Postoji li pravo prijateljstvo u Vašem životu?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.710
Život je brz, vreme je teško, mnogo smo izgubili protekle godine, svašta preživeli i dosta vremena bili izolovani. Sad kad sve saberete, kad je sve manje-više normalno, možete li se pohvaliti da su Vam pravi prijatelji i dalje tu? Šta su uopšte pravi, a šta usputni prijatelji? Ako znamo da ništa nije zauvek, može li jedan takav odnos da nam traje dok smo živi? Koliko ljudi možete pozvati u pola noći, što se kaže "da zajedno zakopate leš", ima li toga uopšte među ljudima ili je sve prolazno?
Dakle, prijateljstvo i sve u vezi sa tim....

prijatelji.jpg

Život je brz, vreme je teško, mnogo smo izgubili protekle godine, svašta preživeli i dosta vremena bili izolovani. Sad kad sve saberete, kad je sve manje-više normalno, možete li se pohvaliti da su Vam pravi prijatelji i dalje tu? Šta su uopšte pravi, a šta usputni prijatelji? Ako znamo da ništa nije zauvek, može li jedan takav odnos da nam traje dok smo živi? Koliko ljudi možete pozvati u pola noći, što se kaže "da zajedno zakopate leš", ima li toga uopšte među ljudima ili je sve prolazno?
Dakle, prijateljstvo i sve u vezi sa tim....

Pogledajte prilog 964925
Imala sam nekad dve takve ali je jedna na žalost preminula prošle godine posle operacije karcinoma dojke. Družile smo se od moje 10-te, a njene 8-me godine, uopznali su nas naši očevi koji su bili najbolji prijatelji. Još je nisam prežalila, ne mogu, mnogo mi fali. Druga mi je još tu, vidimo se kad možemo, čujemo isto tako, ali kad zaškripi tu je, moja venčana kuma i drugarica od 20-te godine ❤️

Ја имам две такве пријатељице, једна је у Врању, једна у Београду...једну сам упознала у средњој школи, другу на факултету.
А имам и две са којима радо пијем кафу, са једном бих можда и леш закопавала...

Имам четири особе у које сам потпуно сигурна и за које бих и ја у свако доба нарушила сопствени комфор па се и искомпромитовала ако треба. Са некима се редовно видим и чујем, са некима не али то не утиче на квалитет односа и сигурност једно у друго.
Нисам рачунала и крвно блиске људе са којима поред фамилијарних односа гајим и пријатељске. Значи, богатија сам још и за њих. Можемо се и покарабасити, али ако је неко у проблему то се моментално заборави и скачеш у ватру.

imam zauvek prijatelje
5 ukupno, 4 drugarice, jedan drug

neke ne vidim po god dana ali su mi zauvek prijatelji koji su u po dana u po noci tu, ljubav i poverenje i oslonac

neke cujem svaki dan, svaki od njih ima neku svoju ulogu u mom zivotu, sa svakim od njih sam prosla dobre i lose faze, imala carke ali smo sve prevazisli
neki su mi drugari iz ulice, neki iz osnovne, neki i srednje a jedan sa faksa
posle toga nisam sticala zauvek prijatelje, ali verujem da sam sa ovih 5 nekako ispunila tu misiju

Имам четири особе у које сам потпуно сигурна и за које бих и ја у свако доба нарушила сопствени комфор па се и искомпромитовала ако треба. Са некима се редовно видим и чујем, са некима не али то не утиче на квалитет односа и сигурност једно у друго.
Нисам рачунала и крвно блиске људе са којима поред фамилијарних односа гајим и пријатељске. Значи, богатија сам још и за њих. Можемо се и покарабасити, али ако је неко у проблему то се моментално заборави и скачеш у ватру.
sve isto ovako <3

Imam par osoba sa kojima sam dosta bliska i pomazemo se ako treba
Ali bas za "zakopati les u pola noci", za to imam mozda jednu dve osobe 🤔

Ne mislim da su prijateljstva vecna, to sam mislila ko mladjahna, vise ne, neka traju dokle traju, ako se za neka ispostavi da ce biti dozivotna super, ako ne a hebem mu misa sve je to zivot, preboli se i prijatelje i partner i clan porodicr i svako u nasem zivotu....

