Potkozne bubuljice

Nema dokaza da aspirin radi topikalno, tj nanošenjem na kožu, i zato ga treba koristi za ono za šta je namenjen - za smanjivanje bola i inflamacije unutar organizma, a za kožu koristiti proizvode formulisane za kožu. Postoji salicilna kiselina u koncentraciji od 1 ili 2% u obliku koji je za kožu.

Pogledajte prilog 1051943

Maslinovo ulje je 3 na skali komedogenosti, što znači da na mestu nanošenja može da začepi poru i izazove dalje akne. Ljudi sa aknama treba da se drže unutar 0-1 ranga na skali komedogenosti:

Pogledajte prilog 1051939

Ne znam čemu toliki otpor prema nauci ljudi moji, i insistiranje na nekim bapskim forama. Napakovaćete devojci još gori problem, potrošiće godine zbog loših informacija i bez rešenog problema, i sa tonom novih ožiljaka koje potkožne akne najčešće ostavljaju.
Nema dokaza ni da leci glavobolju, a ljudi ga uzimaju, nekome pomogne, nekome ne.
Za akne leka nema, svako isprobava sve moguce pa nekada nesto i pomogne.
U svakom slucaju ne steti kozi, moze samo da pomogne.
Sta su to uopste bapski lekovi? Pa i aspirin je konkretno tako nastao ( kora od drveta vrbe)
Ode covek zbog gusobolje kod ORL lekara i lekar mu kaze da jedino zalfija pomaze.
I sta je tu sada bapski?

Nema dokaza ni da leci glavobolju, a ljudi ga uzimaju, nekome pomogne, nekome ne.
Za akne leka nema, svako isprobava sve moguce pa nekada nesto i pomogne.
U svakom slucaju ne steti kozi, moze samo da pomogne.
Sta su to uopste bapski lekovi? Pa i aspirin je konkretno tako nastao ( kora od drveta vrbe)
Ode covek zbog gusobolje kod ORL lekara i lekar mu kaze da jedino zalfija pomaze.
I sta je tu sada bapski?
Za akne nema konačnog leka jer se ne zna njihova tačna patogeneza (a nisu prljave ruke, jastučnica, ili četkice za šminku, jer je bakterija P. acnes koja je jedan od okidača akni - anaerobna), ali zna se šta smiruje upalu, šta deluje keratolitički, šta ubrzava deljenje ćelija kože da akna brže zaraste i ne ostavi ožiljak. Osoba mora da se edukuje, da ne bi gubila godine na isprobavanja svega i svačega. Naročito tip akni koji postavljačica ima razara kolagen u dubljim slojevima kože i ostavlja ožiljke i izbrazdanu teksturu kože. Imamo mnogo bolje formulisanih opcija od mrvljenog aspirina i maslinovog ulja. Nije ovo mržnja prema maslinovom ulju ili otpor prema prirodnim opcijama, već činjenice. Maslinovo ulje je odlično, za salate. Isto tako, kokosovo ulje je jedno od najkvalitetnijih i najstabilnijih ulja za ishranu i prženje, meni omiljeno, pa je za kožu jedno od najkomedogenijih, i nema te sile kojom bih ga namazala na lice.

Ja sam imao krst na čelu od njih, ali puder rešio za intervju preko skypa. Još pre pet godina..

A imam ih i dalje, 38ma sam. Čokolada mislim najviše da ih stvara. Masnija hrana isto. Suvišni stres donekle.

Dali su ti kolege odlične savete, pa poslušaj ĐoruJuneta i ostale.

Kotoderma iz BGa je dobar privatnik, slično klindamicinu su mi (pro)dali nešto pre nekoliko godina. Jedino sam lenj da se mažem.

Ja sam imao krst na čelu od njih, ali puder rešio za intervju preko skypa. Još pre pet godina..

A imam ih i dalje, 38ma sam. Čokolada mislim najviše da ih stvara. Masnija hrana isto. Suvišni stres donekle.

Dali su ti kolege odlične savete, pa poslušaj ĐoruJuneta i ostale.

