Poslušajte ovog momka i kažite da li je u pravu?

Svako može da dramatizuje i da kuka o propasti sveta, to ne traži nikakvu mudrost. Prava hrabrost je da umesto prazne moralizacije ponudiš konkretna rešenja ili makar neku konkretnu solidarnost. Kad ti je odgovor na sve "vrati se Bogu i žene neka rađaju decu", to više zvuči kao bekstvo u mit nego ozbiljan pokušaj da se svet učini boljim mestom. Dakle, u prevodu, lelemuđenje ;)

Svako može da dramatizuje i da kuka o propasti sveta, to ne traži nikakvu mudrost. Prava hrabrost je da umesto prazne moralizacije ponudiš konkretna rešenja ili makar neku konkretnu solidarnost. Kad ti je odgovor na sve "vrati se Bogu i žene neka rađaju decu", to više zvuči kao bekstvo u mit nego ozbiljan pokušaj da se svet učini boljim mestom. Dakle, u prevodu, lelemuđenje ;)
Нико те ни нашта не тера. Ти настави да промовишеш све 'вредности' које је 'паламуд' навео и сигурно ће ти бити боље.
Сви покушаји поправке света могу се свести само на репресију уколико нема овога о чему 'паламуд' паламуди.

Da se ne zezamo , ja mogu da sve ovo sto on navodi, taksativno i u sirovom da povezem sa konkretnim potezima, ali ljudi su ljudi , imaju svoju zatupastu logiku , psihologiku tacnije i to im je sto im je...

Oni u milisekundi prevedu ono sto si rekao na nesto drugo koje je blisko onom sto si rekao ali istovremeno zadovoljava postojanje rupe koja njima godi..

Ako insistiras na onome sto si rekao , to moze da potraje, 10 20 30 puta da se vraca traka...

Tako da kao sto rece neko , kad ti samo izreknes nesto ovako nista nisi rekao ,a posto niko nece zadovoljiti sve, to znaci da nista se nije ni promenilo...

Sve je prepun poluljudi...nisu neljudi , gremlini , nego su poluljudi , ali su u sekundi spremni da ubijaju , da zakolju , da udave, da zabodu sekiru..
Da se ne lazemo ja umem isto to u sekundi , da uradim, dobro sad je to u minuti...ali treba znati kojim redosledom ici u tome da se ja razlikujem od svih tih ljudi , tj da meni ne pada na pamet da pobijem celu porodicu radi 30 000e , kao sto se skoro desilo....

Ja sam siguran da znam vise ubojitih poteza od 99% stanovnistva, ali me to ne cini najvecim ubicom ili ostrascenim covekom...

Da, ali neka ih rodi on lično, ne neko drugi. Ti što govore šta DRUGI trebaju da rade, su najgori tip ljudi. Diktator u najavi ;)
Онда ти оптужујеш жене ? Ја мислим да постоје жене које размишљају попут њега, тако да је могуће.
То су као овим финансијски саветници за предузетништво, који никада се нису бавили ни једним послом. Ваљда је логично да ти неко ко има искуства у предузетништву, даје савете о томе, а не курсаџије.

Онда ти оптужујеш жене ? Ја мислим да постоје жене које размишљају попут њега, тако да је могуће.
То су као овим финансијски саветници за предузетништво, који никада се нису бавили ни једним послом. Ваљда је логично да ти неко ко има искуства у предузетништву, даје савете о томе, а не курсаџије.

Ja recimo više volim kad vidim da neko ponudi rešenje a ne da 3 minuta nabraja probleme i onda kao rešenje kaže "okrenite se Bogu".

To nije rešenje, to je beg od rešenja. Rešenje je kad kažeš ili uradiš nešto konkretno.

Back