Poštovanje subote

а оно о свезивању да и не причамо што исус да овлашћење петру и осталим апостолима, а апостоли епископима и тако до дан данас, а где се погубише ови, шта ли читајуz:shock:[/QUOT
od episkopa i svestenstva beze ko djavo od krsta..sad bi oni da dokazu da je bilo i inerneta u pecinama i katakombama i da je svakom biblija bila dostupna..z:lol:

а оно о свезивању да и не причамо што исус да овлашћење петру и осталим апостолима, а апостоли епископима и тако до дан данас, а где се погубише ови, шта ли читајуz:shock:
od episkopa i svestenstva beze ko djavo od krsta..sad bi oni da dokazu da je bilo i inerneta u pecinama i katakombama i da je svakom biblija bila dostupna..z:lol:

позивају се на божију реч која је изашла из цркве а коју сад пљују ту исту цркву
сотона ради све у шеснаест

да она заиста зна где је бежала би ко ђаво од крста

Da li znas da su u Isusovo vreme Jevreji znali celo petoknjizje napamet? Nemoj zaboraviti da nakon pada u greh sve opada vremenom, a sada smo dostigli vrhunac u tome tako da prakticno ne mozemo da se setimo sta smo juce imali za rucak, a o tekstovima iz Biblije da ne govorim mnogo, samo ako se jako trudimo ali opet nauciti toliki tekst napamet je malo nezamislivo za nas danas, zar ne?

Danas imamo tablete, laptopove, mobilne koji su napredniji od kompijutera (skoro)...sve pri ruci, a tada su ljudi ucili napamet i prenosili sa kolena na koleno. I da, retki su bili ti ljudi sa svicima jer se u to doba umnozavanje knjiga vrsilo direktnim prepisom (rucnim). Ali eto, kao sto vidis, pored svih muka i jada, zahvaljujuci tako marljivim ljudima i mi danas imamo odakle da se poucavamo. Bogu je sve moguce, zar ne? z:)

говориш о СВЕТОМ ПРЕДАЊУ?:D

позивају се на божију реч која је изашла из цркве а коју сад пљују ту исту цркву
сотона ради све у шеснаест

да она заиста зна где је бежала би ко ђаво од крста

Crkva o kojoj ti pricas se iskvarila i uvela paganske obicaje.... obozavanje slika i idila, kadjenje i ostale paganske obicaje...

a verni Hristov ostatak je zadrzao istinu...
i jos napredovao u poznanju volje Bozje i Bozjeg Zakona !!

Jedna od tih istina je i subota - biblijski sveti dan !!

Crkva o kojoj ti pricas se iskvarila i uvela paganske obicaje.... obozavanje slika i idila, kadjenje i ostale paganske obicaje...

па чика милеру и тетки елени јавио јахве у сну или су имали визију?:D

a kako se raspala crkva apostolska iz koje je izasla biblija kad kaze isus da ce biti s njom do veka.... Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin...matej
da li je isus lagao ili su demoni bili jaci pa je on morao preko bare da bega..z:(

a kako se raspala crkva apostolska iz koje je izasla biblija kad kaze isus da ce biti s njom do veka.... Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin...matej
da li je isus lagao ili su demoni bili jaci pa je on morao preko bare da bega..z:(
evo ti sad apostolska crkva na pocetku ...
A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati...matej

evo ti sad te iste crkve na kraju vremena u otkrivenju..ista crkva je u pitanju..uja perla..ziva i zdrava..
I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih
e sad povezi pocetak i kraj sama..z:lol:

Heleni Vajt na nadgrobnom spomeniku stoji - OBELIKS.

Helena Vajt - nije verovala u trojstvo.

Viliam Miler - bio clan Masona.

Viliam Miler - izjednacio se sa BOGOM jer je mislio da zna samo ono sto BOG zna (kada ce biti drugi Hristov dolazak).

