Postavljanje html stranice na hosting?

@S_K_G@

Početnik
Poruka
23
Pozdrav svima,
Imam jedan problem instalirao sam Woordpress na svoj hosting i sve radi ok. problem je sto bih da postavim jos nekoliko Html stranaica na isti hosting i na isti domen, ali kad to uradim onda mi se neotvara blog kada ukucam adresu vec ta html stranica,da li neko zna u cemu gresim?
I jos jedna stvar hteo bih kad postavim tu stranicu da mi se otvara kao naprimer imedomena.com/stranica, a ne kao imedomena.com/stranica.html znaci bez oznake html.

Pozdrav svima,
Imam jedan problem instalirao sam Woordpress na svoj hosting i sve radi ok. problem je sto bih da postavim jos nekoliko Html stranaica na isti hosting i na isti domen, ali kad to uradim onda mi se neotvara blog kada ukucam adresu vec ta html stranica,da li neko zna u cemu gresim?
I jos jedna stvar hteo bih kad postavim tu stranicu da mi se otvara kao naprimer imedomena.com/stranica, a ne kao imedomena.com/stranica.html znaci bez oznake html.

napravi novi folder u Root i tu stavi HTML fajlove :)

Zatim naprvi novu stranicu u Wordpress ili novi tab ( sa nekim pluginom ) i unesi link od tog foldera ili putanju do html stranice

wordpres. com/folder/test.html

Folder preimenuj u pages na primer

Hvala Slut_Lover, ali ja bi da mi se sve ovo nepojavljuje u Woordpresu znaci da bude nezavisno od njega. znaci cista html stranica, i da nebude na kraju html? imam primer te stranice ali ne znam da li je dozvoljeno postavljati link ovde

Onda kupi novi domen i redirektuj do te html stranice koja se nalazi na istom serveru kao i wordpress ali u folderu :)

Dozvoljeno ako nije piraterija

Nije piraterija :) vec je stranica za promovisanje to jest comericalna. Napravi sam je u pod domenu i to radi,Ali bi da to bude u glavnom doment. jer bi tih stranica bilo vise od jedne samo bi se razlikovale po folderu gde se nalaze. znaci bilo bi naprimer imedomena.com/ stranica1 ,imedomena.com/ stranica2 i tako dalje .Napravio sam i poseban folder i postavio ali to mi ponovo nakraju linka stoji html.

Nije piraterija :) vec je stranica za promovisanje to jest comericalna. Napravi sam je u pod domenu i to radi,Ali bi da to bude u glavnom doment. jer bi tih stranica bilo vise od jedne samo bi se razlikovale po folderu gde se nalaze. znaci bilo bi naprimer imedomena.com/ stranica1 ,imedomena.com/ stranica2 i tako dalje .Napravio sam i poseban folder i postavio ali to mi ponovo nakraju linka stoji html.

Ono sto ti zelis zahteva poseban domen do svake HTML stranice :)

Ako ne zelis da se vidi HTML na kraju moras koristiti domen koji redirektuje stranice i pretvara u cist domen www. tvoj sajt. com :)

Ok :) Mozes malo opsirnije da objasnis redirektuje stranice? :)

Mogu :)

Mozes koristiti besplatan Domen kao sto je http://my.dot.tk/cgi-bin/login01.taloha

Registruj se , napravi novi domen i unesi link ili putanju do svake html stranice http:// www. tvoj-sadasnji-domen. com/folder/stranica.html

Ovaj Domain Host dopusta neogranicen broj domena :) traju 1 god a mozes da produzis ili kupis domen za 7$

Moras imati 30 posetioca mesecno ili vise ;)

Ok hvala na pomoci ;)

domain.jpg

Ovako trebas popuniti svaki novi domen ;)

Jeste rešeno ali čisto da bi imao predstavu zašto je to tako. Wordpress, Joomla i Drupal rade tako što im je default home page index.php, nekada ga vuču iz teme a nekada iz root foldera, dok sa druge strane, svi serveri domena daju prednost html stranica pre idex.php stranicama, i dok imaš u root folderu nekog od tih CMS-a index.html otvaraće prvo njega.

Postoje opcije u .htaccess ali u većini slučajeva zahtevaju još mnogo zezancija.

Ako hoćeš samo da url bude wpdomen.com/novastranica/ umesto wpdomen.com/folder/novastranica.html onda novu stranicu imenuj kao index.html i stavi je u novonapravljeni folder "novastranica".
Dakle, za svaku novu stranicu praviš nov folder i sve imenuješ kao index.html
To naravno, ako sam dobro razumeo šta ti treba. :)

Back