- Poruka
- 6.173
koliko je korisno i zdravo potiskivanje želja i nagona? koje želje treba potisnuti, koje odložiti, dokle čekati? da li sve potisnuto jednom ispliva? šta i kako ste potisnuli?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koliko je korisno i zdravo potiskivanje želja i nagona? koje želje treba potisnuti, koje odložiti, dokle čekati? da li sve potisnuto jednom ispliva? šta i kako ste potisnuli?
Potiskuješ, potiskuješ, gušiš sam sebe, dok ne shvatiš
da je to samo gubljenje snage i vremena.
Onda otvaraš sve ventile i krećeš punom parom.
To je pravi život!
Lepo je i tebi i svima oko tebe.
Svima je sve jasno
Svako zna na čemu je.
I tačka.
Mislim da to vodi nekim kao traumama, tako sam cuo. Meni se desava kad recimo potiskujem nesto, trpim, ajd necu da posle nekog vremena puknem kao vulkan.
Treba biti oprezan sa tim i ne treba naglo presecati neke zelje, nego umereno. Ako popijes litar rakije svaki dan, onda drugi dan popijes casicu manje, treci dan opet za casicu manje (to su dve casice od pocetka) i tako dok ne ostanes samo na jednoj. A jedan dan piti litar, a sutra ni vodu.
Zanimalo me uvek kako oni monasi recimo uspevaju da obuzdaju seksualne zelje. Uspevao sam to neko vreme, reko ajd da eksperimentisem i moglo je par nedelja. Ali oni po ceo zivot to, ne znam kako rade.
Moras biti karakter, mora da ti je do necega stalo vise nego do sexa. Naprimer: zena ti je u drugom stanju ima komplikacije i doktor zbog bebe a i nje zabrani sex, znaci oko 9-10 mjeseci nista, da li bi ostao vjeran supruzi ili bi joj rekao izvini ja moram i nasao komsinicu ili vec neku drugu zensku osobu...
ili ti odes negdje od kuce koju nedelju da li to znaci da i ti i supruga treba da nadjete zamjenu za taj period kada niste zajedno.
Sve je tačno osim boldovanog.
Suvuše se ustežemo, pretvaramo, krijemo i prenemažemo.
Postoji način da svakom stavimo do znanja šta mislimo,
šta osećamo, šta želimo, a da ga ne povredimo.
To je pitanje stila.
Život bi svima bio mnogo lakši i jednostavniji kada se ne bi plašili
da budemo otvoreni i slobodni.
I pre svega pristojni.
"Lepe, ružičaste, cvetne i miomirisne" - njih i ne treba postiskivati.
Pusti ih slobodno neka lete unaokolo i usrećuje koga god stignu.
Zašto bi iko potiskivao nešto "nebeski lepo i čisto?"
Potiskuje se one neprijatne, gadne, otrovne, "smrtonosne" misli i osećanja.
Zašto moramo da budemo tako ubojiti, prosti, otrovni, surovi prema drugim
ljudima - bilo otvoreno ili još gore prikriveno - sa ulizičkim podlim osmehom?
Mislim da svoje neslaganje ili odbojnost možemo izraziti na prihvatljiv način
Tada će svako znati na čemu je i prema tome će se i ravnati.
Tada će i meni i svima oko mene biti i lakše i bolje.
Sviđa mi se što hoćeš da budeš " cinik i mizantrop".Takvi su uvek zanimljivije društvo
od onih "plemenitih", koji svoju glavu uključuju samo povremeno, a još su i robovi svojih
zabluda- fuj!
Nisi me ubedila ni da si zla ni naopaka.
Naprotiv.
A ti izvini što ja svoju glavu ne upotreebljavam baš uvek.
Trudim se pre svega da i sebi ulepšam život.
I da vidiš - uspeva mi.