Poštovanje subote

G. Pravedan,

Da li ste Vi prihvatili Isusa Hrista za svoga Spasitelja?

Ili pokušavate da dokažete da ljudi mogu da nastave da krše Božje zapovesti i da će dobro proći na sudu Božjem?

Šta znače ovakve izjave...

Ali Apostol Pavle u svojim poslanicima spominje da je on slobodan od greha ali da ne cini greh izmedjuostalog jer ne zeli da se njegova braca sablazne.

Ali, on spominje da postoje ljudi koji su SLOBODNI i kojima je ta sloboda opravdanje za greh.

KAKO MOŽE NEKO DOBITI VEČNI ŽIVOT AKO NASTAVLJA DA KRŠI BOŽJE ZAPOVESTI?

1Co 6:9 Ili zar ne znate da nepravedni neće naslediti Božije carstvo? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni pohotnici, ni pederasti,
1Co 6:10 ni kradljivci, ni pohlepni, ni pijanice, ni klevetnici, ni razbojnici neće naslediti Božije carstvo.
1Co 6:11 A neki od vas su bili takvi. Ali, oprali ste se i posvetili ste se i opravdali ste se imenom Gospoda Isusa Hrista i Duhom našega Boga.

Poslednja izmena:
Cak i Jovan (mislim u prvojoj Jovanovoj da se nalazi) spominje da postoji greh koji ne vodi u smrt.

Odnosi se na molitvu za druge ljude...

1Jn 5:16 Ako neko vidi svoga brata da čini greh koji ne vodi u smrt, neka zamoli i Bog će mu dati život - mislim na one čiji greh ne vodi u smrt. Ali, postoji greh koji vodi u smrt. Za taj greh ne kažem da se moli.
1Jn 5:17 Svaka nepravda je greh, ali postoji greh koji ne vodi u smrt.
1Jn 5:18 Znamo da niko ko je rođen od Boga, ne greši, nego ga čuva Onaj koji je rođen od Boga i Zli ga ne dotiče.
1Jn 5:19 Mi znamo da smo od Boga, a da je ceo svet u vlasti Zloga.

Ako neko nesvesno čini greh, jer nije upoznat sa svim zahtevima Božjim, svakako da hrišćani treba da posreduju za grešnike i da im se Bog smiluje i oprosti njihovo sagrešenje i otvori im oči da uvide gde greše.

Ali ako ljudi hoće da čine greh, iako su potpuno svesni svih zahteva Božjih, onda je to zaista ozbiljna situacija. To je lični izbor i taj izbor Bog poštuje i hoće nama da kaže da i mi treba da poštujemo taj ljudski izbor.

Mnogi se oglušuju na Božje milostive pozive, ali svi moramo znati da Bog poštuje takav izbor.

TO JE KONAČNA ODLUKA KOJU GREŠNIK SAM ZA SEBE DONOSI.

Poslednja izmena:
Svako ce poloziti "racun" pred Bogom za svoje ubedjenje.

Jer, nista nije zlo samo po sebi, vec ako mi mislimo da je zlo nama je zlo.

Nasa savest nam je sudija ovde na zemlji i dok god nas savest ne osudjuje, to nece ni Bog.

Sto se tice Isusa Hrista, cak i kad pomislim da verujem u njega, zapitam se da li je to tako, jer mi po nekad dela ne opravdavaju veru.

Neka svima Bog pomogne da napravite korak vere...

da prihvatite svoga Spasitelja, da ga pozovete u molitvi da vam da Svetoga Duha i da od sada odlučite da živite posvećenim životom... bez greha, bez ikakvog zla, bez kršenja Božjih zapovesti.

Neka vam Bog u tome pomogne to je moja molitva za sve vas koji čitate ove reči

Svako ce poloziti "racun" pred Bogom za svoje ubedjenje.

Oni koji su prihvatili Isusa Hrista ne idu na sud...

