Potomci - DA, ili NE ?

KPCTAHK

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.606
Jedna od najvećih, najlepših, najčasnijih i najsvetlijih odgovornosti čoveka prema ljudskoj civilizacije je - iza sebe ostaviti potomke i tako lično doprineti da ljudske civilizacije ne nestane … ✍️

Da li i vi tako razmišljate ? ;)

Nisam to ni pitao gay- oni su eksplicitno protiv obnavljanja ljudske civilizacije … :mrgreen:
Uopšte nije tačno, ne može se generalizovati (omiljena forumaška fraza!) ali ima gejeva koji su sto puta podobniji za roditelje od svakakvih strejt ludaka. Zar nije bolje da decu odgaja gej par nego Zvečanska?

Poslednja izmena od moderatora:
Jedna od najvećih, najlepših, najčasnijih i najsvetlijih odgovornosti čoveka prema ljudskoj civilizacije je - iza sebe ostaviti potomke i tako lično doprineti da ljudske civilizacije ne nestane … ✍

Da li i vi tako razmišljate ? ;)
Ne, tu ne treba da postoji obaveza. Deca se radjaju iz ljubavi, a vama koji pravite decu radi obaveze decu treba uzeti i naci im par koji se voli, pa i gey...
Najveci problemi sveta su zbog trauma dece iz okruzenja koje nije vezano u ljubavni cvor, a namnozili ste se.

• Voli
Reactions: DUH
Pitanje potomstva je po mom misljenju licna stvar pojedinca. Sto se tice drzave ili sveta ne mislim da im bog zna sta ostavljamo u nasledje, ali sa druge strane, i sama sam zivela i odrasla u ludom vremenu pa sam opet srecna i ipak biram zivot iako mi se svaki dan barem jednom nesto zgadi.
Imati dete ne moze da se poredi ni sa cim, taj splet ljubavi, raznezenosti, pozrtvovanosti i brige.. nestvarno. Ko ne zeli decu, bozemeprosti i bolje da ih nema.

• Podržavam
uzeti i naci im par koji se voli, pa i gey...
To je klasičan primer kako bi neki razvratnici hteli da imaju tuđu decu koja će da im služe, isključivo i samo, kao objekat iživljavanja … Veoma malo je primera, oni se mogu pronaći samo među supružnicima koji bi hteli da imaju decu, ali iz zdravstvenih razloga to nisu u mogućnosti, je gde su usvojena deca bila srećna kod onih koji su ih usvojili ...

Poslednja izmena od moderatora:
Ne treba mrzeti nikoga, naročito ovako "na slepo" jer mogu da se kladim da ti nikad nisi lično upoznao nijednog geja.
Da ti imaš decu, ti bi ih zatrovao mržnjom prema raznim grupacijama i napravio čiste hejtere od njih. @KPCTAHK
Isto kao i Georgejune koji nema trunku empatije u sebi, pa ispade pravda ipak postoji, trunka pravde i nade za ovaj svet je da vas dvojica ne budete nikome ni ujaci ni teče akamoli svoju decu da imate. Ružno je ovo što kažem i žao mi je, ali puni ste mržnje i bolje ostanite po strani...
@Metronomy i @Dodola :ok:

Evo odgovor na temu
Ja imam decu zato što sam ih htela, ne mislim da su svi ljudi obavezni da imaju decu.
Hteti moze da znaci i planirati, pa cak izabrati i nekog krstivoja za oca i zatim ga se osloboditi......ali to ne znaci da je dobar nacin, jer postoji samo jedan dobar nacin....radjanje u ljubavi....a ko to ne zna ne treba da radja zbog komsija, a ni zato sto mu se hoce...

