Poslednje reči

a ti si pretpostavljam sajt sionske trube procitao uzduz i popreko?
dovoljno je da uzmes par reci iz teksta recimo

Ništa ne pobunjuje toliko pažnje

turis ga na gugl i sad ti izadje da ima na dva sajta ovo pisanije sionska truba i krstarica:mrgreen:

јок... само је библију уздуж попреко.
и то млого пута.
ал ниш није сфаћијо.

Sve i da je tacno, to ne opravdava zlocine crvenih Jevreja nad ruskim pravoslavnim narodom i crkvom.
Nisko si pao, hriscanine, kada propagiras antiateisticku ideolosku propagandu na PDF Religija.

Uzgred, kako opravdavas (ili tumacis) milione i milione zlodela pocinjenih nad "nevernicima" i sektasima. A, tek milione i milione ljudi svih doba zivota i oba pola, sto ih pobi sam bog Jahveh? Mozes li da poreknes zlodela pocinjena od strane hriscana nad neduznim ljudima???

Nisko si pao, hriscanine, kada propagiras antiateisticku ideolosku propagandu na PDF Religija.

Uzgred, kako opravdavas (ili tumacis) milione i milione zlodela pocinjenih nad "nevernicima" i sektasima. A, tek milione i milione ljudi svih doba zivota i oba pola, sto ih pobi sam bog Jahveh? Mozes li da poreknes zlodela pocinjena od strane hriscana nad neduznim ljudima???
Koje milion i milione? Ne mogu da opravdam nikog,ali ne treba zaboraviti da osoba profila jednog inkvizitora ne može biti hrišćanin prema Bibliji.
Nego, ako se već baviš zločinima, bolje bi ti bilo da se baviš turskim zločinima nad nedužnim Jermenima i Kurdima.A sama religija islam to opravdava jer od svojih vernika traži da idu u "sveti rat" protiv "nevernika".

Koje milion i milione?
Ne pravi se naivko! znas ti jako dobro o kojim milionima se radi.

Ne mogu da opravdam nikog,ali ne treba zaboraviti da osoba profila jednog inkvizitora ne može biti hrišćanin prema Bibliji. Onda ni tvoj sveti Sava, niti Nemanja, alisa sv. Simeun po tim kriterijumima ne bi mogli biti ni hriscani, a ni sveci.

Nego, ako se već baviš zločinima, bolje bi ti bilo da se baviš turskim zločinima nad nedužnim Jermenima i Kurdima.A sama religija islam to opravdava jer od svojih vernika traži da idu u "sveti rat" protiv "nevernika".
Ovo bi trebalo, tako si smislio, da me uvredi. Bas si naivan i pored svih tih tvojih godina koje si sprcao u zadnjicu. Gde ti je pamet da govoris o Jermenima i Kurdima, a ne govoris o dva svetska rata proslog veka koje su vodile hriscanske zemlje, zlodela koja su cinili hricani domorcima u svojim kolonijama u Africi, Aziji, Severnoj i Juznoj Americi i Australiji, o silnim robovima koje su hriscani lovili po Africi i slali na najteze radove u hriscanskoj Americi i koji su tretirani kao zivotinje. Ko se od te globalisticke bagre izivinio ijednom africkom robu? Tebi on ni na kraj pameti nije pao Ti jesi hricanin, ali se ne ponasas u sklaldu sa ucenjem tvog vere, tvojih bogova.. A , da ne govorimo o spaljivanju, tzv. jeretnika u hricanskoj Evropi, ukljuciv i ciscenje Srbije od bogumila od strane nasih prvih svetitelja.

... a koliko su Vama bliski Jezuiti?
Nisu mi bliski.
NIšta niste komentarisali na moje replike...

... i zato Vas pitam...

Da li se slažete sa Pravoslavnim ocima...

.. ili podržavate Katoličko (i jezuitsko) tumačenje stiha kojeg ste postavili?

?
Naravno da se slažem sa svetim ocima.

Hogarius
Ne pravi se naivko! znas ti jako dobro o kojim milionima se radi.
Prvi put čujem.

Onda ni tvoj sveti Sava, niti Nemanja, alisa sv. Simeun po tim kriterijumima ne bi mogli biti ni hriscani, a ni sveci.
Sveti Sava nikome nije činio zlo. Nemanja jeste ali se pokajao i promenio,kao i mnoge biblijske ličnosti.

