Posno meze i domaća?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posno meze_
nema kobaja, nema suvo meso, nema sir, nema kajmak?:think:
brate stavi kikiriki i gotovo:lol:
sala, salaČ=
imaju one super pastete sto se prave od ribe, sa kikirikijem i svasta..to je safira dr mr prof
na onako na male hlebcice
ili krekeri sa maslinama, i nekim biljnim sirom
pa neka posna pita

posno meze_
nema kobaja, nema suvo meso, nema sir, nema kajmak?:think:
brate stavi kikiriki i gotovo:lol:
sala, salaČ=
imaju one super pastete sto se prave od ribe, sa kikirikijem i svasta..to je safira dr mr prof
na onako na male hlebcice
ili krekeri sa maslinama, i nekim biljnim sirom
pa neka posna pita

A jel može rakija dok se posti? :think:

nemogu ti pomognem...ne postim

Moraću da pojasnim, vi koji ste bili po posnim slavama, kako vam "leže" domaća rakija i posno meze? Eto -... :neutral:

Posni keks i rakija...krekeri i rakija...
Zanimljivo je pitanje zasto ne pivo u doba posta a ne rakija?
Pivo je posno i alkohol i resava glad efikasno...

Ja bih glasao za 1 casu rakije, viskija, ali cini mi se tema je za pola litre ili litru...

Moraću da pojasnim, vi koji ste bili po posnim slavama, kako vam "leže" domaća rakija i posno meze? Eto -... :neutral:

Rakiju u zivotu nisam probala. Stresem se kada je drugi piju.
Na tim okupljanjima ja pocnem i zavrsim sa predjelom. Nisam ljubitelj mesa a rolate, slane torte, pitice... bas volim :rumenko:
A posno meze... Sta je to? Biljni sir-grozno. Ajvar, masline, peciva bez jaja, riblji namazi, posne salate, kikriki kuglice, susam/mak stapicil, posne pice i pite, kanapei sa lososom i incunima, avokado na vise nacina, crni luk punjen suvim sljivama i bademom... to mi je OK :) Pre bih birala tako nesto nego kobasice i prsut.

Kada je post ne trebaju se izmisljati nekakva preukusna jela. Mnogi od nas grijese i prave te posne torte te preukusna posna slana jela.
Jedna od svrha posta je da se mi udaljimo od ovog uzivanja u hrani i opterecenosti hranom. Ja sam strastvena kuharica ali kada postim onda jedem samo hranu koja je dovoljna samo da ne budem gladna i da mogu normalno da funkcionisem.
Imate mnogo opcija kao sto je za dorucak voce ili zitarice, za rucak kuhana riza na vodi, kuhani krompir, kuhani pasulj, tjestenina sa sos paradajizom, za veceru isto tako neko kuhano povrce ili voce. Po meni ne bi trebalo da pijemo nikakav alkohol iako mislim da crkva odobrava nekim danima vino.

Pita sa orasima na primer....pa onda grilovane bukovače, pihtije od boba, pa šampinjoni iz rerne, pa salate od ribe i plodova, namazi razni, , pa domaća pogača i tako dalje i tome slično, pa posle glavno jelo ide sa ribama celim, ja se ubih na slavama; nije mi jedino prijala škrapina, ona mora da zna da se spremi, nije rađena sa ljubavlju, pa je više ona mene jela to veče, nego ja nju.

Ocigledno post kod hriscana nema veze sa duhovnim preobrazajem, vec je telesno zdravstvena metoda.
Tema je motivisana posnim slavama
:lol:
Posni keks i rakija...krekeri i rakija...
Zanimljivo je pitanje zasto ne pivo u doba posta a ne rakija?
Pivo je posno i alkohol i resava glad efikasno...

Ja bih glasao za 1 casu rakije, viskija, ali cini mi se tema je za pola litre ili litru...

Kolko možeš, pitanje je KAKO VAM LEŽE DOMAĆA I MEZE? :D

Pite, kiso kupus..
E k.kupus da. :lol:

Валдорф салата.
Kako se to pravi? :)
Naučila sam da pravim one slane rolate ....to odnesem kao poklon i imam šta da mezim , inače tu je i žu-žu , salata sa makaronama

zag:

Te makarone, testa ne baš ... uz rakiju ;)

Валдорф салат се прави искључиво од ренданог целара, јабука и ораха. Бибер, со, лимун, павлака.

Каква пилетина...

E ovo nisam probala ... msm, šta je :think:?

- - - - - - - - - -

pa dobro, smokva je relativno nova u kuvanju :))))))))

Skoncentrišimo se na kombinaciju domaća - meze ... ta relacija :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back