Postupak izdavanja knjiga

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.671
Dobar dan dobri ljudi.
Nikada se nisam okušao u ovim vodama, dakle da pišem svoju knjigu. Mislim da imam šta kasti.. Zanima me procedura objavljivanja knjige i neki saveti.
Konkretno pisao bih knjigu o društvenim fenomenima, dešavanjima i tako dalje..
Da li je izdrživo finansiski? Početnik sam u svemu ovome.. Nije mi toliko bitna finansiska koriat koliko to da možd ljudi nešto novo saznaju dodju do nekih informacija ili dobiju novi pogled na svet keoz čitanje moje knjige. Znam da je malo mladih danas zainteresovano nesto kvalitetnije i ozbiljnije da pročita, uglavnom čitaju (ako su devojke) neke ljubavne romane ili obične novine, dok muškarci čitaju sportske izveštaje, biografije sportista, ili dosta je popularna knjiga među omladinom o Pablu Eskobaru. Čast izuzetcima, ali vidimo da u našem društvu vlada veoma diskutabilan sistem vrednosti..

Процедура је да у Србији као анониман аутор можеш да издаш своју књигу само ако имаш почетног капитала да сам исфинансираш неких 95% трошкова и будеш спреман да можда на крају будеш на нули, искрено.

Faktički moraš da se uklopiš u ovo moralno posrnulo društvo i da glumiš budaletinu, i ono što nisi da bi privukao veću masu ljudi. Faktički ljudi bi vise voleli da slušaju nekakve gluposti vezane za savremeno društvo, za modu, nego da pročitaju nešto korisno u moralnom domenu. Ja lično ne mogu da se uklopim u takvo društvo,i da izigravam budalu za pare,jer ne želim i jer bih me bila sramota! Važno je izgleda kao i u svemu pa i u književnosti pratiti svetske moderne tokove, jer Bože moj "idemo napred".

Holy1 мсм да штампање око 300-500 примерака књиге кошта неких 300 еврића ал немој ме држати за реч
(проверићу, па сутра овде јављам), и то о твом трошку и веруј ми да ћеш више од половине поклонити,
тако да о кинти не размишљај...

Pa dobro, to i nije veliki trošak ako imaš već šta da kažeš, ako pišeš, piši vanvremenski.

Potomstvo, kaže Fage, voli samo koncizne pisce: La posterité n'aime que les écrivains concis. Ljudi će uvek čitati savremenike, premda s mukom, zbog ličnog interesa, da se tako izrazimo, koji nalaze u njima. Uvek će čitati roman od pet stotina strana o sopstvenom vremenu, kao što će uvek čitati rukopis od pet stotina strana o istoriji svoje porodice, ili porodice svojih bližnjih. Međutim, prošlost će im se obraćati isključivo savršenstvom i sažetošću. Pesoa - Heteronimi

Back