Poštovanje subote

...

?A cemu svrha ucenja stihova napamet?

Da znate da odgovorite svima onima koji Vas upitaju za Vašu veru...

Mat 22:35 I upita jedan od njih zakonik kušajući Ga i govoreći:
Mat 22:36 Učitelju! Koja je zapovest najveća u zakonu?
Mat 22:37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.
Mat 22:38 Ovo je prva i najveća zapovest.
Mat 22:39 A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
Mat 22:40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

Ko ti brani,ne kapiram?A cemu svrha ucenja stihova napamet?To ko preventiva za Alchajmera.

To je mnogo lepo.... ako ti se nesto iz Biblije bas svidi, i ostavi utisak na tebe- onda zelis da znas te stihove napamet...
To su stihovi- i svetovni stihovi se nauce napamet ako se nekom svidjaju....

Moj omiljeni stih koji znam napamet :"Zovi me i odazvacu ti se i kazacu ti velike i tajne stvari za koje ne znas." Jeremija 33,3 "

Poslednja izmena:
...

Da znate da odgovorite svima onima koji Vas upitaju za Vašu veru...

Mat 22:35 I upita jedan od njih zakonik kušajući Ga i govoreći:
Mat 22:36 Učitelju! Koja je zapovest najveća u zakonu?
Mat 22:37 A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.
Mat 22:38 Ovo je prva i najveća zapovest.
Mat 22:39 A druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
Mat 22:40 O ovima dvema zapovestima visi sav zakon i proroci.

Nepismeni nemaju onda sanse!?Znas li ti koliko nepismenih ima u Srbiji i uglavnom se izjasnjavaju kao vernici.

- - - - - - - - - -

Nedelja = po nedelji

A cetvrtak?

Nepismeni nemaju onda sanse!?Znas li ti koliko nepismenih ima u Srbiji i uglavnom se izjasnjavaju kao vernici.

- - - - - - - - - -

A cetvrtak?

Mislim da nema tako nepismenih da ne mogu da citaju... i niad nisu naucili ni da procitaju jedan stih!

Zato moze i da se razgovara o Bogu i suboti.... oni su onda od nekog culi-neko im je posvedocio - kao i apostoli sto su isli po svetu i objavljivali Radosnu Vest :)

Postoji i Duh Sveti kojim Bog osvedocava ljude... ali to je druga Tema- pogledaj Temu " Kako se Bog otkriva coveku"

http://forum.krstarica.com/showthread.php/655564-KAKO-SE-BOG-OTKRIVA-COVEKU

Nedelja = NE DELATI = Ko je ovo ustanovio?
Ponedeljak = PO NEDELJI
Utorak = Drugi dan
Sreda = SREDINA (SAMO NAM IME KAŽE DA OVAJ DAN PREDSTAVLJA SREDNJI DAN)
Četvrtak = Četvrti dan
Petak = Peti dan
Subota = SABATH ILI SHABBAT = 7 DAN
Daj nemojte zajebavati . Da li je po bibliji neradni dan subota ili nedelja ?
Evo ja citam i jos nisam utvrdio .Ne mogu biti dva odgovora nego samo jedan .

Mislim da nema tako nepismenih da ne mogu da citaju... i niad nisu naucili ni da procitaju jedan stih!

Zato moze i da se razgovara o Bogu i suboti.... oni su onda od nekog culi-neko im je posvedocio - kao i apostoli sto su isli po svetu i objavljivali Radosnu Vest :)

Postoji i Duh Sveti kojim Bog osvedocava ljude... ali to je druga Tema- pogledaj Temu " Kako se Bog otkriva coveku"

http://forum.krstarica.com/showthread.php/655564-KAKO-SE-BOG-OTKRIVA-COVEKU

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/404045/U-Srbiji-165000-nepismenih

Neka slušaju pismene koji mogu da im pročitaju Božju reč...

Rev 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Rev 1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
Rev 1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

A ako nema nijednog pismenog!
I ako nikad nisu imali Božju reč! (npr. neka ostrva ili brojna plemena kroz istoriju)

Ali zato svi imaju savest...

SVI IMAJU SAVEST

Zato neka slušaju savest!

Poslednja izmena:
Iz kojeg razloga se ti drzis tih zapovesti?Sta je cilj?

Cilj je spasenje, i nada u vecni zivot na Nebu sa nasim Tvorcem koji nas je prvobitno i stvorio da zivimo u svetu bez greha- gde i pripadamo ^^

Ja licno zelim da vidim i nesto drugo osim ovog na ovoj planeti- gde deca stradaju u cunamiju, ljudi obolevaju od raka...i na kraju sve ceka neizbezna smrt!

A Zakon drzim i iz ljubavi za naseg Tvorca i svoje bliznje ;)

Pa napisala sam ti sve odgovore..samo treba da se procitaju ;)
Tebi svaka cast ali sada od ovih koji to ne priznaju ocekujem da citatom iz biblije dokazu da nisi u pravu .
Za tebe jos jedno pitanje . One koji praznuju subotu mi nazivamo subotarima . Ne zato sto zelimo da uvrijedimo
nego zato sto je taj naziv rasiren . Kako vi sebe nazivate ako se ne nazivate subotarima ?

Isu kaze da je subota stvorena za Adama

Isus kaze NACINEJNA sto znaci stvorena.

A na jevrjskom covek, znaci Adam.

Markus 2:27 I govoraše im: Subota je načinjena čoveka radi, a nije čovek subote radi.

SUBOTA NOSI PECAT SAVRSENSTVA JER JE ONA STVORENA U EDENU ZA VREME KADA COVEK JOS NIJE PAO U GREH.

Ona nije nastala posle greha.

Evo kada kaze Isus da je NACINEJNA, STVORENA, on citira ove reci pre pada u greh coveka.

1.Mo 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Mo 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
1.Mo 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;

SUBOTA JE STVORENA U SAVRSENOM SVETU; ZA ADAMA I NJEGOVO POTOMSTVO.

Back