Poslovi u Evropi?!

massivenb

Početnik
Poruka
12
POzdrav,

Da li ima nekog, negde, da je u mogucnosti da pomogne oko zaposljavanja u inostranstvu? Nije bitna destinacija..

Imam 24 god. Znam dobro engleski i trenutno sam poceo da ucim italijnaski.

Bilo kakve informacije i pomoc su dobrodosle.

Hvala

Ако знаш енглески а млађи си од 30 година, онда је најбоље да радиш на прекоокеанским бродовима, ту постоје разни послове (кувар, шанкер, собар, итд.итд.).
Конкуришеш преко агенције СЕЕ у Београду или преко македонске Коузон или преко хрватске, ради се 6 месеци на уговор за око 1200 долара а све ти је плаћено (стан и храна).
То ти препоручујем сем ако се плашиш океана и мора, али то су они велики бродови-крузери. Иди на нет па изгуглај о томе, има пуно дискусије и информација ако те занима.
За друго нешто је веома тешко јер се углавном у иностранству тражи са искуством а немаш ни радну ни боравишну дозволу (једино ако се тамо негде ожениш..:) ).
Мислим да су Македонци најбољи, мене су одбили јер сам старији од 30: http://www.lakodoposla.com/turizam-ugostiteljstvo-putovanje-kat35/konobari-kuvari-26408.html

Веома је тешко за грађевину, скоро немогуће, јер немаш радну дозволу а на црно скоро нико више не прима раднике.
Ово за бродове је најбоље, веруј ми, ја бих то радио само да сам твојих година а знам неке људе који су већ одрадили неколико тих уговора по 6 месеци и изузетно су задовољни.

Back