Ima i nesto gore....
Istina je postala najvaznija , a prestala da bude istina.
Pogledajte samo odnos ljudi prema istini koja je postaladeo hijararhijskog, dakle vazna.
Borba da bi njihova istina postala opsta, dajuci im moc da i oni postanu dominantni.
Zlatno doba nauke je proslo kad je kapiital kupio nauku 70tih godina proslog veka...
Sada je to samo jos jedno polje merenja u hijararhiji ,ciji je duzi...
Kad pridjete ljudima i pazljivo pogledate reakciju na iskrenost, to je fobija....nekad i paranoja...
Podozrivost je najmanja osuda koju mozete da dobijete kad ste iskreni.
Iskrenost se koristi kao avans, polog, kreditno ucesce radi podizanja kredita u poverenju koje cemo dalje plasirati tamo gde nam najvise plasman odgovara.
Otvorenost sa druge strane opada, malo kao nekulturno je to,a malo zato sto nikoga to ne interesuje...
Svi bi samo slatke pricice i koristoljubive informacije...
Skoro sam posmatrao kolika je nezelja sustinskih i dubokih informacija i istina ,ali koje se ne mogu naplatiti,vec mogu samo kostati ako nam proradi savest...
Medjuljudski odnosi su jedno takvo polje gde ne podizemo vodoplavne nasipe, da bi se zastitili vec se iznenadimo kad u5 godina mora da padnu velike kise i onda to pripisemo neverovatnim i nepredvidivim okolnostima i katastrofama...
Skupo je biti realno pametan,kad je lakse i jevtinije biti statisticki u pravu i istinit...
Mislite da se u danasnjim emotivnim vezama ne moze primeniti statisticki pristup....
Rekoh malopre da ljudi danas cesto izaberu model svog ponasanjai onda statisticki idu na to da ce ih iskoristiti par puta i onda ce vec naleteti na neku upotrebljivu varijantu...
Ne samo sponzoruse, sponzori, vec i one "nesponzoruse"..
Prosti ljudi, seljaci, radnici,tezaci,....
Potisnuti ljudi zeljni istine , bezobrazni su ratnici na strani neiskrenog....neki zbog kontre, neki zbog vracanja svoje povredjenosti...neki zbog apatije.....a mnogi prstoljupci...
Najgadniji su ovi prstoljupci....oni vode medije, oni zele da cuju samo ono sto je in i sto je bajka...a u protivnom upiru prstom i otkrivaju "kradljivce tela" paranoicno...
Oportunisti po opredeljenju, nikad dokazani , nikad dokazivi, cuce i odrzavaju sistem ubijajuci svaku promenu na dva nacina, lakomislenim zahtevima , ocekivanjima i halabukama, i apaticnim delovanjem i krivljenjem tokova ka sebi i svojoj avliji i koristi...
Kamo srece da su samo na vlasti, bilo bi lako....i bilo bi ih malo...
Deformacija ove nacije seze toliko da i kad bi dobronamerni imali moc, a to moze da se odradi, ne bi preuzeli drustvenu scenu....jer nemaju stada ponude pokvarenom narodu kojui svoju pokvarenost pravda na milion nacina, od proslosti, krivice drugih , do sadasnjosti...imitiranja do tudjih uplitanja.
Kad god kazem da je moja,kazu mi ne gubi dzaba vreme, ne zanosi se....
A to utice na medjuljudske odnose....preko drugih i preko medija...
Politicari vam drze casove...a od mene prave budalu..