Postoji li normalna banka u Bgdu?

Ja sa NBG imam odlicna iskustva..narocito u ekspozituri na Dedinju, skroz su prijatni, i usluzni!
Meni to mnogo znaci...alergican sam kad udjem u banku, a tamo napaljene , priucene bankarke, glume kao da je banka u najmanju ruku njihova!!!!!!!!!!!!
A sto se tice platnog prometa, tu je manje vise sve isto....s tim sto su ovi ljudi toliko kul da sam par puta uplate vrsio telefonom, na rec.....doduse, dosta dugo sam kod njih...

ja sam klijent inteze.
dizem novac iskljucivo putem bankomata, dakle dizala sam ga nebrojeno puta, i ama bas nikada mi se nije desilo da mi sa racuna skine vise novca nego sto sam ukucala u bankomat. bilo je slucajeva da bankomat brljavi, ali nikada mi novac koji nisam podigla nije skinut sa racuna.

Ja imam racun u Raiffeisen Banci, pre toga sam bila u Komercijalnoj. Uslugama RFB nisam zadovoljna uopste. Pre svega, imaju tako malo ekspozitura, a klijenata sve vise ( pretpostavljam zbog leprsave ponude `lepljivih` kredita i paket racuna). Bankomata takodje malo, koji nekad uopste i ne rade, zato sam cesto prinudjena da novac podizem na bankomatima drugih banaka-gde mi se zaracunava provizija. A staff je nekako priucen, deluju profi, a zapravo su bzvz. Komercijalna mi je vise odgovarala, lepo pokrivaju ceo grad, imaju filijale koje rade i vikendom, jos nesto, mislim da je kod njih i kamata na dozvoljeni mesecni minus u visini jedne plate manja, mozda i gresim.

Zedo:
Ja sam imao račun u SGYB, a kod njih sam otišao samo zato što je bila prva filijala strane banke u Zemunu. Ali kad sam dobio opomenu da nisam izmirio ratu kredita koji sam završio pre nekoliko meseci, to je bila kap koja je prelila čašu. Stvarno nisu normalni. Urlao sam da su morali da zatvaraju sva vrata po kancelarijama. Totalni debili. A ako hoćeš da zakažeš da bi npr. promenio adresu u LK, pa to je kod mene trajalo 21 dan čekanja na sastanak, i onda u zakazano vreme kod "ličnog g..ovnara bankara" je neko "probio" termin pre mene, pa sam pitao što čekam 21 dan da bi se video sa "ličnim g..bankarom" i onda još 25 minuta???
Naravno da nisu imali odgovor. Niti će ga ikad imati. Svi su nešto skrušeni...
A kad sam čistio račune, molili su da ih ne zatvaram, samo da uzmem pare.

Sad sam u RF banci, imam 2 vise, platu odmah popodne, online plaćam račune koje želim, proveravam stanje, prebacujem pare sa 1 na 2. račun, žena takođe, i tako peglamo račune već 2 godine, i sve je u redu.
Filijalu imaš u centru Zemuna, ima super radno vreme, a rano ujutro (do 10) nema nikoga, kao i pred zatvaranje kad dođu sa posla i ručaju svi, a ti u banku..
Imaju i oni svoje fore, a ja sam za sada vrlo zadovoljan.

Ako je ovo pročitao neki menadžer RF banke neka mi uplati za ovu reklamu cca. 130.000, može iz 2 puta (jedna rata odmah, a druga sutra rano ujutro).
SGYB samo ona kombinacija boja i dupla vrata da ne izadjes dok te ne iz**bu do kraja.Uzimao sam neki kredit sa depozitom .Odralii su me prvo sa prevodjenje Shf u E,. Euro kad polozis racunaju po najnizem kursu i naplate oko 2000 din obradu (osetis se kao na crtanom filmu kad ti rastu magarece usi). kad zakasnis da platis ratu oni ti posalju pismo da ce da ocinkare kod svih banaka?? Ja odem da raskinem kredit i opet me oderu .Opet racunaju depozit na najnizi kurs,prevremena otplata 1500 din,300din zatezna kamata. Sveo sam na 0 ali izasao sam kao sa Hali-Gali ja! Nema zezanja sve su sracunali da te iscede.

codemaker:
Sto se mene tice Reifhousen ( 'bem ti ime, nikad da pogodim) je najbolja. Bio sam i kod HVB ali nisu ni za prineti ovoj banci. Devizne uplate stignu za 48 sati najdalje. Imam i internet nalog pa kontrolisem svoje racune, presipam iz Visa u Visa internet i obratno. Neko vece mi je trebalo na Visa za internet kartici, nisam imao, lepo preko interneta sa glavne Vise prebacim na internet visu i platim, sve zavrseno u roku od 5 minuta.
Ljudi mi posalju novac iz USA u petak ujutro (njihovo vreme - nase petak uvece) ja imam vec u noci od subote na nedelju pare na racunu. Nikad jos nisu omanuli.

da Raiffaisen je odlicna....
ja sam tamo....
celoj firmi tamo otvorila...svi zadovoljni....
da se razumemo...imaju provizije...(moraju)..ali opet povoljnije od drugih...
ali zaista su efikasni....

najgore su -nacionalna stedionica i assosiete

A kako stoji stvar sa računima za firme....

Intesa ima dobre veze po srbiji , ali stalno osim onih poreza naplaćuje i neke svoje mesečne cifre koje nigde nema, plus svoj procenat .....
Societte i čuvena fora rast troškova života i plus inflacija i plus još neke tačke.....

