POTPISI PETICIJU ZA KOSOVO I METOHIJU!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
----------------
Kosovski vitezi prvi put su znali
Za vojsku ubica što ce da ih srete:
Za gnusno junaštvo onih što su klali
U postelji starca, u kolevci dete.

Zastavu ideje u ruci podlaca!
Mesto mac što svetli, uvek nož što para!
Borca što se blatom mesto kopljem baca,
Junaka što pljacka i žreca što hara!

Zastavu u sramni zlocin zamocenu;
Slobodu u senci tudjih bajoneta;
Otadžbinu celu u pljačci i plenu;
U krvavoj ruci gde je pricest sveta.

Prezri ljubav podlih i bratstvo ubica.
I rec verolomnih i cast klevetnika!
Nosi, rode slavni, taj mac bez korica -
Znamen krstonosca i Božjeg vojnika!

Da bi štit Ahilov bio slave vece,
Sam Bog Hefaistos ode za kovaca!
I ti, rode srpski, znaj da nikad nece
Nož ubice stici dužinu tvog maca.

Znaj samo iz krvi heroja se radja
Zvezda putovodja za daleke pute...
Vetrom neba ide mucenicka ladja,
Suze su nevinih do neba dignute...

JOVAN DUCIC

heehehehehehehehehhehehehehehehheheheh...............
Moguce,veoma moguce....tako verno docarano
E da si video jedan penzionersku kafancinu u mojoj blizini,atmosfera ustajala,ti zadrigla pijanca sede za klimavim stolovima,piju radzu iz musavih casa,gledaju TV(onaj stari EI-Nis-oni prvi u boji),a pre 20 godina visoko na zidu visio Tito,pre deset Sloba,a sad Seselj i Toma onako gledaju jedan u drugog....kad god bacim pogled kada prolazim tuda taj me prizor fascinira

Da nije to kafana T&M?Tica i Mica,dva brata koja su u garazi na banovom brdu iznad sumarskog fakulteta otvorila birtiju!
Na zidu koji je sav ispisan pise:"Cemu tuga ,cemu bol,kad postoji alkohol"!:lol:
To su dva brata blizanca koja tamo i rade.Dodjemo nas cetvorica i narucimo 4 piva!U kafani se prodaje samo pivo,rakija i vinjak.Jedan od njih nas sluzi i dok je dosao do sanka (3m) zaboravio je sta smo narucili!:lol:Onda stane za sank,gleda u nas,i onako prstima nabraja i priseca se sta smo mi to mogli naruciti.Posle 20-30 sec odustane i opet pridje ....:lol:A u WCu imas ves masinu,kadu....:lol::lol::lol:

Da nije to kafana T&M?Tica i Mica,dva brata koja su u garazi na banovom brdu iznad sumarskog fakulteta otvorila birtiju!
Na zidu koji je sav ispisan pise:"Cemu tuga ,cemu bol,kad postoji alkohol"!:lol:
To su dva brata blizanca koja tamo i rade.Dodjemo nas cetvorica i narucimo 4 piva!U kafani se prodaje samo pivo,rakija i vinjak.Jedan od njih nas sluzi i dok je dosao do sanka (3m) zaboravio je sta smo narucili!:lol:Onda stane za sank,gleda u nas,i onako prstima nabraja i priseca se sta smo mi to mogli naruciti.Posle 20-30 sec odustane i opet pridje ....:lol:A u WCu imas ves masinu,kadu....:lol::lol::lol:

ne ovo je u Backoj...........

Mislim, tema je PETICIJA ZA KOSOVO, a ovde se vrsi prenos iz neke zamisljenje kafane, s idiJotskim prizorom iz sopstvenog ogledala8-)

Bila su to lepa vremena kada su frustrirane osobe bivale isključivane sa foruma.
Neko dodje na internet da se zabavi, neko samo da vredja.
zealot-thumb1.jpg

Za sada se ta tradicija gaji samo na pričaonici.
archon1-off.gif
darkarchon1-off.gif
archon1-off.gif

Iron Lord je poštovalac tradicije jer tradicija nas čini onim što jesmo.

Pa da je potpisem stihovima.....................neizbrisiv potpis....:D

POLJE KOSOVA

Ima polje, sve ravnina
nije kao sto su, ona neka
Vec kolevka od davnina
i svetinja pamtiveka........

Ima polje, poraza i slave
i duhovno blago roda
Bozuri su mesto trave
nabujali kao voda..........

Kada stignes, tada kleci
pa poljubi, grudu ploda
I tada ces cuti reci
od iskona, suzu roda.

ZK

OVAJ NAROD

Znaj, da je ovaj narod, tamo
gde je uvek bio
Seobom selio u sebi samo
ljubav otadzbine, koju nije krio...........

Podizao znamenja svoja
i bastinu postojanja
U srcu Srbije, postoji "Troja"
"Odisej" uludo trosi nastojanja..........

"Trojanskog" konja, nece biti
osvajaca zelje, zaudara vonj
I Srbin nece, osmeh kriti
kad Avet na kraju, postane "konj".............

ZK

Evo,a u ovoj diskusiji zakljucih da si jako ogranicena,posto nisi shvatila u kom kontekstu je ono napisano,takodje zakljucujem da si ti jedan od onih slepaca kojima se boje ne mogu pokazati!:D

Narocito kad tih boja i nema:lol:
Ogranicenost tebi na dusu, nesvhatljiva si, ja s tim nemam nista osim da i dalje ne shvatam zasto na ovoj temi prenos iz zamisljene kafane pred sopstvenim ogledalom:razz:

HHAAHHHAHAAAHA....ja vec imam sliku o tome kako seremita izgleda!Sedi u vunenim carapama,iznad kreveta vise gusle,pored njih posteri mitra mirica i karadzica,lavor pored kompijutera kako bi mogao da pari noge dok pise na kompu,a nocu ga koristi kao TV antenu...

jedno pitanje, jel ti zaista imas tu sliku, onako bukvalno ili???? ako imas tu sliku posalji mi je na PP. mogu je iskoristiti. unapred zahvalan:lol::lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back