Postoji li pravo prijateljstvo u Vašem životu?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Život je brz, vreme je teško, mnogo smo izgubili protekle godine, svašta preživeli i dosta vremena bili izolovani. Sad kad sve saberete, kad je sve manje-više normalno, možete li se pohvaliti da su Vam pravi prijatelji i dalje tu? Šta su uopšte pravi, a šta usputni prijatelji? Ako znamo da ništa nije zauvek, može li jedan takav odnos da nam traje dok smo živi? Koliko ljudi možete pozvati u pola noći, što se kaže "da zajedno zakopate leš", ima li toga uopšte među ljudima ili je sve prolazno?
Dakle, prijateljstvo i sve u vezi sa tim....

Pogledajte prilog 964925
Jbt postavila si sto piranja

• Haha
Reactions: Red
Tako se na sitnicama pokazu ljudi,ja bre vrsnjacima od srednje pozajmljivo pare neki mi nisu ni vratili,1 od njih slavi rodjendan bez kinte,ja odem u radnju nakupujem pice i grickalice ,xaxa koji faktard,i posle isto tako vidim slike nekih okupljanja gde me nisu zvali,pa ocigledno pitchke nemaju ni dan danas da vrate kintu axaxa

Ma i to nije garancija za neko prijateljstvo, lepo je i treba tako, al mora to konstantno, obostrano...

Đole...kad se vratiš..
nje frka, viđamo se tu i tamo, nismo previše bliski, al znaju da se ložim na brodove, vodu, sve to...e, ako ne znaju, nema ni to veze, kažem nisu to moji baš bliski prijatelji. Mogu sa takvima da izblejim, al od sad ne baš često :ljutko:

"Познавао сам једног младића, који је често говорио да има много пријатеља. Колико, много? – питао га је његов отац, мудри неки човек. Помислио је на њих педесет, заустио да каже: двадесет пет, а рекао: па, рецимо, дванаест, шта ја знам? А отац казао: дванаест? Добро шест… – рекао је младић поколебан, љутећи се на оца што је толико сумњичав, љутеће се на себе што није довољно храбар да провери пријатељство њих шесторице. Сада је том младићу четрдесет година и говори да има два и по пријатеља! Онај трећи није довољно поуздан, па га рачуна као половину, а и то је, плаши се сувише оптимистички.

Почињемо тако са много пријатеља; корачамо заједно срећни и насмејани, окружени њиховоим пријатељством у облику сребрне прашине, идемо боси са ципелама око врата и задиркујемо се, а када се потучемо са дечацима из другог каја, ударци мање боле, јер знамо да нам увек неко штити леђа. Заклињемо се после велике матуре, пред одлазак у војску, у други град, у успех или на свадбени пут, да се никада нећемо заборавити, али гле заборављамо се, губимо се развејани по свету, јер свет од нас тражи да трчимо и да некуд стигнемо први, па јуримо без даха у грудима, немајући ни за кога времена.Окренемо се око себе, кад око нас – странци."

Ja sam razocaran u prijatelje i tako da ne znam sta da kazem.

Prijatelj iz detinstva, skoro nikad se nismo svadjali i te neke svadje su bile sitne nebitne.Tolerisem sve i svasta ali to da mi vise puta kaze onako ,
"Ako mozes ti (mojim imenom) sto ne bih mogao i ja"
Kad neko stavlja tvoju vrednost nisko naspram njega kako dalje gledati na to?
Ja nikad nisam zavideo njegovim uspesima a ima covek sve ama bas sve osim sto ne moze da nadje zenu koju bi ozenio.
Ako je ljubomoran na mene sto ja ovako u problemima da nadjem stalan posao, kad radim kad ne radim, jedva sastavljam kraj s krajem i mnogo toga sto mi se pogodilo da se zblizim i upoznam s jednom devojkom koja je dosla zbog mene i zato sto sam s njom mislim wow kad moze on mogu i ja na taj nacin sto ga je moja devojka upoznala dala kontakt njene drugarice sto je meni bilo drago sve do ovoe recenice i pro.seravanja.Nit sam jaon nit on moze da bude ja.

Ne znam da li gresim ali poceo sam da ga smatram i stavljam u isti kos ko i svakog prosecnog prijatelja?

Prijatelj iz detinstva, skoro nikad se nismo svadjali i te neke svadje su bile sitne nebitne.Tolerisem sve i svasta ali to da mi vise puta kaze onako ,
Ja nikad nisam zavideo njegovim uspesima a ima covek sve ama bas sve osim sto ne moze da nadje zenu koju bi ozenio.
Ako je ljubomoran na mene sto ja ovako u problemima da nadjem stalan posao, kad radim kad ne radim, jedva sastavljam kraj s krajem i mnogo toga sto mi se pogodilo da se zblizim i upoznam s jednom devojkom koja je dosla zbog mene i zato sto sam s njom mislim wow kad moze on mogu i ja na taj nacin sto ga je moja devojka upoznala dala kontakt njene drugarice sto je meni bilo drago sve do ovoe recenice i pro.seravanja.Nit sam jaon nit on moze da bude ja.

Ne znam da li gresim ali poceo sam da ga smatram i stavljam u isti kos ko i svakog prosecnog prijatelja?
Ako je 88 tvoje godište trebao bi do sad da shvatiš da postoje prijatelji koji su dobri samo ako se osjećaju da su iznad tebe, dakle nisu prijatelji.

Imati prijatelja, to znaci pristati na to da ima lepših, pametnijih i boljih od vas. Ko to ne može da prihvati – nema prijatelja.​

Dusko Radovic

Ako je 88 tvoje godište trebao bi do sad da shvatiš da postoje prijatelji koji su dobri samo ako se osjećaju da su iznad tebe, dakle nisu prijatelji.
Kad bi tako gledali ja bi trebao da budem ljubomoran na njegove uspehe stalno i da trulo i potajno mu ne zelim nikakav uspeh a ja prijateljev uspeh gledam kao srecu i cak i napredak da ce samim tim povuci i mene sto je on u necemu uspeo otvoriti sansu da mozda i ja u neku ruku napredujem.To sam i ucinio.
Ja sam predlozio i moja devojka mu je dala kontakt njene drugarice i on ce na to kad je poceo komunikaciju s njom odjednom wow ako mozes ti da imas strankinju preko bare sto ne bih i ja, ako moze (moje ime) mogu i ja...

Vise mu ne verujem da li misli dobro o meni i tesko mi je da imam komunikaciju s njim, tako se ubija poverenje i udaljava prijatelj...

Zato sve vise pocinjem da shvatam da je prijateljstvo iluzija zbog ovih trulih stvari i prolazno izbledi samo porodica je pravi prijatelj cak je pas bolji jer je iskren bezuslovno te postuje a toga vise vidim nema.Cak je i odnos medju partnerima jaci i iskreniji od prijateljsva jer vam je potencijalni stub, za izgradnju sopstvene porodice mada i tu nisu cista posla i moze da se srusi.

Generalno covek je sam tokom celog zivota ali zbog opstanka se vodimo kao drustvena bica jer u grupi paru lakse opstajemo.

Poslednja izmena:

Back