Poštovanje koje ukazujemo mladima vs starima - izokrenutost sistema vrednosti u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schrodinger

Elita
Poruka
15.293
Poslednjih dana stekao se dojam da su "deca" u ranim dvadesetim sama esencija plemenitosti i neko ciji "ideali" treba da se postuju po definiciji, dok je sa starima sve suprotno. Oni su zatucani, zastareli i van svakog toka zdravog politickog i opsteg razuma.
Dakle imamo domacu situaciju koja je suprotna npr. japanskoj, kineskoj gde je sve to obrnuto postavljeno.

Sada ja vas pitam - je l cenite sebe licno iz doba kada ste imali 23 godine? Doba koje je sinonim za poroke svih vrsta, psihicku neuravnotezenost, zlodela iz crne hronike i svakovrsnu glupost. Sto je sve psim zivotnog i naucni fakt posto razvoj mozga traje do 25. godine a u skladu sa njim i emocionalni. Naravno ako govorimo o pravilnim sistemima vrednosti oni idu i dalje od toga jer je i covek od 29 godina mlad (ali malo manje lud nego sa 23).

Dakle kako smo dosli od uobicajenih komentara matoraca kad prodju pored faksa "sve mlado, pijano i ludo" (ja ih pamtim iz studentskog doba kao naravno istinite) do ovog sumornog stanja gde smo danas...

Poslednja izmena:
Хоћеш слике, видеа ,линкове свих бака, дека, средовечних који грле децу и деца њих, не пишите глупости.

Пристојност је једна ствар, поштовање је друго. Поштовање мора да се заслужи, не може неко да очекује поштовање од онога кога покушава да понизи, обезвреди.

Млади треба да остану пристојни али да поштују само оне који то заслуже.

И поновићу пример са друге теме...
Жртве педофила су деца научена да поштују и слушају одрасле по дифолту, а знамо колико старијих, маторих има покварених до сржи...

Тако да, може кључић на тему.

Хоћеш слике, видеа ,линкове свих бака, дека, средовечних који грле децу и деца њих, не пишите глупости.

Пристојност је једна ствар, поштовање је друго. Поштовање мора да се заслужи, не може неко да очекује поштовање од онога кога покушава да понизи, обезвреди.
Postujem ljude od 78 godina, ne postujem od 23. Ako je samo ta informacija dostupna, lako izvedem zakljucak.

Ne radi se o kriterijumu koji sam ja izmislio nego standardnoj kulturi najkulturnijeg dela sveta (istoicne Azije).

Gledano unazad, ti divni omladinci su bili kolovodje tokom devedesetih - divno vreme... jos dalje unazad - u srednjem veku, ali da ne idemo toliko daleko.
Вереме је било најгоре у историји пвих простора, багра која хушка на рат и бустује мржњу, зато су дивни омладинци дигли глас.
Боље то не спомињите, будите лоше успомене и гадан укус у устима.

Вереме је било најгоре у историји пвих простора, багра која хушка на рат и бустује мржњу, зато су дивни омладинци дигли глас.
Боље то не спомињите, будите лоше успомене и гадан укус у устима.
Divni omladinci su se devedestih odali kriminalu i maksimalnoj dekadenciji sto im je u krvi, ako nema pritiska 'odozgo' da se unormale. U srednjem veku je prosecan zivotni vek bio manji od 40 godina i zato je bilo tako kako je bilo.

Sad, ne bih komentarisao mladost komunistickog pokreta koji niko danas ne ceni.

Гурнути читаву генерацију у исти кош је погрешно и ти то знаш али те баш брига.

Још 20 ак година ће срби бити старији народ.
Који тражи " само поштовање", а заправо је прича
" Док сам ја жив - овако.
Када ме не буде - мењајте како вам воља."
Примитиван присуп, зар не?
Обзиром да се ради о друштненом уређењу које треба да има континуитет, позитиван, пожељно је.

Можда су нам пречи пензионери који не могу више да раде и допринесу, јер - они имају животног искуства
А животно искуство човека овде, који има рецимо 65 година је такво да је рођен 1960.
Никада није живео у слободној земљи,
Не верује у оно шта није видео.
И..."где сада да тумбамо систем када је дошло време да се одмарам"...

Postujem ljude od 78 godina, ne postujem od 23. Ako je samo ta informacija dostupna, lako izvedem zakljucak.

Ne radi se o kriterijumu koji sam ja izmislio nego standardnoj kulturi najkulturnijeg dela sveta (istoicne Azije).
Ја не поштујем никога ко не покаже да је вредан поштовања, у смислу да му уважам мишљење, савет.

Људи од 78. година умеју да буду неопеване будале, посебно када се ради о будућности, они се иживели па би да кроје младости како да живи, уз то нека необразивана, полуписмена старина ће да попује момку од 20 који бише зна него 50 таквих, сабери се, молим те.

Године ништа не значе.
Пристојност у опхођењу јесте неопходна али са обе стране.