Komercijalna koja je toliko neprofesionalna da se pitam gde nadjoše tolike čistačice da rade na šalterima i kao osoblje za održavanje sistema....

Vojvodjanska je ok što se tiče osoblja, oprema koliko toliko , neznam koliko imaju vidljivih i nevidljivih stavki za firme , imaju malu mrežu i neznam koliko se čeka da pare legnu na transferu , ali mislim da su gori od Delte (koja je bila najbolja po pitanju brzine...)
Molim vaša iskustva....

Pazi.....ako ti treba poslovni racun za firmu...
znam da nisu lose...Delta (Intesa) ..i Centrobanka...
tarife sam im skoro gledala....otidji na njihove saitove...
sve tarife tamo mozes da vidis....kako sta naplacuju...
a....banka ko banka...radi da na tebi zaradi....
ja kazem-Raiffaisen mi je ok za sada...
nudi za fizicka lica internet placanje....on line pracenje racuna....
prilicno su i expeditivni i ljubazni...
samo eto...dobila sam ponudu za kredit ..preko 3200 eur ...na 70 rata...a skoro za istu cifru...
znaci uzimaju oko 1500 eur!!!!!!!!!!
strasno.....ali tako je....;-)

Nemojte ljudi da se zanosite sa stranim bankama. One postoje po par godina i nemaju pojma sta rade. Radio sam u jednoj od njih i kao zaposleni sam se zapanjio koliki je rizik raditi preko njih.

Jedine stvarno sigurne i dobre banke su Komercijalna i Vojvodjanska. Banke postoje preko 30 godina i imaju razvijenu mrezu koja stvarno funkcionise. Mozda su pomalo guzve, ali je verujte bolje cekati i odraditi sve kako valja, nego rizikovati sa neznalicama.

Raiffaisen se kod mene do sada pokazala najboljom kad je devizni racun u pitanju.
Sto se Komercijalne tiche, zapanjujuce je kako ufkaju i stenju i na najmanji posao - sve im je problem da zavrse i nista ne znaju. To je, recimo, jedan od razloga zasto sam digla ruke od njih. U Intesi su uzasno neljubazni i za moj ukus im preterano cesto pada sistem. Kod njih mi je svojevremeno bio firmin racun i desavalo se da okasne sa nalozima za prenos zbog pada sistema i kojekakvih zagusenja, a meni visi menica nad glavom i sl, da ne spominjem nenormalne redove i sporost salterskih sluzbenika (koje uvek, uvek nekoga moraju da zovu u pomoc jer ne znaju same da obave posao). Srecom, covek proba nekoliko banaka, pa moze da odabere sta mu najvise odgovara.

Za bivsu Delta banku sta reci osim da je sit a za druge mogu reci da su jos veca sranja ukoliko neko zeli da se odluci za Reifiesen banku treba da zna da je drzi ukrajinska mafija a ko se kad ovajdio od mafije...U Evropskoj uniji jedino imaju jednu filijalu u Austriji a sve ostale fijiale ima se nalaze u propalim zemljama kao sto smo mi Rumuni,Bugari itd. I

Mnogo ste smesni, bre ljudi.........

Pa posle onog KRSA kojeg smo nazivali bankama, i koje su pokrale sve sto su mogle, vi sad cinculirate, i filozofirate.......ova valja,ova ne valja...ovde daju ladnu kafu, a ovde im nisu neke ribe.....

Ma daj, bre..do pre 5 godina, sanjali ste o kreditu, koji ste mogli da dobijete samo kao JULovac ili SPS ovac.

I sad se nesto folirate , a pola vas se ne seca kakav je bio bankarski sistem pre nego su dosli kvalitetne ,inostrane banke....

za one satro, banke, a u stvari, lopovske jazbine, sve ove nove banke su zlato....

Banka sa kojom ja saradjujem, ne neguje neznanje, veoma su ljubazni i profesionalni, i sve zavrsavam bez ikakvih komplikacija.

Zamisli, nemaju cak ni one cuvene saltere, gde si morao da se sagnes do poda pred NJ,Velilcanstvom , bankarskom sluzbenicom, i da joj kroz rupicu na staklu, pet puta ponizno zamolis svoje pare....
Dok ona jede mastan burek , sa obavezno podignutim malim prsticem...i gleda te bledo...kakve pare?

Ova prica lici na nekoga ko je ceo zivot vozio razdrndanog ficu, sa glavom u torbi, a onda seo u BMW, i poceo da cokce, kako ovaj nema klimu, i kako nije PIONEER radio, nego smrdljivi ROADSTAR............

Da postavimo to ovako, mozda ces lakse razumeti....
Recimo da Srbiji uvedu sankcije na toalet papir...i sada, iako si ga pre toga u zivotu stalno koristio i upravo doputovao iz inostranstva gde ga svi isto tako koriste, odjednom se nadjes u situaciji da moras pozadinu da obrises prstima....i ne mozes da verujes sta ti se desava i na sta si to osudjen, a samo zato sto zivis u Srbiji. I zapitas se onda da li i africki divljaci to jos uvek rade prstima ili oni imaju toalet papir...odes na internet i vidis da osim jos tri ili cetiri zemlje na svetu svi ostali ljudi na svetu koriste doticni....
...i onda lepo dodjes na forum da kukas na sudbinom....a tebi ako se brise prstima i ako si srecan da zivis u neznanju sta se desava van Majcice Srbije, pusti nas bar da kukamo...mozda nas neko jednog dana i cuje...ti svoje prste ne moras da menjas

:(

Back