Poslovi koje nikako ne biste mogli da radite

Građevinu ne mogu organski. Kad samo pomislim, cemenat, pesak, armatura. Prašina, vrućina, hladnoća. Plus, kojekakvi likovi, Bože me sačuvaj. Neka hvala.
Ne bih, ni na farmu. Kojekakvi mirisi. Natrijum, amonijak, sumpor...
Ni veterinar. Svaka čast ko može, ali...
Imalo bi tu još, koješta. Ali, to je otprilike, to.

А истоплолне сцене из филмова за одрасле на грађевини.. То те не привлачи?!

Recimo radnik u fabrici, muška kasirka u nekom supermarketu, radnik na gradjevini, pekar, mesar (ili ne daj Bože radnik u klanici), zubar (mislim da bi se ispovraćao kad bi mi neko otvorio tamo usta sa sve trulim zubima ili neprijatnim zadahom), takodje nekakva birokratija i nekakav dosadan birokratski i kancelarijski posao (tipa advokat, pravnik, računovodja, ekonomista i slično), političar (tj. manpulator i šlihtara) ...............otprilike to je to ono što mi pada na pamet.

Koja su to zanimanja za koja smatrate da nisu za vas i da ne biste mogli da ih radite i zbog čega?

Od mene za početak:

Taksista - Pomisao da u gluvo doba noći primam u svoje vozilo jednog ili više sumnjivih likova, da oni sedaju iza mene tako da ne mogu da vidim šta imaju u rukama i da mi kažu da ih vozim na periferiju grada mi je oduvek delovala kao priča iz horor filmova. Nema tih para za koje bih se bavio ovim poslom.

''Each night when I return the cab to the garage, I have to clean the cum off the back seat. Some nights, I clean off the blood.'' - Taxi Driver (1976)
Pre bi čistio septičke jame i kanalizaciju nego bio sns smradikal.

Зашто не пољопривредник?! Па ми смо пољопривредна земља!

Ja bi recimo mogao da okopavam baštu, sadim nešto, berem nešto, pa i da na njivi radim ali mislim da nikako ne bi mogao da muzem krave ili recimo imam svinje, ovce i slično, mislim da bi se ispovraćao kad bi ušao u svinjac ali i ko bi me digao iz kreveta u 5,6 ujutro da idem da muzem kravu (bilo leti bili zimu na minus 15), to nema ono ajde pomušću kravu ili očistiću svinjac posle kad se naspavam ili kao nešto me muči stomak jutros, nisam baš u formi danas ne mogu, to ne postoji kad se baviš tako nečim, a i pritom sam dosta ovako gadljiv i imam malo osetljiv stomak (posebno sam osetljiv na neprijatne mirise) i kapiram da bi se ispovraćao kad bi ušao u svinjac i krenuo da lopatam ona govna i balege.

Ja bi recimo mogao da okopavam baštu, sadim nešto, berem nešto, pa i da na njivi radim ali mislim da nikako ne bi mogao da muzem krave ili recimo imam svinje, ovce i slično, mislim da bi se ispovraćao kad bi ušao u svinjac ali i ko bi me digao iz kreveta u 5,6 ujutro da idem da muzem kravu (bilo leti bili zimu na minus 15), to nema ono ajde pomušću kravu ili očistiću svinjac posle kad se naspavam ili kao nešto me muči stomak jutros, nisam baš u formi danas ne mogu, to ne postoji kad se baviš tako nečim, a i pritom sam dosta ovako gadljiv i imam malo osetljiv stomak (posebno sam osetljiv na neprijatne mirise) i kapiram da bi se ispovraćao kad bi ušao u svinjac i krenuo da lopatam ona govna i balege.
Pa ne moraš kravu, koze su recimo manje i lakše za manipulaciju, manje đubreta proizvode a i manja je šansa da se naljute i povrede te :lol:

Građevinu ne mogu organski. Kad samo pomislim, cemenat, pesak, armatura. Prašina, vrućina, hladnoća. Plus, kojekakvi likovi, Bože me sačuvaj. Neka hvala.
Ne bih, ni na farmu. Kojekakvi mirisi. Natrijum, amonijak, sumpor...
Ni veterinar. Svaka čast ko može, ali...
Imalo bi tu još, koješta. Ali, to je otprilike, to.
ijao muskarci ovde sve moj do mojega.

Је л' овај зонФа Побратиме..

Trenutno ne biram mnogo. Ne bih mogla raditi poslove za koje nisam ni izdaleka kvalifikovana, a za koje je potrebno studirati i, logično, priložiti dokaze o učenosti, ali sve što je u domenu mojih mogućnosti, znanja i veština bih radila bez problema.
Godinama razgovaram sa poslodavcima, i neretko mi govore da sam preškolovana za određenu poziciju.
Jedan čovek mi je bukvalno rekao da njihova kompanija ne traži nikakvog Šekspira.
Doživela sam neprijatnost kada sam aplicirala za posao u nekom kazinu u Beogradu. To je bio i prvi put da sam ušla u jedan takav objekat. Momentalno je počeo da me guši mrak u po' bela dana. Propuštala sam kandidatkinje da idu na razgovor u kancelariju, a kad više nisam imala koga da propustim, ispela sam se uz kokošje slepilo na razgovor u sobi na spratu. Ta soba je imala prozore, pa sam prosto prodisala, ali sam odmah rekla da to nije mesto na kom mogu da provedem 8 sati dnevno.
Koji crni dan???
Prebrojala sam u sebi nekoliko fobija dok sam propuštala devojke na razgovor, a nisam ni znala da ih imam. Eto, to ne bih mogla da radim nikada.

Back