile su kao meduza na suncu. Kao da ih je neko obrisao gumicom.I sta ja sad da radim. Vise ne mogu da zivim san od juce, ni da sanjam budna, kad je moj budni san otisao. Molim te, vrati se...nedostajes mi. Bez tebe ovaj svijet nije isto mjesto. kad te nema, ne mogu da bojim sivi grad sarenim bojama. Vise nema onog platna na kojem su sa tobom nastajale sarene ptice na cijim se krilima moglo letjeti. Nema onog zutog kisobrana koji je tjerao kisu iz glave. Nema onog vjetra koji me je nosio. Nema cipelica lutalica. nema nicega. L'art pour l'artism. Inspiracija radi inspiracije. Gdje si???