Potpuna iskrenost

Ima i nesto gore....
Istina je postala najvaznija , a prestala da bude istina.
Pogledajte samo odnos ljudi prema istini koja je postaladeo hijararhijskog, dakle vazna.
Borba da bi njihova istina postala opsta, dajuci im moc da i oni postanu dominantni.
Zlatno doba nauke je proslo kad je kapiital kupio nauku 70tih godina proslog veka...
Sada je to samo jos jedno polje merenja u hijararhiji ,ciji je duzi...

Kad pridjete ljudima i pazljivo pogledate reakciju na iskrenost, to je fobija....nekad i paranoja...
Podozrivost je najmanja osuda koju mozete da dobijete kad ste iskreni.
Iskrenost se koristi kao avans, polog, kreditno ucesce radi podizanja kredita u poverenju koje cemo dalje plasirati tamo gde nam najvise plasman odgovara.

Otvorenost sa druge strane opada, malo kao nekulturno je to,a malo zato sto nikoga to ne interesuje...
Svi bi samo slatke pricice i koristoljubive informacije...

Skoro sam posmatrao kolika je nezelja sustinskih i dubokih informacija i istina ,ali koje se ne mogu naplatiti,vec mogu samo kostati ako nam proradi savest...

Medjuljudski odnosi su jedno takvo polje gde ne podizemo vodoplavne nasipe, da bi se zastitili vec se iznenadimo kad u5 godina mora da padnu velike kise i onda to pripisemo neverovatnim i nepredvidivim okolnostima i katastrofama...
Skupo je biti realno pametan,kad je lakse i jevtinije biti statisticki u pravu i istinit...
Mislite da se u danasnjim emotivnim vezama ne moze primeniti statisticki pristup....
Rekoh malopre da ljudi danas cesto izaberu model svog ponasanjai onda statisticki idu na to da ce ih iskoristiti par puta i onda ce vec naleteti na neku upotrebljivu varijantu...
Ne samo sponzoruse, sponzori, vec i one "nesponzoruse"..
Prosti ljudi, seljaci, radnici,tezaci,....

Potisnuti ljudi zeljni istine , bezobrazni su ratnici na strani neiskrenog....neki zbog kontre, neki zbog vracanja svoje povredjenosti...neki zbog apatije.....a mnogi prstoljupci...

Najgadniji su ovi prstoljupci....oni vode medije, oni zele da cuju samo ono sto je in i sto je bajka...a u protivnom upiru prstom i otkrivaju "kradljivce tela" paranoicno...
Oportunisti po opredeljenju, nikad dokazani , nikad dokazivi, cuce i odrzavaju sistem ubijajuci svaku promenu na dva nacina, lakomislenim zahtevima , ocekivanjima i halabukama, i apaticnim delovanjem i krivljenjem tokova ka sebi i svojoj avliji i koristi...
Kamo srece da su samo na vlasti, bilo bi lako....i bilo bi ih malo...

Deformacija ove nacije seze toliko da i kad bi dobronamerni imali moc, a to moze da se odradi, ne bi preuzeli drustvenu scenu....jer nemaju stada ponude pokvarenom narodu kojui svoju pokvarenost pravda na milion nacina, od proslosti, krivice drugih , do sadasnjosti...imitiranja do tudjih uplitanja.

Kad god kazem da je moja,kazu mi ne gubi dzaba vreme, ne zanosi se....

A to utice na medjuljudske odnose....preko drugih i preko medija...
Politicari vam drze casove...a od mene prave budalu..

