Poslednja vremena

Naravno da sam pravoslavne vere. Ispovedam pravoslavnu dogmatiku.
Samo na usta.
A to nije biti pravoslavac.
Odbacujes oce i kanone.
Ne slusas sta kazu uprkos anatemi.
Sto znaci ne postujes temelje pravoslavlja.
A to je jednako : da nisi, jednako, bezblagodatnost, jednakio vecni oganj.
Јер, боље је да се сами у кућама Богу молите, него ли да са латиномислећима заједно у цркве идете, да не бисте заједно са њима наследили пакао.

(Свети Герман Нови, Патријарх Цариградски (Јосиф Вријеније))
Па ти стално пљујеш православне, буди карактер па не цитирај светитеље чију веру пљујеш.
Gde pljujem pravoslavlje pokazi?

Ne volis da ih citiram jer to pokazuje ljudima da ne postujete svoje osnovne temelje koje krijete od naroda a koji pokazuju da je vecina otpala od pravoslavlja.
Zato ne volis da ih ctiram.

Samo na usta.
A to nije biti pravoslavac.
Odbacujes oce i kanone.
Ne slusas sta kazu uprkos anatemi.
Sto znaci ne postujes temelje pravoslavlja.
A to je jednako : da nisi, jednako, bezblagodatnost, jednakio vecni oganj.
Јер, боље је да се сами у кућама Богу молите, него ли да са латиномислећима заједно у цркве идете, да не бисте заједно са њима наследили пакао.

Gde pljujem pravoslavlje pokazi?

Ne volis da ih citiram jer to pokazuje ljudima da ne postujete svoje osnovne temelje koje krijete od naroda a koji pokazuju da je vecina otpala od pravoslavlja.
Zato ne volis da ih ctiram.
Alo, subotar, pa te iste svece pljuješ kojima mene prozivaš!

Dakle, kada pravoslavna crkva, adventisticka ili bilo koja udje u savez sa papistima, onda je bolje ne ici vise u tu crkvu po svetim Ocima a i kanonima.

Kako vazi za pravoslavce, potpuno isto i za ostale.
Jer je ovo zlo za sve

A zasto su Oci tako govorili?

Zato ato su znali da je ovde rec o NJOJ, otpaloj crkvi:

Otkrivenje 18,4 I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.

Otkrivenje 18,5 Jer grijesi njezini dopriješe tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njezine.

Dakle, kada pravoslavna crkva, adventisticka ili bilo koja udje u savez sa papistima, onda je bolje ne ici vise u tu crkvu po svetim Ocima a i kanonima.

Kako vazi za pravoslavce, potpuno isto i za ostale.
Jer je ovo zlo za sve

A zasto su Oci tako govorili?

Zato ato su znali da je ovde rec o NJOJ, otpaloj crkvi:

Otkrivenje 18,4 I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.

Otkrivenje 18,5 Jer grijesi njezini dopriješe tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njezine.
Adventistička crkva ne postoji. Tamo gde je episkop tamo je crkva. Vi ste "crkva" pod navodnicima. Vi ste verska zajednica, ali crkva po drevnom hrišanskom shvatanju niste.
Papiste mi hoćemo da vratimo tamo gde su bili pre zajedno sa nama. Ali, moraju da se menjaju. Hoće li? Do njih je. Veliki patrijarh Vartolomej, inače svet čovek, koji se stvarno trudi na tom putu je već postao pesimističan. Očito je da u Rimu nedostaje volje za promene.

Adventistička crkva ne postoji. Tamo gde je episkop tamo je crkva. Vi ste "crkva" pod navodnicima. Vi ste verska zajednica, ali crkva po drevnom hrišanskom shvatanju niste.
Papiste mi hoćemo da vratimo tamo gde su bili pre zajedno sa nama. Ali, moraju da se menjaju. Hoće li? Do njih je. Veliki patrijarh Vartolomej, inače svet čovek, koji se stvarno trudi na tom putu je već postao pesimističan. Očito je da u Rimu nedostaje volje za promene.
Ko to kaze, obaj koji sam ne postuje temelje svoje crkve, kanone i Oce.

Pogledajte prilog 1812960

🇷🇺 Kremlj: Adventistički sveštenik Oleg Gončarov primio medalju iz ruku predsednika Vladimira Putina

Povodom Dana narodnog jedinstva, 4. novembra, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je medalju Ordena „Za zasluge pred Otadžbinom“ II stepena pastoru Olegu Gončarovu, prvom zameniku predsednika Evro-azijskog odeljenja Crkve adventista sedmog dana.

Pastor Gončarov je izjavio da je ovo priznanje „istorijski događaj za sve vernike adventiste u Rusiji“, podsećajući da je crkva već gotovo 140 godina deo duhovnog i humanitarnog života te zemlje.
Dodao je da medalju doživljava kao poziv na još veću posvećenost služenju bližnjem i zajedništvu među ljudima.