, a ne govoris o dva svetska rata proslog veka koje su vodile hriscanske zemlje
Koje hrišćanske zemlje? U dva svetska rata nije bilo zemlje koja je zvanično bila hrišćanska,izuzev možda Rusije od 1914-1917. Države su zvanično sekularne.

, zlodela koja su cinili hricani domorcima u svojim kolonijama u Africi, Aziji, Severnoj i Juznoj Americi i Australiji, o silnim robovima koje su hriscani lovili po Africi i slali na najteze radove u hriscanskoj Americi i koji su tretirani kao zivotinje.
To su sve radili ljudi za interese svojih sekularnih država, a ne u interes hrišćanstva.

A , da ne govorimo o spaljivanju, tzv. jeretnika u hricanskoj Evropi, ukljuciv i ciscenje Srbije od bogumila od strane nasih prvih svetitelja.
Za spaljivanje jeretika se obrati papama, a bogumile je proterala država a ne Crkva.

I još jednom - bavi se turskim i poturskim zločinima nad Jermenima,Kurdima, Srbima,GRcima itd...

Poslednja izmena od moderatora:
Na jednom sajtu (neću postavljati link jer nije pravoslavni) sam našao sledeće informacije:
Šta nagoni ljude da se u toku života odriču Boga? Šta neke nagoni da se pred kraj života pokaju? Koliko je realno dobiti spasenje pred kraj života?
Hehe... Tako je to kad se slepo prepisuje. Većina sa tvoje liste nisu se odricali boga, nego katoličke crkve. Tako da su poslednje reči obični falsifikati... katoličke crkve :kafa:

Verujem. Ne znam zašto bi neko izmišljao te stvari.

Dečko je neviđeno talentovan, ali neviđeno...

Prva knjiga u kojoj sam otkrio čuda, navodila je datume, mesta, svedoke, opise...
Bio sam ubeđen.
Čitajući dalje, shvatio sam da knjige umeju da lažu, ali sam još uvek verovao, samo ne u tom obimu.
Čitajući dalje, shvatio sam da je i ono to malo što je ostalo od te vere u stvari laž.
A o toj temi sam našao još puno knjiga. Nije bitno koja je tema.

Naravno da se može i treba sumnjati u tekst iz uvodnog citata. Oni koji imaju nekog iskustva veruju u zavisnosti od izvora.
Ali i da je sve istina kao što piše u citatu, to i dalje ništa ne govori o Bogu, već o tim ljudima. Mogli su da imaju i halucinacije, šta god.

HOBBES, engleski filozof, umirući je govorio: "Bez Boga se nalazim u tami, očaju i paklu. Svakom savetujem da razmišlja gde će večnost provesti, neka upozna svoga Stvoritelja još dok živi".

Evo recimo Hobbes. Živeo je poodavno (a nije ni bitno). Bez Boga? A sa kime je bio dotle? Sa Bogom, pa mu sad nedostaje?
Večnost se ne može provesti već provoditi. Jer ako bi se mogla provesti ne bi bila večnost. A zašto bi neko upoznavao stvoritelja dok živi kad je večnost pred njime? I šta bi to bilo što bi egzistiralo u večnosti? Onaj iz mlađih dana, srednjeg doba, kao senislni starac..? Onaj što je bio glup i dalje će biti glup, a nije on birao da bude glup?

To nisu argumenti za približavanje ideji Boga u ovome svetu.
Ali ima daloko značajnijih argumenata zašto bi neko išao za idejom Boga. Takvi argumenti su psihološke prirode.
Samo treba imati u vidu i to, da približavanje ideji Boga, u nekim slučajevima može da bude i kontraproduktivno za sopstveni život. Uglavnom nije. Za mnoge može da bude spas i lek. Zato je uglavnom teže onima koji su nevernici. Njima Bog ne pomaže. Oni su prepušteni sami sebi (a to je loše).
Aj, pomozi Bože :pivce:

Šta nagoni ljude da se u toku života odriču Boga? Šta neke nagoni da se pred kraj života pokaju? Koliko je realno dobiti spasenje pred kraj života?

Tomas Hobs, poslednje reči: "I am about to take my last voyage, a great leap in the dark." (nekoliko nezavisnih izvora)

Emanuelov prevod: "Bez Boga se nalazim u tami, očaju i paklu. Svakom savetujem da razmišlja gde će večnost provesti, neka upozna svoga Stvoritelja još dok živi".

Što bi rek'o mačak Beni iz Brzog Gonzalesa "B - E - N - Z - I - N... ovako se ne piše reč voda!"

Back