Moj ceo pristup i teorije se zasnivaju na suprotnom , da je sve izvesno i dosledno...
Totalno suprotno od tvog zakljucka...
I u praksi sam nemilosrdno tacan...cak i bez svoje percepcije, vec samo slusajuci opise drugih ljudi....o situaciji ili odnosima, ali im trazim da ne pricaju ono sto misle da je vazno , nego sve....kao da pricaju detetu od 4 godine...
Kad vidim da ne pali , onda ih forsiram da pricaju tete umesto devojaka, cike umesto momaka...jer inace unose svoje zelje u iskaz...
Možda je nekada bilo danas se sve menja iz sekunde u sekund,kamoli kada je reč o satima ili danima.Živimo u krajnje NEIZVESNOM svetu:cool:

Ne, kad su ljudi i ponasanje ljudi u pitanju...
Jedino gde je neizvesno je kad postoje nepoznati motivi...
Ako su poznati motivi, iz preseka reakcija pre i oko , se moze izvesti zakon crne kutije i predikcija je potpuna, cak nekad i bez poznatih motiva, sa dobrim presekom pre i oko...

Neizvesno je ulaganje kapitala , ali ne zbog sveta, vec zbog efekta ukradi da niko ne oseti,velike fluktuacije se preko mesetarenja isplate dodatno i vise nego da se sve odradi otvoreno i bez talasanja.
Igraonica kapitala cini da ljudi koji je ne prate sve gledaju neizvesno , a uopste nije...

To , da li odgovara ikome takav sistem, osim novcu, cak ni njihovim vlasnicima mnogo ne odgovara, ali je dobar kao plus efekat, ne treba na ovoj temi..

Nemoguće je izvesti poptuno predviđanje osim ako nemaš natprirodne moći...A i zvuči bolesno...Predvideti do u detalje svaki korak ''onog drugog''...Kao opsesija:aha:
Danas ima doste nejasnih ljudi,ne znam za tebe,ali ja takve ''puštam da odu''...Zaista nemam ni vremena ni energije da se bakćem sa raznima...:cool:

Pa da ali si rekao da ti ''u startu'' predvidiš ponašanje ljudi pa se prema tome ponašaš...Mislim i ja to ponekad radim ali sam naišao na zaista razna nelogična ponašanja,pa sam zato i rekao da postoji nepredvidljivost i da razne spoljne stvari utiču na ponašanje ljudi...Pritom ne mislim samo na Spoljne kao poptuno nevezane za priču u kojom si sa osobom nego i razne druge za koje ne možeš u startu ni znati da postoje(osim ako ti nekoi ispriča ceo život prvi put kada se vidite) a koje mogu da utiču na razvoj vaših odnosa pa često ili ne saznaš za njih uopšte ili saznaš naknadno...

Pa radim predikciju , ali u letu, zato i pitam sta je tu opsesija...
Posledica mog mladalackog igranja sa "okreni drugi obraz" iz hriscanstva...
Posto u animalnoj srbiji vazi zakon tri puta mu vise vrati i prestace, to okretanje drugog obraza predstavlja izuzetan napor na logiku licnosti jer atak ne prestaje. Tako se javlja razvoj predikcije i citanja osoba i njihovih najava namera....
Iz ekstrovertnog prelaz u introvertno, je za mnoge stetan,a nije ni zabavan....

U vezi pricanja kad se prvi put vidite, tu je bitno mimika, zvucni i glasovni komentari koje kao odovor dajes dok ide prica...Navodjenje nije samo klimanjem glavom , odobravanjem , vec i pitanjem, neslaganjem, ushicenjem, strastvenim i slicno...

Ovo i dalje ne znaci da zelis da iskoristis osobu, vec samo vodis tok razgovora koji mislis da osoba zeli da vodi, samo na interesantniji nacin...
To moze i pismeno, ali je usmeno prednost drasticna...
Jos ako imas dobre glasovne mogucnosti pa mozes da omeksavas i zvonkujes glas,vezaces ih i za glas....(lose za devojku koju hoces na duze....stvara ugodnost prema glasu, ne cuje te sta pricas)....

Ali tu nema opsesije...tu imas kao da ti prica sta ce da uradi, sad kaze sad cu da te lazem, sad kaze sad izmisljam razlog, sad kaze plasim se da nije samo ovo vec posle se nakalemi i nesto drugo itd...