Gledano unazad, ti divni omladinci su bili kolovodje tokom devedesetih - divno vreme... jos dalje unazad - u srednjem veku, ali da ne idemo toliko daleko.
ima i te kako istine 👍
bio sam dosta nestasan kao klinac.prvi auto sam maznuo u 7 razredu,cukao trafike,nosio skakavac i par klinaca recnuo tukao se i bio tucen sto rekose 🙄 ali stariji i to preko 30 god kada prolazili samo spustim pogled i kaxem dobar dan.ako pokusavaju bezobrazno da se svadjaju okrenem glavu i odem sta cu.ovo sada.nisam hvala Bogu toliko bas star ali katastrofa.ima normalnih i pristojnih naravno ali mnogo vise bezobraznih.
Kad sam bio klinac najnormalnije nam bilo kada vidimo nekog da se muci i nosi torbe da ponudimo da pomognemo(po komsiluku naravno)
Sad bi mi prvo palo na pamet da oce da mi maznu torbu😑
Pristojnost nema veze sa pedofilima i tim budalastinama.pedofili nisu ljudi ne treba mesati sa tim 😑

Poslednja izmena:
Pomenuo sam partizane, a koliko je godina imao Maks Luburic tokom rata i ostali iz njegovog pokreta? To je samo dokaz o kakvoj se umobolnoj razvojnoj fazi u zivotu homo sapiensa radi. I to neko da postuje? :kafa:

Samo ukines sistem, pustis musku omladinu da divlja i ispitas eksperimentalno kakva joj je priroda. Do sada nista pozitivno nije zabelezeno.

Poslednja izmena:
Pomenuo sam partizane, a koliko je godina imao Maks Luburic tokom rata i ostali iz njegovog pokreta? To je samo dokaz o kakvoj se umobolnoj razvojnoj fazi u zivotu homo sapiensa radi. I to neko da postuje? :kafa:
Треба их држати у затвореном док не напуне 30.
Или док ти не процениш да су зрели.

Treba. Drzava jeste vrsta zatvora za svoje podanike po definiciji... s suprotnom - srednji vek.
Слажем се са тобом, као и увек.

Колико је вучић имао година када је за говорницом изјавио "Сто за једног"?
Али то је сада скроз други човек, са животним искуством.

Umeju ali ovako po svojoj prirodi skloni su da budu divni sa vecom verovatnocom. Omladinac je suprotan.
Напротив. Младе не занимамо, склониће се и радити ро што раде, док матори не. Они би да попују, да наступе са : хеј балавче! а да очекују поштовању, буквално последњих 15 година само маторе видим да су вулгарни, непристојни, живчани

ima i te kako istine 👍
bio sam dosta nestasan kao klinac.prvi auto sam maznuo u 7 razredu,cukao trafike,nosio skakavac i par klinaca recnuo tukao se i bio tucen sto rekose 🙄 ali stariji i to preko 30 god kada prolazili samo spustim pogled i kaxem dobar dan.ako pokusavaju bezobrazno da se svadjaju okrenem glavu i odem sta cu.ovo sada.nisam hvala Bogu toliko bas star ali katastrofa.ima normalnih i pristojnih naravno ali mnogo vise bezobraznih.
Kad sam bio klinac najnormalnije nam bilo kada vidimo nekog da se muci i nosi torbe da ponudimo da pomognemo(po komsiluku naravno)
Sad bi mi prvo palo na pamet da oce da mi maznu torbu😑
Pristojnost nema veze sa pedofilima i tim budalastinama.pedofili nisu ljudi ne treba mesati sa tim 😑
Стани, ја нисам поменула педофиле у вези са пристојношћу, него у вези са поштовањем које се очекује аутоматски јер си старији, а огромна је разлика, не спинуј.

Стани, ја нисам поменула педофиле у вези са пристојношћу, него у вези са поштовањем које се очекује аутоматски јер си старији, а огромна је разлика, не спинуј.
Dobro u brzini sam pogresno razumeo.sta reci.
A to si u pravu postovanje se ne trazi nego zasluzuje i nema veze sa godinama.

Poslednjih dana stekao se dojam da su "deca" u ranim dvadesetim sama esencija plemenitosti i neko ciji "ideali" treba da se postuju po definiciji, dok je sa starima sve suprotno. Oni su zatucani, zastareli i van svakog toka zdravog politickog i opsteg razuma.
Dakle imamo domacu situaciju koja je suprotna npr. japanskoj, kineskoj gde je sve to obrnuto postavljeno.

Sada ja vas pitam - je l cenite sebe licno iz doba kada ste imali 23 godine? Doba koje je sinonim za poroke svih vrsta, psihicku neuravnotezenost, zlodela iz crne hronike i svakovrsnu glupost. Sto je sve psim zivotnog i naucni fakt posto razvoj mozga traje do 25. godine a u skladu sa njim i emocionalni. Naravno ako govorimo o pravilnim sistemima vrednosti oni idu i dalje od toga jer je i covek od 29 godina mlad (ali malo manje lud nego sa 23).

Dakle kako smo dosli od uobicajenih komentara matoraca kad prodju pored faksa "sve mlado, pijano i ludo" (ja ih pamtim iz studentskog doba kao naravno istinite) do ovog sumornog stanja gde smo danas...
Dosta toga je izvrnuto.
Tako imas ovde na forumu ljude koji su otisli u inostranstvo i izgradjuju tudju zemlju i placaju porez toj drzavi ,a zabrinuti su za stanje u Srbiji.Patriote.Dobro doci ce kada odu u penziju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back