Poslovi koje nikako ne biste mogli da radite

Ja sam par puta konkurisao za posao u struci i uvek je neka trudnjača bez ikakve stručne spreme dobijala posao. Onda mene posle zovu da radim za pola plate na određeno. Naravno da nikada nisam pristao i da sam taj vid zapošljavanja batalio. Konkursi su samo zato što su propisani zakonom. Ne gubite vreme!

Srbi naoružavajte se!

Ja sam par puta konkurisao za posao u struci i uvek je neka trudnjača bez ikakve stručne spreme dobijala posao. Onda mene posle zovu da radim za pola plate na određeno. Naravno da nikada nisam pristao i da sam taj vid zapošljavanja batalio. Konkursi su samo zato što su propisani zakonom. Ne gubite vreme!

Srbi naoružavajte se!
Dobro jutro Kolumbo
A kad ih pitaš svi su oni stručni imaju baš tu školu..
Samo ne pominju kako su se zaposlili
To kriju ko zmija noge :kafa:

Stomatolog (stomatološki tehničar, zubni hirurg) - I sama pomisao od zavirivanja u usnu duplju stotina različitih ljudi me užasava, a gde je čupanje zuba dok nesrećnik urla od bolova i maše rukama, vađenje živaca, brušenje i ostali horori.
Tehničar- sestra samo dodaje instrumente i materijale stomatologu.Oni se ne zavlače u usnu duplju pacijenta.A i stomatologu je taj prizor odvratan verovatno samo u početku.Brzo se navikne.Nije to mnogo odvratno.

Nekako mi se čini da su poljoprivrednici i prosvetni radnici u sličnom sosu. Obe grupe su zarobljene u profesijama koje zavise od države a ona ih je praktično pustila niz vodu, i većina njih nije u stanju da promeni zanimanje. Poljoprivrednici su ljudi čije se porodice obično dugo vremena unazad bave tim poslom i oni su u tome praktično od rođenja. Rade svoju zemlju i nemaju šefa ni gazdu, nikoga da im govori da li rade dobro ili loše. Sama pomisao da prekinu da se bave poljoprivredom, rasprodaju imovinu i pređu na nešto drugo im je nezamisliva, jer verovatno da većina njih i ne zna nešto drugo da radi sem da vozi traktor i kombajn.
Prosvetari isto tako. S jedne strane mi ih je žalosno gledati, a s druge pamtim neke primerke iz obe grupe koji su znali prilično bahato da se ponašaju.

Lekar opšte prakse - Ovo bi mi bilo poželjno zanimanje kad bi svi moji pacijenti bile mlade devojke lepog izgleda. U praksi, dolaze ti svakakvi oblici i mentalni sklopovi. Skidaju ti se u ordinaciji, gledaš ružna tela, salo kipi na sve strane, celulit, ožiljci, bune se, deru se, hoće da se biju.

Hirurg, ortoped i ostali specijalisti - seci, otvaraj, vadi, zašivaj, uspavljuj, vraćaj iz anestezije, nameštaj polomljene kosti, krpi razbijene glave, vadi metke iz tela... Muka mi od same pomisli.

Back