Sve u svemu dosta posla ima...Lakše žabu potkovati...:mrgreen:
A najgore je kad se trudiš dosta i na kraju skapiraš da si neke ''signale'' o pravoj prirodi prijatelja/prijateljice ili zanemario ili pogrešno protumačio...
Često naiđeš na ljude koji sve vreme druženja gledaju samo svoje d**** a kad skontaš da si bio naivan i sam počneš da se boriš za ono malo svoje samostalnosti,nadignu buku do neba...Ja ih zovem licemeri.

Po poslednjem postu vidim da se ne razumemo...
Nema tu sta ti da mislis, da tumacis, da je licemerno.
Licemerno nastaje ako ono sto kaze da su mu motivi uzimas da jesu motivi, a to niko ne radi, ako vec ima arsenal i iskustvo citanja osoba....na to se i ne obraca paznja...
Jedino sto ne sme da se vidi da se ne obraca paznja...
Npr kurvice pricaju kako su fine mile, postene i dosledne, i uocice svaki tvoj gest koji otkriva da ih citas ko zlu paru...kao i sarkazam na licu....jer one se bave time....citanjem i poturanjem....
Ne dobija se u pokeru ako citas protivnika, vec ako protivnik ne cita tebe....a o tome da li su karte dobre ili lose i nebitnosti toga , da ne pricam...

kad ste kod vlasti ..pa vlast je vazda bila i bice ..ogledalo naroda..

nego ..pravo pitanje je ..sta mi mozemo da uradimo po tom pitanju?

ljudi mecu na krst ljudi skidaju s krsta..iako ima ljudi koji umeju i mogu da promene trenutno stanje stvari ..zasto bi ti ljudi to radili..milim menjali stvari..kakav razlog mogu da imaju..opste dobro koje ce ih kostati razapinjanja na krst? ako sam ja taj koji moze nesto da promeni recimo..ta bi promena mene konzumirala i u potpunosti unistila..drugi bi se okoristili..preko mojih ledja bi dosli do boljeg zivota..i zaboravili ga za kratko vreme i nastavili da zive onako kako su oduvek ziveli..kao crvi

bolji zivot trazi bolje ljude..

svaki covek je na ovaj svet donet sa potencijalom..ali koliko ljudi uopste napravi i jedan jedini najmanji korak ka ostvarivanju svojeg potencijala kao coveka kao osobe..kao individue? svaki milioniti stanovnik planete? ostatak se zadovoljava davljenjem u mediokritetskom sanitarnom cvoru i provede zivot koji je definisan zjapecom crnom rupom u grudima koja se nicim mediokritetskim ne moze zatvoriti /ispuniti zudeci za samoostvarenjem kog su se sami odrekli prihvatanjem drustvenih normi kao svog najveceg zivotnog ideala..
Like the way you're thinking
ja sam napravio zakljucke
ljudi ce poverovati u laz zato sto hoce da ta laz bude istina ili zato sto se plase da ta laz moze biti istina

Ovo me podsetilo na
"Savet je ono što ljudi traže kada već znaju odogovor samo bi želeli da ga ne znaju" E. Jong

Poslednja izmena:
Meni se čini da iskrenost uvek dolazi kao (trenutna) reakcija na postavljeno pitanje, a otvorenost mi deluje mnogo dublje i kompleksnije. Iskrenost možeš da isprovociraš, otvorenost - teško. Otvorenost mi više deluje kao trajna, karakterna osobina - da si uvek, u svakom trenutku, razgolićen i spreman da te čitaju kao knjigu, bez zadrške, bez postavljenih pitanja.
Postoje nedokučivi ljudi koji su, međutim, iskreni ... ali samo kada im "ubodeš" pravi živac.
S druge strane, postoje ljudi koji su naizgled otvoreni, ali nikada ništa suštinski ne saznaš o njima.

Ne znam da li sam jasna ...