I da, ps, serre mi se od proglasavanja pandemije i dva meseca lokiranja kao neceg najtragicnijeg u nasim zivotima, pa kao eto prosli smo, preziveli smo i sad kao izasli kao pobednici
Sta znaci to mnogo smo izgubili protekle godine, cemu to preuvelicavanje, sta je to mnogo...svi smo koliko vidim ovde i dalje piskaramo i dalje su vam clanovi porodice na broju, zdravi ste imate da jedete, dakle ne dramoserajte
E srecan je svako kome je prosla godina sa dva meseca lokiranja bila najgora! Bez trunke sarkazma ovo kazem, aj se menjamo, imala sam mnogo strasnije ne dva meseca nego po 8, 10 meseci i celu godinu, od te famozne pandemije....znaci usracuse od dramatizacije 2020 :roll:
Izuzimam one koji su sahranili bliznje od korone, naravno da je njima najgora, ali takvi su manjina, ostatak drami jer nije mogo na more....mante me

Izvinjavam se rednoslavi sto sam skrenula s teme....samo mi je ubolo oci to u uvodnom postu, evo nastavite necu da smetam dalje :zkez:

Poslednja izmena:
Hvala bogu... , prijateljstvo još uvek postoji! To su osobe iz mog ranog detinjstva i dve koje sa upoznala na faksu.
Tu smo i za dobro i za zlo! Ja nemam rođenu sestru,pa jednu od njih tako doživljavam!
Čak mi je bila želja i da mi bude snaha, a'l šta mogu kad mi je burazer "b... a" ! 😁
Msm, da prava prijateljstva opstaju uprkos svemu! Možda ljude udalji vreme i životne okolnosti, ali ona ostaju zauvek. Ko god ima potrebu da ih neguje i kome su sastavni deo života.

Poslednja izmena:
Sta znaci to mnogo smo izgubili protekle godine, cemu to preuvelicavanje, sta je to mnogo...
Već si zaboravila da si zbog korone dasu stavila na pauzu?
Ja sam izgubila na poslovnom planu mnogo, dosta porudžbina mi je otkazano jer su u slavlja otkazana, sad sam tamo gde sam bila otprilike pre dve godine. I da ne dužim... Ljudi su gubili poslove, članove porodice i prijatelje, zdravlje, znam ljude koji se boje da izađu među ljude, moje dete nije završilo predškolsko i ko zna koliko dece još, izgubilo se dosta od gradiva jer se u školu išlo svaki drugi dan po četiri sata ili svaki po dva sata ili online...
Ali ok, izvini zbog preterivanja, to sam ja napisala da bih tebe nervirala.

E ovako, imam tri prijateljice sa kojima redovno održavam komunikaciju i imam jednu prijateljicu iz srednje koja se odselila u inostranstvo i povremeno se čujemo (jednom mesečno) ali još uvek imamo tu prijateljsku vezu i podršku jedna drugoj.
Sa ove tei sam baš ono sve za jednu- jedna za sve. Stim što bi opet izdvojila jednu od njih sa kojom sam ono baš baš.
Prijateljstvo se ne meri ono se oseća.
Ljudi mogu imati nekakav interes i mogu zaličiti na prijatelja ali to nisu.

Već si zaboravila da si zbog korone dasu stavila na pauzu?
Ja sam izgubila na poslovnom planu mnogo, dosta porudžbina mi je otkazano jer su u slavlja otkazana, sad sam tamo gde sam bila otprilike pre dve godine. I da ne dužim... Ljudi su gubili poslove, članove porodice i prijatelje, zdravlje, znam ljude koji se boje da izađu među ljude, moje dete nije završilo predškolsko i ko zna koliko dece još, izgubilo se dosta od gradiva jer se u školu išlo svaki drugi dan po četiri sata ili svaki po dva sata ili online...
Ali ok, izvini zbog preterivanja, to sam ja napisala da bih tebe nervirala.
Ljudi su gubili poslove, posao se nadje, nije lako ali se nadje drugi, stresno je i tesko ali se izvuces na kraju
Zamisli ljudi su gubili poslove i pre korone
Dokle god smo sposobni, zdravi, snaci cemo se...bude tesko, padnes, pogodi te sve to, imas prava da padnes, sve je za ljude
Ali mi je nekako bljutavo gledati na proslu godinu kao na toliko strasnu kao na neki horor
Mnogo su se gore stvari desavale u srbiji decenijama u nazad, samo smo zaboravili, lako zaboravimo