Joh 3:17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Joh 3:18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.
Joh 3:19 A sud je ovaj što videlo dođe na svet, i ljudima omile većma tama negoli videlo; jer njihova dela behu zla.
Joh 3:20 Jer svaki koji zlo čini mrzi na na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegova, jer su zla.
Joh 3:21 A ko istinu čini ide k videlu, da se vide dela njegova, jer su u Bogu učinjena.

Jer, nista nije zlo samo po sebi, vec ako mi mislimo da je zlo nama je zlo.

BOŽJE ZAPOVESTI JASNO OSUĐUJU LJUDSKU SAMOVOLJU.

Nasa savest nam je sudija ovde na zemlji i dok god nas savest ne osudjuje, to nece ni Bog.

Savest može da otupi usled grešenja... mnoge višestruke ubice ne osećaju nikakvo kajanje, savest ih ne osuđuje više, jer su odavno ugušili svaki glas savesti i na kraju su ostali su bez savesti. Kada sudija pita, da li osećate kajanje, oni govore ne smatram da sam kriv, ja sam vršio svoju dužnost vojnika, generala, dželata... samo sam izvršavao naređenje egzekucije.

Kao da mi nismo lično odgovorni za naša dela pred Bogom i ljudima.

Dakle, kako stojite sa Božjim zapovestima? Da li ste se pokajali za sve svoje grehe, da li ste prihvatili svoga Spasitelja i zatražili od Oca dar Svetoga Duha da bi mogli da poštujete Božji zakon?

Ako niste ništa od toga uradili, kakva je onda to vera...

???

Šta je sloboda koju su apostoli imali...

1Pe 2:16 Kao slobodni, a ne kao da biste imali slobodu za pokrivač pakosti, nego kao sluge Božije.

Zašto odbacujete JEDINI NAČIN OPRAVDANJA koji je Bog pružio svim grešnicima?

Rom 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rom 3:24 I opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista.
Rom 3:25 Kog postavi Bog očišćenje verom u krvi Njegovoj da pokaže svoju pravdu oproštenjem pređašnjih greha;

Zašto ne priznate javno PRED SVIMA da ste prihvatili svoga Spasitelja Isusa Hrista?

Mat 10:32 A koji god prizna mene pred ljudima, priznaću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Mat 10:33 A ko se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.

Zašto odlučujete da se suprostavljate Božjim zapovestima i zašto pišete u korist grešenja protiv Božjeg zakona (kao da to nema nikakve konsekvence za namerne prekršioce)

Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
Heb 10:27 Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote.

ZAŠTO NE BISTE PRIHVATILI SPASITELJA - ISUSA HRISTA

Rom 10:9 Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.
Rom 10:10 Jer se srcem veruje za pravdu, a ustima se priznaje za spasenje.

Zašto ne biste ODLUČILI da se vratite Bogu i da budete Božje dete...

1Jn 3:1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
1Jn 3:2 Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
1Jn 3:3 I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
1Jn 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
1Jn 3:5 I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
1Jn 3:6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
1Jn 3:7 Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
1Jn 3:8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
1Jn 3:9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
1Jn 3:10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog.

Poslednja izmena:
Subota se spominje u Bibliji kao jedini sveti dan koji treba slaviti.... Evo stihova i iz Starog i iz Novog Zaveta :)

"Sećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu tvojemu Bogu; tada nemoj raditi nijedan posao, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živince tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga" (2. Mojsijeva 20:8-11 "A sedmi dan je subota, odmor svet Gospodu." (2.Mojsijeva 31,15)

Osim toga što je Bog počinuo u subotu, koji je poseban duhovni značaj toga dana? Božja Reč kaže: "I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga." (1.Mojsijeva 2,3)

"Ali subote moje čuvajte, jer su znak izmedju mene i vas od kolena do kolena, da znate da sam ja Gospod koji vas posvećujem." (2.Mojsijeva 31,13)

20 Nego se molite Bogu da ne bude bežan vaša u zimu ni u subotu;

- - - - - - - - - -

Matej 24,20

- - - - - - - - - -

Apostol Pavle svetkuje subotu

" A oni otišavši iz Perge dođoše u Antiohiju Pisidijsku, i ušavši u zbornicu u dan subotni sjedoše." Dela. 14, 24.