Slazem se da postoji razlika izmedju iskrenosti i otvorenosti. S tim sto mislim da si zamenila objasnjenja ;)

Zene ce u vecini slucajeva reci da nije potrebno bas sve reci svom muskarcu.
Neke ce reci da je potrebno sve reci muskarcu.
Neke ce reci da je potrebno sve reci muskarcu, ali ce deo podvesti pod nebitno ili neobzirno za reci..

Sa druge strane imate zahtev da muskarac bude iskren, i to opet na nekoliko nacina.
Na nacin potpuno iskren jer samo tako je i zena "potpuno prisutna u vezi"
Da je iskren potpuno po pitanju "vaznih" stvari, a svakodnevne detalje moze da zadrzi za sebe.
Da ne mora sve da kaze, ako je previse bolno , a onda ce upravo tu zena da se trudi da ga otvori i rehabilituje...

E sad ovo izgleda kao potpuno stabilna ponuda, kad ne bi bilo jedno trazim a drugo nudim...a obicno trece pricam....

A najustaljenija prica je "podeli sa mnom"........kao i odgovor "necu da je opterecujem"....

Doduse to je u celoj prici i najlogicniji sled, na takvo pitanje takav i odgovor...

Za koje ste vi opcije kad je iskrenost u vezi , ili preciznije kad je iskrenost prema osobi sa kojom zelite da trosite zivotno vreme?

Ako bi me muž prevario, a to sakrio da ja nikad ne saznam, pa ne bih ni volela da ikad saznam, ako bih saznala od drugih debelo bi nagrabusio.
Ako me više ne voli a i dalje samnom ostaje iz nekih ne znam kakvih razloga, volela bih da mi to kaže, bolelo bi me strašno ali ipak manje no da shvatim da je samnom iz navike, sažaljenja, dece.....
Ali kad ga pošaljem na pijacu da mi kupi krompir, luk, paradajz i neko meso, a on se vrati sa gomilom stvari koje nisu bile na spisku, a one koje sam tražila ne donese, eeee, pa neka mu je Bog u pomoći ili neka smisli stvarno dobru žvaku (najbolje lagani moždani udar), tada sam u stanju da ga kastriram. (ma lažem, često mi to radi i to me baš izluđuje :heart::heart::heart:);)

Za koje ste vi opcije kad je iskrenost u vezi , ili preciznije kad je iskrenost prema osobi sa kojom zelite da trosite zivotno vreme?

mislim da je veliki problem kod ljudi osjecaj velicine i bitnosti... i onda svako smatra da je bas njegovo misljenje neophodno, da na svako desavanje mora dati svoje misljenje i sud
a ja sam protiv toga

jesam iskrena kada sam pitana za misljenje i kada od mene draga osoba ocekuje iskren odgovor... ali, ni tada ne moram biti potpuno otvorena, vec onoliko koliko meni prija, i koliko ja mislim da treba
neko ce to nazvati kalkulisanjem... ja to smatram jednim dijelom pristojnoscu a drugim dijelom teznjom da sacuvam covjeka povredjivanja a sebe neprijatnosti

u mom dosadasnjem druzenju sa ljudima nisam naisla na osobu koja zeli potpunu iskrenost. to se najlakse uvidja u musko zenskim odnosima, narocito kod raskida, u kojima jedna strana zahtijeva iskrene razloge odbijanja, i ne prihvata ih sve dok onaj koji je raskinuo ne pocne da te iste razloge ublazava do mjere koja je odbacenom prihvatljiva
ili u drugarskim odnosima, u kojima jedna od drugarica trazi misljenje, pri cemu dobija iskren odgovor od jedne osobe iz drustva... ta iskrena osoba obicno biva ogovarana kasnije

iskrenost je dobra u slucajevima u kojima je otvorenost tolika da se postuje osoba kojoj se covjek obraca
pretjerana otvorenost znaci nepostovanje

Back