Posvecenost i na kraju nista

Mislim da mi se nije desilo. Takođe mislim i da bih pohisterisala, vrištala, plakala... :roll: izašlo bi na videlo ono najgore. :roll: Kreten.

Kad mi je nešto bitno, dovoljno sam pažljiva i obazriva da mnogo vodim računa o tome. Na primer, ako se piše neki rad, onda primerak mora biti na jednom kompjuteru, na drugom kompjuteru, na flešu...
Valjda sam odgovorna, štatijaznam.
I ja sam ovakva... jedino što mi se dešava je da imam blokade u pisanju, znači samo se zapucam i ni levo ni desno.
I tada pohisterišem i uglavnom se rasplačem od nervoze, jer provedem par sati buljeći u silne skripte, papire, surfujući netom, čitajući literaturu, a ne napišem ništa.
Ali ta blokada uglavnom prođe-.

Ono što jako utiče na mene i gde umem da izgubim živce su grupni radovi, koje često radimo na faxu. Kad radim samo sa Milicom mi je ok, jer smo obe vredne, imamo sličan način rada, i zajedno stvarno dobro funkcionišemo... E, sad smo počeli na faxu da radimo neke seminarske i emisije za internu televiiju u grupama od po 11 ljudi... Tu svakodnevno dobijam slomove živaca zbog tuđe neodgovornosti i tvrdoglavosti, nepoštovanja dogovora, a sve to jer znam da taj posao ne može jedna ili dve osobe da urade, a obično sav teret padne na nas 2-3...
Kad smo radili prvu emisiju sam se mnogooo nervirala, cak sam u jednom trenutku pukla i izdrala se na kolegu, što niko nije mogao da veruje jer ja na faxu važim za jako smirenu, u stvari flegmatičnu osobu :mrgreen: Tad su videli moje pravo lice :mrgreen:

Puko sam.

Da li ste ikada odlucili da se posvetite necemu, da ulozite dosta truda u nesto, samo da bi na kraju pukli i zapravo uradili nista?

Danas mi je bio poslednji dan da zavrsim nesto u sta sam ulozio mnogo (znaci mnogo) truda i ****.te nisam uspeo da zavrsim i pored nenormalnog truda i utrosenog vremena, jos sam postao nervozniji nego ikada i koncentracija mi je ravna nuli. Sutra treba da predam zavrsen rad (znaci zavrsen), a ja evo razmisljam da li da pokusam da zavrsim sada i da kidam zivce ili lepo da odem i da se naspavam ko covek.

Znaci puko sam. Ubicu se.

Da,desilo mi se.

Ne znam,uvek se na neki nacin predam i oteram sve u p.m. kad mi ne ide. A to je skroz pogresno.

EeEe to se meni u poslednje vreme to vrlo chesto deshava, evo ceo vikend sam uchila istoriju i javila sam se i ona meni kaze, da si samo rekla da je Solon josh vishe iznedrio demokratiju dobila bi 5, ae sledeci chas, daklem deco nova lekcija. . .
Bum!

За разлику од самосталног рада, ја се не сећам да ли сам икада у животу урадио било шта тимски, а да то није било у последњи час или у најгорем случају недовршено или скарабуџено... проблем настаје баш у томе што људи не поштују туђе време и онда неко ко директно зависи од некога ко је требао да му припреми материјал за рад касни по дифолту...
Takođe! Kad god je u pitanju rad u grupama nađe se par budala koje potkopavaju ceo projekat, ili u najboljem slučaju jednostavno ništa ne urade. A ja imam taj trip da ono što treba da se uradi stvarno moram da uradim, pa makar to značilo da ću se užasno iznervirati i uraditi i ono što nije moj posao.
Inače... Najgore mi je kada stvarno ne izostane moja posvećenost nečemu, i onda mi se to izjalovi. Nisam imala neke ozbiljne slučajeve toga, ali jesam sitnije, tipa konačno se nakanim da učim predmet koji mi je najgori, i na kraju dobijem 2. To mi je ponižavajuće :(

Sto se tice timskog rada, koji prefiraram, nikad ne pristajem na slepo tojest bez prethodne provere koliko je ozbiljna stvar. Tako da ukoliko se radi o neodgovornim i neozbiljnim ljudima uvek prekinem sa radom na samom pocetku. Skolski timski radovi su uglavnom takvi.

Kada padne dogovor i kada su ljudi otresiti onda je timski rad mnogo bolja varijanta.

Da li ste ikada odlucili da se posvetite necemu, da ulozite dosta truda u nesto, samo da bi na kraju pukli i zapravo uradili nista?
Uklapa se u moj današnji citat: "Tako sam i ja mislio da nešto može voljom i radom, ali... *****."
Veliki debeli vračevi kažu da je mudrost znati da ništa nije sigurno. Dobro je unapred se pripremiti na tu mogućnost, iako nastavljati sa radom. Na kraju, svaki je čo'ekov posao sizifovski.

Back