Sara
Poznat
- Poruka
- 7.526
Zanima me vase misljenje, da li postite kada i zasto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postio sam .Zanima me vase misljenje, da li postite kada i zasto?
Ja ne postim kad moram, nego kad mogu.Ali zasto postimo samo kad moramo?
trebaZnaci treba ti neka priprema, ili sta vec?
Mislim da nikakva posebna priprema nije potrebna, ali hajd' budi ljubazan i reci kako se ti pripremaš za post?
Nehaj, nemarnost, nezainteresovanost, alarmantna udaljenost od Boga, vaspitanje, zabačenost duhovnog života u neke zapećke pukog materijalnog...Ako malo dublje se udje u nacin i ritmus posta itekako je zdrav nacin zivota. Sta nas odvraca od post, volja ili ...
treba razlikovati verski post od medicinskog.Ako malo dublje se udje u nacin i ritmus posta itekako je zdrav nacin zivota. Sta nas odvraca od post, volja ili ...
meni treba priprema u vidu planiranja dnevnih aktivnosti vezanih za fizičke napore kojima sam izložen na posluMislim da nikakva posebna priprema nije potrebna, ali hajd' budi ljubazan i reci kako se ti pripremaš za post?
Nehaj, nemarnost, nezainteresovanost, alarmantna udaljenost od Boga, vaspitanje, zabačenost duhovnog života u neke zapećke pukog materijalnog...
Za post treba nekog odricanja, čeličenja sopstvene volje sa višom svrhom, ali ako ta svrha čoveku nije nikada ni prošla kroz glavu, njemu je post skoro pa glupiranje.
Ni moj post nije , ja u crkvu nisam usla( pricamo o Pravoslavnu) vec 5 god, ali postim svaku sredu i petak vec 20god. pmeni treba priprema u vidu planiranja dnevnih aktivnosti vezanih za fizičke napore kojima sam izložen na poslu
moj post nije iz verskih razloga
Aha, pa ok, da... meni jeste.meni treba priprema u vidu planiranja dnevnih aktivnosti vezanih za fizičke napore kojima sam izložen na poslu
moj post nije iz verskih razloga
Post i "obrok" je stvar navike ja radim ne fizicki ali jako intelektualni posao sa nocnim dezurstvima i budjenje i neorganizovani dan ali post ostaje uvekAha, pa ok, da... meni jeste.
Samo mi nikada neće biti jasno zašto ljudi misle da se bez mesa ne može raditi fizički posao...
Ja ne radim u ciglani ili rudniku, ali ipak obavljam razne fizičke poslove kao jedina koja može i hoće-sa izuzetnim nabojem enregije iako mi se meso nalazi na stolu jednom ili dva puta mesečno... i to u čorbi, kao, da zamiriše, ne sad čitava kokoš.
Meni je jako prijalo to što sam kombinovao uzimanje hrane bez šećera i soli sa periodom od 8 sati u okviru kojih uzimam hranu u toku dana .Ni moj post nije , ja u crkvu nisam usla( pricamo o Pravoslavnu) vec 5 god, ali postim svaku sredu i petak vec 20god. p
Meso nije neophodno ali masti treba ako hoćeš da ti motori rade punom snagom.Aha, pa ok, da... meni jeste.
Samo mi nikada neće biti jasno zašto ljudi misle da se bez mesa ne može raditi fizički posao...
Ja ne radim u ciglani ili rudniku, ali ipak obavljam razne fizičke poslove kao jedina koja može i hoće-sa izuzetnim nabojem enregije iako mi se meso nalazi na stolu jednom ili dva puta mesečno... i to u čorbi, kao, da zamiriše, ne sad čitava kokoš.
Kad vec to pominjes... moram da ispricam kako poste " turbo vernici"Meni je jako prijalo to što sam kombinovao uzimanje hrane bez šećera i soli sa periodom od 8 sati u okviru kojih uzimam hranu u toku dana .
Nisam potpuno izbegavao so i šećer, ali sam ih bitno redukovao.
Posle izvesnog vremena mi je cvekla iz tegle bila dezert
U verskom smislu post je više odricanje od loših misli i dela nego odricanje od hrane .Kad vec to pominjes... moram da ispricam kako poste " turbo vernici"
za puter od kikiriki i losos
Ja to na vodu![]()
o tome i pricamU verskom smislu post je više odricanje od loših misli i dela nego odricanje od hrane .
Ne bih da sudim bilo kome , a ne volim ni da slušam kako drže pridike.
Post je po mom mišljenju izraz težnje ka tome da budeš bolji pred samim sobom, a ne da tupiš drugima
Post ide daleko lakše uz veru u Boga.Ni moj post nije , ja u crkvu nisam usla( pricamo o Pravoslavnu) vec 5 god, ali postim svaku sredu i petak vec 20god. p
Jao divan si!Meni je pdf kulinarstvo dao okvir za diskusiju
Da je tema na pdf religija, zaobišao bih.
U svakom slučaju svima svako dobro želim.