Kotoderma iz BGa je dobar privatnik, slično klindamicinu su mi (pro)dali nešto pre nekoliko godina. Jedino sam lenj da se mažem.
I meni je neka vrsta pudera resila problem sa 3 komada bubuljica koje sam i ja imala sa recimo svojih 20 godina.
Dali su ( dermatolog) neku tecnost, ja sada vise ne znam kako se to zove, ali je to najverovatnije bio razblazen
alkohol sa talk puderom ( puder za bebe) jer je stalno talog bio na dnu pa je moralo da se mucka i onda bih
uvece to stavila na te bubuljice, trajalo je to malo duze, ali je nekada i nestalo za vjek i vjekovma.
Postoji i onaj "puder" sa antibiotikom ( majushne bocice( pa bi mozda i to vrsilo poso.

Za akne nema konačnog leka jer se ne zna njihova tačna patogeneza (a nisu prljave ruke, jastučnica, ili četkice za šminku, jer je bakterija P. acnes koja je jedan od okidača akni - anaerobna), ali zna se šta smiruje upalu, šta deluje keratolitički, šta ubrzava deljenje ćelija kože da akna brže zaraste i ne ostavi ožiljak. Osoba mora da se edukuje, da ne bi gubila godine na isprobavanja svega i svačega. Naročito tip akni koji postavljačica ima razara kolagen u dubljim slojevima kože i ostavlja ožiljke i izbrazdanu teksturu kože. Imamo mnogo bolje formulisanih opcija od mrvljenog aspirina i maslinovog ulja. Nije ovo mržnja prema maslinovom ulju ili otpor prema prirodnim opcijama, već činjenice. Maslinovo ulje je odlično, za salate. Isto tako, kokosovo ulje je jedno od najkvalitetnijih i najstabilnijih ulja za ishranu i prženje, meni omiljeno, pa je za kožu jedno od najkomedogenijih, i nema te sile kojom bih ga namazala na lice.
Da specijalizira dermatologiju posle zavrsene medicine? Devojka je ovde dosla da pita za tudja iskustva, sigurno je da je sve isprobavala,
pojma nemam na kakve to specijalne edukacije mislis. I svakako da covek isprobava sve i svasta i ne samo kod bubuljica na licu.

I meni je neka vrsta pudera resila problem sa 3 komada bubuljica koje sam i ja imala sa recimo svojih 20 godina.
Dali su ( dermatolog) neku tecnost, ja sada vise ne znam kako se to zove, ali je to najverovatnije bio razblazen
alkohol sa talk puderom ( puder za bebe) jer je stalno talog bio na dnu pa je moralo da se mucka i onda bih
uvece to stavila na te bubuljice, trajalo je to malo duze, ali je nekada i nestalo za vjek i vjekovma.
Postoji i onaj "puder" sa antibiotikom ( majushne bocice( pa bi mozda i to vrsilo poso.
Ti si sazrela.
Ja verovatno nikada neću.
Ne želim ni alergo test da uradim.

Ti si sazrela.
Ja verovatno nikada neću.
Ne želim ni alergo test da uradim.
Ma batali te alergo testove jer ce ti pronaci da si alergican na kucnu prasinu.
Malo je shashavo, ali ne mogu da odolim da ne napisem, a i neme veze sa ljudima nego sa psima.
Moj je pas kao stene mnogio patio od nekih svrabova, dan i noc se ceshao, rane su stvarale od ceshanja,
vodila sam ga na sve moguce preglede u nadi da ce ivermektin da mu pomogne, ali nisu bili paraziti u pitanju
i onda su pravljeni ti testovi na alergiju da bi rezultat bio alergija na grinje iz kucne prasine:D
Imam odlicnog veta sto se za kucnog lekara ( mog) ne bi mogloi reci i covek mi je objasnio da su kozne
bolesti an zeneral mnogo zeznuta stvar kako za ljude tako i za zivotinje, utesio me je da ce to sve da prodje
kada ovaj ima 2-3 godine, ali je ( pas) dobio terapiju koja se u medicini zove desenzibilizacija, a to znaci da mu se
ubrizgava, kao neka vrsta vakcine, taj alergen pod kozu, ali sam ovo ubrizgavanje ja radila, uzimala sam ( pravila je laboratorija
za njega licno i personalno) tu tecnost pa sam ja jedno godinu dana jednom nedeljno to ubrizgavala i onda je i nestralo, ali
ja ne bih znala reci da li samo od sebe ili od "vakcine":)

Nisam pas, jadan. Ali ima tebe.
Malo sam ružan al šta ću...