Da sedmi dan je Subota :)

Ali Djavo zeli sve da izokrene suprotno Bogu i onda ljudi grese dok misle da rade ispravno

Bog kaze ne klanjaj se idolima i liku rezanom a Djavo je ubedio ljude da je to u redu i Bog to voli :mrgreen:

On bi sve zakone Bozije izmenio da budu u suprotnosti sa Bogom i tako naveo ljude da rade ono sto Bog ne voli i grese nesvesno ili svesno - samo da grese i protive se Bogu i postanu neprijatelji Boga kao sto je sam Djavo :aha:

Iako vecina ljudi odbacuje postojanje Djavola, Isus i Bog tvrde da Djavo postoji

Isus je isterivao demone ( vojsku sotoninu ) Djavo ga je kusao 3x i nikada nije rekao da Djavo ne potoji vec suprotno - i ucio ljude kako da se zastite od tog zlog stvorenja :)

Sotona je glavni uzrok zato ljudi danas zive ovako u ovakvom svetu i sve sto nam se dogadja lose je posledica Sotonske prevare u Edenu ( kada je prevario Evu i ljudi su postali smrtni i gresni )

Da nije Sotone koji za neke ljude ne postoji mi bi zivelu u prvobitnom Raju, besmrtni bez bolesti i srecni :)

A vi i dalje okrivljujte samo Boga koji je zeleo ljudima samo dobro :)

Procitala sam da je subota Bozji posveceni 7. dan...a da je nedelja dan za obozavanje boga Sunca...

Ja sam ipak hrisanka, i verujem u Isusa Hrista Mesiju- pa svetkujem dan koji je i on svetkovao! :)

Nije tacno da je Isus svetkovao subotu, RADIO je subotom i cinio dobra dela, kao sto i danas adventisticke bolnice rade 24 sata dnevno 7 dana u nedelji 12 meseci u godini.

Procitala sam da je subota Bozji posveceni 7. dan...a da je nedelja dan za obozavanje boga Sunca...

Ja sam ipak hrisanka, i verujem u Isusa Hrista Mesiju- pa svetkujem dan koji je i on svetkovao! :)

Matej 12:

12. А колико је човек претежнији од овце? Дакле ваља у суботу добро чинити.

13. Тада рече човеку: Пружи руку своју. И пружи. И постаде здрава као и друга.

14. А фарисеји изишавши начинише веће о Њему како би Га погубили. Но Исус дознавши то уклони се оданде.
Je li vidis da su i fariseji hteli da ga pogube jer je skrnavio subotu.

Pored ljubavi,koja se ima svaki dan i uvek.... Subota je za posvecenje Bogu- posvecenje svog vremena samo uspostavljanju zajednice sa Bogom... i ostale stvari koje je Isus radio- pomagao drugima, tesio ih, lecio bolesne itd...
Subota nije da se rade osale stvari kao u ostalih 6 dana- posao,kuvanje,pranje, kupovina itd...

Bog trazi to sveto vreme od nas :)

Lepo si ti podelila subotu na Radnu i Neradnu.Jel procita u V Mojsijevoj sta je BOg Naredio Izraelu za subotu i da NISTA ne rade subotom:

14. А седми је дан одмор Господу Богу твом; немој радити никакав посао ни ти, ни син твој ни кћи твоја, ни слуга твој ни слушкиња твоја, ни во твој ни магарац твој, нити које живинче твоје, ни дошљак који је код тебе, да би се одморио слуга твој и слушкиња твоја као и ти.

