Potpuno te znam a ne znam te uopšte i obrnuto :)

• Začetnik teme Začetnik teme Shojo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je ova tvoja tema vise za filozofiju. Koja su tvoja ocekivanja nas ucesnika na tvojoj temi?

Moguće ali nekako bih da balansira na toj liniji izmedju tzv.filozofiranja i nekih toplih konkretnih ljudskih iskustava.
Želim da znam kako razmišljaju drugi o tome i uopšte koliko ih to dotiče, dirne, da li zapažaju te posebnosti i bljeskove koji nam se pokatkad dese i kako deluju na njih.

Nije bitan ishod tog odnosa, već sam taj osećaj.

Poslednja izmena:
Budi mi znatiželju jedan čudnovat fenomen, takoreći čist paradoks.

To ti je intuicija, govor dushe, imaju je svi samo sto je malo ko zaista i koristi,
sila je to koja seze daleko van granica nase tzv. realnosti,
dushe se prepoznaju na tom astralnom nivou gde ne postoje nama poznata ogranicenja,
i onda ta dusha na tom nivou bez vremena, prostora, ili bilo kakvog ogranicenja, ako znamo da je slusamo i razumemo salje nam informacije svake vrste, pa i one povezane sa srodnom dushom :)

U drugom slucaju je isto intuicija, samo sto je dusha svesna toga da na duhovnom nivou ne postoji nista zajednicko.

To ti je intuicija, govor dushe, imaju je svi samo sto je malo ko zaista i koristi,
sila je to koja seze daleko van granica nase tzv. realnosti,
dushe se prepoznaju na tom astralnom nivou gde ne postoje nama poznata ogranicenja,
i onda ta dusha na tom nivou bez vremena, prostora, ili bilo kakvog ogranicenja, ako znamo da je slusamo i razumemo salje nam informacije svake vrste, pa i one povezane sa srodnom dushom :)

U drugom slucaju je isto intuicija, samo sto je dusha svesna toga da na duhovnom nivou ne postoji nista zajednicko.

z:) Lepo dočarano.
Šta su moguće prepreke takvom odnosu?
Koji se mehanizmi koriste kao odbrana od tog osećaja? Da je to sve iluzija?

Poslednja izmena:
z:) Lepo dočarano.
Šta su moguće prepreke takvom odnosu? Kako reaguje neko ko ne sluša svoju intuiciju?

Vecina ljudi je ne slusaju zato sto je "glas razuma" preglasan,
nas um je programiran kroz uticaj od okoline, koji nam se namece od rodjenja, i uvek milom ili silom tezi da nas "urazumi" sta je za nas najbolje, i tako nas salje u propast,
svako u dubini dushe zna ko i sta jeste za nas a ko nije, i bilo bi pametno poslusati taj tihi unutarnji "glas". :)

Back