Nisam ja nikoga stavila na pauzu, dasa je bivsi decko koji je ostao prijatelj i to je to.... ne znam da li forumaski savet moze da odobri to ili cemo jos jedno recimo sedam godina o tome zasedati i pricati o tome....sta sam ja, holivudska zvezda pa cete da razvlacite jedan raskid ko senzacionalizam svaki drugi post jjebo te
Ja za par god recimo udata sa troje dece sa nekim likom a i dalje cete pisati o raskidu metle i dase u doba korone, slika i prilika jednog tragicnog vremena, pink pravi paparaco lov reportazu
Aman vise, prelazite u neukus vec
E da mi je to najveca nesreca u zivotu majko mila da slavim jjebo te! :fdlan:

Imam dugogodišnje prijatelje ali nikad nisam bila tip koji neke tajne dijeli s drugim ljudima tako da bih leš zakopavala sama :zper: Nikad nisam ni voljela ono kad neko kaže ovo ću samo tebi reći pa da ostane tajna .
Volim svoje drugarice,s jednom se družim od naše 6 -e godine,imam još dvije s kojima sam jako dugo,sve bih učinila za njih vjerovatno i one za mene .

Pošto sam se selila nemam baš prijateljice od ranog djetinjstva, najviše ih je iz srednje i sa fakulteta. S različitim ljudima dijelim različite stvari, a jednu jaku blisku sam upoznala i ovdje.
Što se tiče korone, vjerovatno niko ko je živio na ratnom području ne može reći da mu je 2020. najgora godina. Još je Irska imala jedan od najgorih, ako ne i najgori i najduži lockdown, pa sam uspjela otići u Brazil i na more i u Bosnu. Jeste da me je nervirala cijela ta situacija i da je sve mnogo koštalo, ali opet nikad nisam osjetila strah za život. Za razliku od rata kad se pitaš hoće i li i vas granatirati i da li će rat ikada da se završi.

Ljudi su gubili poslove, posao se nadje, nije lako ali se nadje drugi, stresno je i tesko ali se izvuces na kraju
Zamisli ljudi su gubili poslove i pre korone
Dokle god smo sposobni, zdravi, snaci cemo se...bude tesko, padnes, pogodi te sve to, imas prava da padnes, sve je za ljude
Ali mi je nekako bljutavo gledati na proslu godinu kao na toliko strasnu kao na neki horor
Mnogo su se gore stvari desavale u srbiji decenijama u nazad, samo smo zaboravili, lako zaboravimo

Nisam ja nikoga stavila na pauzu, dasa je bivsi decko koji je ostao prijatelj i to je to.... ne znam da li forumaski savet moze da odobri to ili cemo jos jedno recimo sedam godina o tome zasedati i pricati o tome....sta sam ja, holivudska zvezda pa cete da razvlacite jedan raskid ko senzacionalizam svaki drugi post jjebo te
Ja za par god recimo udata sa troje dece sa nekim likom a i dalje cete pisati o raskidu metle i dase u doba korone, slika i prilika jednog tragicnog vremena, pink pravi paparaco lov reportazu
Aman vise, prelazite u neukus vec
E da mi je to najveca nesreca u zivotu majko mila da slavim jjebo te! :fdlan:
Pa vezali smo se za coveka, shvati!
ko i za onog jednog bokicinig bradatog, a ona trojicu promenila od tad
Ali da li smo zaboravili bradatog? Ne bre, ne

Ljudi misle da je to shto imaju nekoga s kim su se druzhili pre 10 godina prijateljstvo...nije. Prijatelj je neko s kim provodite vreme, ne neko koga mozhete da zovnete da vam pozajmi soma ako vam treba za operaciju. Prijatelj je neko ko vam se poverava, ne neko s kim se chujete jednom u godinu dana. Prijatelj je neko ko vas razume i podrzhava, ne neko ko nema pojma shta radite svakodnevno. No, dobro, svakom svoje. Ja nemam prijatelja, imam 10-15 ako se rachunaju ljudi sa kojima sam bio blizak pre sto godina al ih nisam video pedeset, ja ipak to ne rachunam bash u prijateljstvo.

Back