Kad postanem ko Rudolf s crvenim nosem...
Bilo je sad skoro, ali pre toga dugo nije bilo...
A skoro sam (umalo) stradao (2x u nepune 2g) :D tako da je bubuljica i crvenila najmanji problem za mene...al smara.

Koji tip ti kuco?
Evo ti moje Guce. Mila.

Prilozi

• 20211113_233614.jpg
    20211113_233614.jpg
    117 KB · Pregleda: 2
Da specijalizira dermatologiju posle zavrsene medicine? Devojka je ovde dosla da pita za tudja iskustva, sigurno je da je sve isprobavala,
pojma nemam na kakve to specijalne edukacije mislis. I svakako da covek isprobava sve i svasta i ne samo kod bubuljica na licu.
Kakva specijalna edukacija, napisala sam edukacija, informisanje, čitanje. Upućena je na lekara, jer realno samo lekar može da joj formira ispravnu rutinu nege kože, da recept za tretinoin npr, ili da uput za endokrinologa ako treba da se provere hormoni, što je prvi korak u lečenju akni.
Jednostavno, postoji protokol, ne ide to po našem osećaju i ćefu.

Pritom, baziraš savete na svoje 3 bubuljice. To veze nema sa ozbiljnim aknama (bubuljice čak nisu ni akne) zato i jesi out of touch šta ozbiljne hronične akne rade koži, i psihi.

MI ne znamo o koliko se bubuljica radi u uvodnom postu. Ja sam neurodermitis pomenula u kontekstu
tvoje izjave da ljudi treba da paze kako zive.
Potkozne su bubuljice jako nezgodne, a izgledaju recimo ovako:

Pogledajte prilog 1052165

Da ja ponovim... ovo nisu potkožne, već kako na samoj slici piše "fungalne" akne. To nisu sinonimi, druge su vrste, drugog porekla i drugačije se leče.

Da ja ponovim... ovo nisu potkožne, već kako na samoj slici piše "fungalne" akne. To nisu sinonimi, druge su vrste, drugog porekla i drugačije se leče.
Nema potrebe za ponavljanjem, i sam sam to vec napisala, ali te mrzi da citas.
Ja sam licno imala i imam problem sa tom gljivicnom infekcijom, ali na glavi, temenu, ne
na licu, otuda i moje poznavanje i preporuka za ovo sredstvo.
Ja ga momentalno koristim samo kao shampon, ali postoje i kreme za lice sa tih 2% Ketocolina ( Ketozolin).
Pitaj sve sto te zanima, a da li ces bubuljice da zoves akne ili bubuljice tvoj je izbor i volja, zelja.

Aha, pa to si vec pisao pod drugim nikom, ili imas jos nesto da izjavis?
Ponavljam, akne i bubuljice u narodskom su jeziku jedno te isto, a ovde pise narod, a i
ja sam narodni covek.

Nisam Dermatolog da bih mogao da dam neki strucni savet.

Ali mogu da preporucim sapun za umivanje lica.

Set od 2 sapuna od kozjeg mleka za lice i telo ručni rad Francuska 20% kozjeg mleka - 100% prirodno - 1x morska so ,1x ulje narandze - piling antibakterijska nega za čišćenje, akni, mitesera - 200g

1637179145653.jpeg

Idi kod kozmetičara, ne mora odmah dermatolog. Mitisera samo redovnim higijenskim tretmanom možeš da se rešiš, a takođe ti kozmetičar može pomoći da utvrdiš tip svoje kože, i da uspostaviš adekvatnu negu koja ti neće napraviti veći haos na licu.
Ovo nikako. Najgori savet koji možeđ dobiti.
Dermatolog sigurno bolje može da proceni koji je tip kože, da utvrdi koji su to faktori koji potenciraju nastanak bilo kakih promena na koži.
Svaki dobar dermatolog će reći da je za higijenu kože, akne i druge infekcije kože najbolje pre svega dobar sapun i mlaka voda.
Nakon toga, po potrebi daje antibiotike i druge preparate.
Roakutan nipošto ne pokušavaj da uzimaš bez preporuke dermatologa, a on se pre svega koristi za akne, koje tebi nisu dijagnostikovane jer nisi otišla/otišao kod dermatologa. Osim toga, to je agresivan lek pre čije upotrebe je neophodno uraditi detaljnu laboratorijsku analizu krvi, pre svega mislim na biohemijske analize krvi.

Back