Toliko od mene.

a kako se raspala crkva apostolska iz koje je izasla biblija kad kaze isus da ce biti s njom do veka....
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin...matej

evo ti sad apostolska crkva na pocetku ...
A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati...matej

evo ti sad te iste crkve na kraju vremena u otkrivenju..ista crkva je u pitanju..uja perla..ziva i zdrava..
I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih
e sad povezi pocetak i kraj sama..z:lol:

"crkva Bozja" je duhovna kategorija.

apostolske crkve su se od 1.veka uvek sirile, i evandjelje se propovedalo....
onda su poceli da ulaze u crkvu pagansi obicaji....
i cepanja crkve - sve do danasljih dana.

Bog vodi ljude koji su verni i koji ga iskreno traze.
Ko ce se spasiti? Pojedinci - ne vernici ove ili one crkve...
Zasto ce se spasiti?

1. Jer se nisu poklonili Zigu Zveri

2. Jer su drzali Njegove Zapovesti

3. Jer su imali Svedocanstvo Isusovo

Ove tri tacke otvaraju vrata za dallje diskusije.......

Jel znas sta pise u Bibliji - sta je "svedocanstvo Isusovo" ?

Jel pravoslavna i katolica crkva postuju sve zapovesti?
NE.

Poslednja izmena:
pa dobro..svi oni srbi koji nisu vise pravoslavni spasce se..jel sad okej..

E, nije tako....

Pokret Adventista je nastao od vernika svih hriscanskih zajednica, bez obzira na nacionalnost, pola, rasnu pripadnost..ili bilo kakve razlike.

On je imao misao " Hajdemo da se vratimo na Bibliju".

Tj. da se sprovodi samo i jedino ono sto je u Bibliji zapovedjeno....

E,to je to!

E, nije tako....

Pokret Adventista je nastao od vernika svih hriscanskih zajednica, bez obzira na nacionalnost, pola, rasnu pripadnost..ili bilo kakve razlike.

On je imao misao " Hajdemo da se vratimo na Bibliju".

Tj. da se sprovodi samo i jedino ono sto je u Bibliji zapovedjeno....

E,to je to!

sta ce biti sa tvojim pradedom koji je bio pravoslavac veliki..jel tesko njemu...jel mu zelis vecnu smrt kad ga boza digne na noge..

ne moze da se spasi ali nikako ako je slavio slavu i odlazio u crkvu...poganin covek kako da se spase..aj kazi kako da se izvadi iz govana sad kad je grobu..

Ne mora da znaci da se nece spasiti....
Ako je bio iskrenog srca i verovao da je to volja Bozja,
a nije mu vise otkriveno....

recimo, bio je nepismen, a niko mu nije pokazao 2. zapovest *****

Isus Hristos ce onda moci i njegove grehe da iskupi :aha:

Ne mora da znaci da se nece spasiti....
Ako je bio iskrenog srca i verovao da je to volja Bozja,
a nije mu vise otkriveno....

recimo, bio je nepismen, a niko mu nije pokazao 2. zapovest *****

Isus Hristos ce onda moci i njegove grehe da iskupi :aha:

E onda nemoj da govoris ostalima da se ne mogu spasiti ako slave slavu i ako ne drze subotu.

Cao.

P.S. Sta tvoj deda nikada nije cuo za 10 bozijih zapovesti, to zelis da kazes?

Dosta blamiranja...

a on nije ni citao bibliju...e nema sanse ali bas nikakve sanse da se spase..zao mi je ali tako je..

Posto je i on imao zig zveri, ipak je drzao NEDELJU a ne SUBOTU tako da je to njena pusta zelja da ce se videti u vecnosti.

Sta ces, a da ne pricamo sto je drzao slavu...

- - - - - - - - - -

Ima sanse...villaret

Bog gleda na :heart: .... samo dodje tamo i Isus kaze - prosao si z;)

Nadaj se ti samo, ipak nije drzao SUBOTU i klanjao se ikonama a ti kazes da je to idolopoklonstvo, u prevodu bio je paganin, tako da ga ceka ognjeno jezero...

Back