Potkozne bubuljice

nakija1711

Obećava
Poruka
59
Zdravo svima, verovatno ima dosta ovakvih tema, ali bih htela otvoriti novu.
20 mi je godina, i tek sad mi se pojavljuje problem sa bubuljicama. Nisu to neke bubuljice, ali meni smetaju. Malo malo pa mi izađe neka na bradi, na čelu, na nosu imam one crne sitne
:fdlan:
Već mesec dana mi je na čelu ogromnaaaaa potkožna bubuljica, nikako neće da ode od mene :ztongue:
Inače za lice koristim koziji sapun, klindamicin i onu kremicu ako neko zna od Botanice antiacne krema. Kod dermatologa ne želim da idem, jer nisu uopšte stručni (bar moje iskustvo) a privatnika kod nas nema.
Pišite šta je vama pomoglo i kako ste se izborili sa ovim. Hvala svima unapred.:heart2:

Zdravo svima, verovatno ima dosta ovakvih tema, ali bih htela otvoriti novu.
20 mi je godina, i tek sad mi se pojavljuje problem sa bubuljicama. Nisu to neke bubuljice, ali meni smetaju. Malo malo pa mi izađe neka na bradi, na čelu, na nosu imam one crne sitne
:fdlan:
Već mesec dana mi je na čelu ogromnaaaaa potkožna bubuljica, nikako neće da ode od mene :ztongue:
Inače za lice koristim koziji sapun, klindamicin i onu kremicu ako neko zna od Botanice antiacne krema. Kod dermatologa ne želim da idem, jer nisu uopšte stručni (bar moje iskustvo) a privatnika kod nas nema.
Pišite šta je vama pomoglo i kako ste se izborili sa ovim. Hvala svima unapred.:heart2:
Šta god da radiš, nemoj da čačkaš, kopaš i stiskaš jer od toga kasnije ostaju rovovi po licu koje samo teška estetska artiljerija može da sredi uz mnogo vremena, napora i novca.

Za lice se ne koriste nikakvi sapuni već nežna sredstva za pranje i čišćenje, najčešće u vidu gela koja minimalno penušaju i isušuju kožu, i ne forsiraju je da se masti što brže. Klasični sapuni, koliko znam, upravo to rade-toliko osuše kožu da ona dobije poriv da stvara masnoću brže i više.

Promena ishrane je definitivno odličan savet, mada nečije telo se čak i nakon raznih unutrašnjih infekcija čisti najradije preko kože. Kad god ispijem antibiotike ili generalno medikamente, pa i suplemente ishrani, mada to retko radim, primećujem potkožne bubuljice-''srećom'' negde pod odećom, a ne na licu.

Od programa koji sam koristila u tvojim godinama protiv bubuljica i akni najveće zasluge je odnela kremica u tubi Anefug od Dr. Wolf-a koju sam primetila da može samo putem interneta da se nađe, a u apotekama je nema godinama.
Preporučujem je od srca jer mi je samo ona sanirala štetu na licu izazvanu tzv. hormonalnim poremećajima koje mi je samo dermatolog učitao na pregledu a nije ih bilo :zcepanje:, ali ipak...
bez stručnog mišljenja je teško odrediti zašto ti se javljaju.

Autorki teme savetujem još jednom da lice više ne pere sapunima. Postoje dobre alternative a da nisu skupe, i na njima piše ZA LICE.
Godinama ni ruke ne perem klasičnim sapunom nego nekim gelovima... čak i običan gel za tuširanje mi je bolji i nežniji-za ruke- od sapuna, ma kojeg brenda i ma kakve sastojke da ''fura'' kao propagandu.
Imati osetljivu kožu i drpati je sapunčinama je veliko NO-NO!

Idi kod kozmetičara, ne mora odmah dermatolog. Mitisera samo redovnim higijenskim tretmanom možeš da se rešiš, a takođe ti kozmetičar može pomoći da utvrdiš tip svoje kože, i da uspostaviš adekvatnu negu koja ti neće napraviti veći haos na licu.

Autorki teme savetujem još jednom da lice više ne pere sapunima. Postoje dobre alternative a da nisu skupe, i na njima piše ZA LICE.
Godinama ni ruke ne perem klasičnim sapunom nego nekim gelovima... čak i običan gel za tuširanje mi je bolji i nežniji-za ruke- od sapuna, ma kojeg brenda i ma kakve sastojke da ''fura'' kao propagandu.
Imati osetljivu kožu i drpati je sapunčinama je veliko NO-NO!
Jel mislis gel, kao kupka ?
I za kupke kazu da ne valjaju
Fazon skidaju nesto sa koze, isusuju je
Kao i mleko za telo

Back