• Voli
Od kada pises na ovom forumu pokazao si da ti mnoge grupoacije smetaju, jer nisu po tvojoj volji i zamisli....operisan si od bilokakvog osecanja ljubavi, sto ukazuje na to da si imao tesko detinjstvo....i gde su tebi deca, ako ih vec koristis kao oruzje protiv homoseksualnih opredeljenja...
Meni, ne samo kao filozofu, već kao normalnom čoveku smeta samo ono što nije prirodno i što je bolesno. Zar nije protivprirodno i, naravno, bolesno kada muškarac poželi muškarca kao ženu ? Nisam, hvala Bogu, operisan od bilo čega, a svoja osećanja i izlive istinske ljubavi svakodnevno, to su moji srcem zapisani diktati prenapaćene duše, pokazujem i dokazujem kroz svoju poeziju. Moje detinjstvo, ako ga sagledavam iz moralnog i materijalnog aspekta, jeste bilo užasno, ali sve dok su mi bili živi roditelji njihova ljubav je bila neizmerna. Imao sam nesreću da su mog pokojnog oca, samo zato što je voleo braću Ruse, žao mi je što nije doživeo da vidi makar jednog živog Rusa, manje bi ga kazna bolela, zatamničili udbaški zločinci i da je na najvećem mučilištu Srba, posle Jasenovca i Jadovna, Glom otoku proveo nepunih pet godina. U prvom razredu bogoslovije, za taj neoprostivi zločin udbaških monstruma sam saznao tek posle treće godine provedene u Bogosloviji u Sremskim Karlovcima, samo zato što moja pokojna majka Petra nije znala da odgovori tim krvolocima "u kojoj popovskoj školi se nalazi to tvoje "ćetnićko" kopile", su na najzverskiji način, žive su ih zapalili (moje roditelje, brata i moju seju Kićanu, bili smo blizanci i njen sestrinsku ljubav, anđeosku umilnost i preslatki osmeh nikada neću zaboraviti) u našem trošnom kućerku. Tek posle treće godine, tada mi je, sada blagopočivši i na nebesa vazneseni, o rektor Milutin Stojadinović platio putne troškove i posle tri godine pošao sam ka svome domu... Možete li da zamislite kakav je užas kada umesto svog rodnog doma pronađeš u korovu, šiblju, trnju i pepelu nagorele kosti svojih najmilijih, najrođenijih i najvoljenijih ? Siguran sam da je i sam Bog zaridao kada sam, sa, samcijat - niko mi nije smeo ni Boga da nazove, a kamo li da poželi da me uteši, obavi najtužnije opelo - lelek od kojega drhti srce. Da to je ta moja ljudska Golgota, ali nisu to moje mane - ono što te ne ubije - ojača te … Mene je sve to ojačalo, a ožiljci u srcu i duši me podsećaju upravo na to da se protiv zveri čovek mora boriti... Što se tiče mog poroda imam ga, hvala Bogu. Sa jednom mojom dugogodišnjom partnerkom sam već u 1. godini studija dobio moju najvoljeniju, najlepšu i najplemenitiju kćerkicu - moju dušicu Oljicu i dve godine kasnije i mog pokojnog sina - ubili su ga NATO zlikovci uz pomoć domaćih izdajnika za vreme zverinjske NATO agresije na Srbiju 1999. godine …

Poslednja izmena:
@KPCTAHK
Isto kao i Georgejune koji nema trunku empatije u sebi, pa ispade pravda ipak postoji, trunka pravde i nade za ovaj svet je da vas dvojica ne budete nikome ni ujaci ni teče akamoli svoju decu da imate. Ružno je ovo što kažem i žao mi je, ali puni ste mržnje i bolje ostanite po strani...
@Metronomy i @Dodola :ok:
Zar nije vrhunac empatije kada činiš sve da se bolesni izleče … Gejovske floskule da smo svi mi koji želimo da se sa prirodom sve uskladi, umesto haosa nama je omiljen kosmos, homofobi jeste najbolji dokaz da su takvi, zaista, umobolni … Nikada, to bi bilo najveće bogohulje i pljuvanje na samoga sebe, nisam za to da se neko istrebi, ali jesam da se neko bolestan leči i izleči … Pisao sam već da postoje mnogobrojni dokazi da se bolest pederastija veoma uspešno leči... Dakle, to je poenta mog razmišljanja, bolesne treba lečiti i zlečiti, a nikako istrebiti …

Zar nije očigledno?
A nikako ne može da prihvati žensku solidarnost, on bi da se mi koljemo ovde, kad vidi da se dve žene odlično razumeju, ili više nas, on tačno poludi.
A vidiš, ja nisam sklona ženskoj solidarnosti. Ne mislim da je svaka žena u pravu samo zato što je žena. Ovde je individualna situacija.
Poštujem tvoje pravo da ne rađaš decu, to je tvoja odluka. Ne smeta mi što oćeš da se yebeš sa dva muškarca istovremeno, to je takođe tvoje pravo.
Ne podržavam vađenje materice, posedujem znanje iz te oblasti. Materica nema samo reproduktivnu svrhu, pogotovo ne jajnici. Hormonski poremećaj koji će ti doneti histerektomija je gori od migrena.

• Podržavam
Dobro je krstane, veoma mi je zao tvojih najmilijihi, a pored ovoga

Zar tebi, kao " filozofu" u najboljim godinama ne govori nista podatak o potrebi ljubavnog okruzenja za pocetno vaspitanje deteta? Neces me ubediti da je partner isto sto i ljubavnik.....
Ali, nedokazani, sa tom mojom partnerkom sam niz godina živeo zajedno, u ljubavi, slozi i svakovrsnom izobilju. Našu decu smo roditeljski vaspitali, brinuli za njihovu sreću, vrhunski ih obrazovali i od njih pravili čestite ljude. Moja kćerkica Oljica je, isto kao i ja, u 25. godini postala doktor nauka, direktor je u jednom, veoma uspešnom, preduzeću u Ljubljani, svakovrsno ostvarena, ima sinčića, mlada dama …

@Dodola Da, tako si mi i delovala, objektivno.
Kad kažem "ženska solidarnost", ne mislim ni ja na podržavanje svakakvih nebuloza od nekoga samo zato što je žensko, pre sam mislila da razbijem taboo da se žene "prirodno mrze međusobno" kako tvrdi ovaj mizoginista JUNE.

Back