15. И памти да си био роб у земљи мисирској, и Господ Бог твој изведе те оданде руком крепком и мишицом подигнутом. Зато ти је Господ Бог твој заповедио да светкујеш дан од одмора.

I PAMTI da si bio rob, a Bog tvoj je ZAPOVEDIO da svetkujes;

Nikada sebe ne bi nazvala tim ulicarskim izrazom.

Citam Bbiliju i trudim se da drzim sto tu pise....

Kao prvo adventisti subotom drze servis, tj. odlaze u crkvu i kod nas je odomacen naziv subotar, znaci nije nikakvo ulicarstvo ovde navedeno.
Drugo, Ne citas Bozije Pismo dobro, jer bi nasla mnogo toga u sta se ne uklapa adventisticka dogma o jevrejskoj suboti.

- - - - - - - - - -

Ne procitaj sta sam vec napisala.... uvek je najbolje gledati Isusov primer

Citam Bibliju, proucavam, uzmem vise vremena da razmisljam o Isusu, Bogu i njegovom Zakonu, ucim stihove napamet...
Delim misljenja sa svojim bliznjima.... posetim neku staru i bolesnu osobu- za sta ne bi imala vremena tokom sedmice, recimo.....

"Sest dana radi i svrsuj sve poslove svoje".... "a sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu"

Dakle, sest dana se vredno odradjuju sve ostale obaveze posao itd... a sedmi dan je drugaciji :)

SEDMI dan se NE RADI NISTA, tako je BOG ZAPOVEDIO Izraelu.

Umesto da raspravljamo koji je sedmi dan za odmor i kako Biblija kaze, mozda bi vise trebali da se posvetimo nama sebima i da budemo dobri ljudi.
A da li neko radi subotom ili nedeljom, pa i nije bitno dokle god se trudi da bude dobra osoba, zar ne?

To je mnogo lepo.... ako ti se nesto iz Biblije bas svidi, i ostavi utisak na tebe- onda zelis da znas te stihove napamet...
To su stihovi- i svetovni stihovi se nauce napamet ako se nekom svidjaju....

Moj omiljeni stih koji znam napamet :"Zovi me i odazvacu ti se i kazacu ti velike i tajne stvari za koje ne znas." Jeremija 33,3 "

Taj stih je za Izrael, pokusaj da prihvatis ovaj stih koji se tice prave Bozije crkve, a ne denominecije;

Otkr. 22, 17. И Дух и невеста говоре: Дођи. И који чује нека говори: Дођи. И ко је жедан нека дође, и ко хоће нека узме воду живота за бадава.

Nedelja = NE DELATI = Ko je ovo ustanovio?
Ponedeljak = Po-Nedelji
Utorak = drugi dan
Sreda = SREDINA (SAMO NAM IME KAŽE DA OVAJ DAN PREDSTAVLJA SREDNJI DAN)
Četvrtak = Četvrti dan
Petak = Peti dan
Subota = SABBATH ILI SHABBAT = 7 DAN

Sabbath
http://en.wikipedia.org/wiki/Sabbath

Shabbat
http://en.wikipedia.org/wiki/Shabbat

Je li Domacine, pa ako je Petak Peti dan, onda dodje subota kao SESTI dan, kako ti Racunas sa Petoga dana na Sedmi dan, a sta je sa brojkom 6?

Cilj je spasenje, i nada u vecni zivot na Nebu sa nasim Tvorcem koji nas je prvobitno i stvorio da zivimo u svetu bez greha- gde i pripadamo ^^

Ja licno zelim da vidim i nesto drugo osim ovog na ovoj planeti- gde deca stradaju u cunamiju, ljudi obolevaju od raka...i na kraju sve ceka neizbezna smrt!

A Zakon drzim i iz ljubavi za naseg Tvorca i svoje bliznje ;)

Zasto drzis Zakon koji je Bog da Mojsiju za Izrael , po tome nikako ne mozes biti Hriscanka, vec jevrejka.

Back