Postovanje razlicitosti

.Pod ,,drugačijim'' i ,,različitim'' svi podrazumevaju sve ono što im se lično sviđa i same sebe, naravno. Kad ljudi kažu za nekog da je ,,različit'' ustvari kažu ,,on je kao ja, on je dobar, on nije kao ovi smarači''. Dakle, te fraze su potpuno izlišne. Obično umišljanje narcisoidnih.

Poslednja izmena:
U suštni svi smo različiti.Možda sa nekim imamo par dodirnih tačaka što se tiče pogleda na život,interesovanja....
Živim i puštam druge da žive kako im odgovara.Ako neko traži savet pomoćiću ako mogu ili ga bar saslušati i to je to.

Kako se nosite sa ljudima koji su razliciti od vas? Da li postujete i prihvatete razlike (tj. koje razlike ne prihvatete)?
Prvenstveno mislim da razlike koje se ticu nekih licnih stavova.

Da li tolerisete razlike, drugacije stavove, a ispod negde duboko u sebi vas te razlike "kopkaju", ali ipak tolerisete, ili ste sirokih shvatanja i puni ljubavi i tolerancije za sve?

I na kraju, koje stavove, tj. razlike tolerisete, iako vam se mozda ne svidjaju? Da li je zdravo tolerisati, ili ipak treba izneti svoj stav?

ukoliko ta razlicitost proizilazi iz njihove gluposti i neznanja tesko mi je da je tolerisem, a kamoli prihvatim

Back