Postoji li posao koji ljude čini srećnim ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
397.120
Sreća nije uvek u velikoj plati već i u uslovima rada i osećaja da se radi nešto korisno
Prema jednoj studiji koja se bazirala na podacima od preko 56.000 ljudi i analizirala 263 različita zanimanja utvrdila je da se najsrećniji ljudi bave sledećim poslovima:

-Sveštenici
-Samostalni preduzetnici
-Medicinski asistenti
-Psiholozi
-Zdravstveni profesionalci (na primer, farmaceuti)
-Stomatolozi
-Babice
-Frizerke
-Pisci

Sreća nije uvek u velikoj plati već i u uslovima rada i osećaja da se radi nešto korisno
Prema jednoj studiji koja se bazirala na podacima od preko 56.000 ljudi i analizirala 263 različita zanimanja utvrdila je da se najsrećniji ljudi bave sledećim poslovima:

-Sveštenici
-Samostalni preduzetnici
-Medicinski asistenti
-Psiholozi
-Zdravstveni profesionalci (na primer, farmaceuti)
-Stomatolozi
-Babice
-Frizerke
-Pisci
a di ti je onaj na koga se odnosi ova tema..........poljoprivrednik ?

Ne čudi me, i pri tom ne mislim na ove što uzimaju harač, već, onaj ko je zaista u tome i islreno veruje u religiju koju propoveda, sigurno da misli da cini veliku stvar i dobro delo, i naravno da je srećan. E sad, meni ateisti je religija svakako prodavanje magle, al ljudi a treba da veruju u nesto, ruzna su vremena.
Al kad smo kod prodavanja magle, eto gledam, bio u Bosni, i dodje pop kuć neki praznik bio, daj serpu sa vodom, lupi te po glavi biljčicama nekim, prsne vodom, 20 E , 100 kuca 2000E za jedan dan, pa i ja bih bio srecan.

Ja volim da pomažem drugima i to me čini srećnim, i voleo bih da mi je to posao ali ne zbog para nego zbog smisla. Čovek ne treba da radi samo za pare za hranu i račune kao rob. Treba da izabere šta voli da radi i da uživa u tom poslu, da bude srećan i slobodan. Evo na primer ja sam oduvek voleo točkove. I izabrao sam društeno koristan posao da vozim kamion sa hranom. To mi je jako moćno. I čini me jako srećnim i zadovoljnim, a i dobro je plaćeno i nije toliko teško ako si jak, a treba čovek da bude jak. Čovek mora da voli to što radi. Ako misli da bude srećan i da mu život ima smisao. Nije samo porodica najvažnija. Važno je i zdravlje pre svega i ljubav i da budeš zadovoljan.
A ne samo produžetak vrste. I onako je svet loše mesto pa su ljudi više egoisti i sado mazohisti kad donose nove živote na svet put patnje, nepravde, ratova i ega. Poroka i lenjosti. Itd.

DA
Bio sam programer i sistem inženjer za velike sisteme
Izuzetno stresan posao
Kompjuter mora svaki dan 24sata dnevno da je operativan
Skura, mi smo kolege. Evo i ja radim to isto, infromacioni sistem u banci mora da bude uvek operativan inače se gube milioni.

Ali je i lepo - dok sve radi kako treba, imam vremena da forumašim do mile volje. :mrgreen:

Back