🕊️ Crkva prepoznaje ovaj trenutak kao priliku da se podsetimo da su Hristova ljubav i služenje bližnjem najviši poziv svakog vernika.

📖 „Tražite mir gradu u koji vas odvedoh i molite se Gospodu za njega, jer u njegovom miru i vi ćete imati mir.“ — Jeremija 29:7

📎 Izvor: "Kommersant.ru – Путин вручил государственные награды в Кремле (4. novembar 2025)"

(https://www.kommersant.ru/doc/8179872)

#AdventistParis #VeraNaDelu #Adventisti #Russia #Jedinstvo #Sluzenje #Jeremija297

a zasto ovo da ne radi? jel posao protestanata da raskrinkaju cezaro-papiste, i rim?
Јел посао протестаната да напусте Sola scriptura, да се врате Светом Предању, канонима и светим оцима ?
Кога они да уче кад имају само Sola scriptura ?

Јел посао протестаната да напусте Sola scriptura, да се врате Светом Предању, канонима и светим оцима ?
Gde si u Bibliji procitao poziv da se hriscani vrate nekakvom predanju koje je rezlicito od zapisane Bozje reci ?
...koliko znam hriscani su u vreme apostola primali jevandjelje ili putem zapisane reci ili putem predanja sto ce reci da te dve kategorije izvora verskih podataka nisu dopuna jednu za drugu vec alternativa !!!

tada oficijelna crkva je njih gurnula u sola scriptura trpajuci svasta u predanja sve do danas, i "ocem ne zovite nikoga na zemlji, jer je jedan vas Otac nebeski"

ali ne, on ih citira, a ti ga napadas, umesto samog sebe? sad lepo napadni mene sto citiram Hrista - ti ako svoje licemerje ovako javno razglasavas, sta li tek radis tajno?

oni su vise samo prevareni nego sto varaju,a ti vise varas nego sto si sam prevaren, oduzmi okreni meni je to skoro pa isto, nijanse su u pitanju, trenutno sam na strani glasnika

Gde si u Bibliji procitao poziv da se hriscani vrate nekakvom predanju koje je rezlicito od zapisane Bozje reci ?
...koliko znam hriscani su u vreme apostola primali jevandjelje ili putem zapisane reci ili putem predanja sto ce reci da te dve kategorije izvora verskih podataka nisu dopuna jednu za drugu vec alternativa !!!
Не би ми веровао да ти кажем.

tada oficijelna crkva je njih gurnula u sola scriptura trpajuci svasta u predanja sve do danas, i "ocem ne zovite nikoga na zemlji, jer je jedan vas Otac nebeski"
To не оправдава оснивање десетине хиљада протестантских деноминација.
ali ne, on ih citira, a ti ga napadas, umesto samog sebe? sad lepo napadni mene sto citiram Hrista - ti ako svoje licemerje ovako javno razglasavas, sta li tek radis tajno?
Коме се ти обраћаш и зашто ?
oni su vise samo prevareni nego sto varaju,a ti vise varas nego sto si sam prevaren, oduzmi okreni meni je to skoro pa isto, nijanse su u pitanju, trenutno sam na strani glasnika
Можеш да будеш на чијој год хоћеш страни али ја ти пишем а ти слабо читаш.
Одговори ми кратко и јасно - како верујеш протестантима који имају правило Sola Scriptura, oдбацују свете оце и историју ?
Jeл то толико тешко одговорити ?

Одговори ми кратко и јасно - како верујеш протестантима који имају правило Sola Scriptura, oдбацују свете оце и историју ?
covece ja nikome od ljudi ne verujem, sve proveravam, jer da verujem ljudima ja ne bih ni bio religiozan, to je upravo razlog zasto sam ja hriscanin, jer ljudima se ne moze verovati,a nekome se mora ako imas verski potencijal

jel si ti Istna? kazes jesi, i tebe sam proverio, Hriste Boze, i dobio sam vece dokaze nego oni kojima rece: ovo je sin moj voljeni, njega poslusajte...

i sad ja da verujem nekim ljudima koji lupetaju i suprotive se Hristu? nema sansi.

ja kada na ovom forumu razglasavam da sam adam prvi covek, pa to je upravo da bih vam objasnio da nisam i ni danas nemam kome od ljudi da verujem, prinudjen sam Bogu jer mi je usadio verski potencijal, a da mogu ljudim, pa verovao bih im, ali slaba vajda, prevarice svako, ili ce biti prevarem, i onda sam se badava trudio

pazite da vas ne prevare, rece Hristos, ali vi necete da cujete
kaze da svima kaze da strazare, a vi kazete, ili denominacije, svejedno: imaju Strazari...
nece vas/ih oni spasiti, i oni ce vas/ih prevariti kao i razne sto su vec prevarili

zapravo ti kazes imaju oci sveti oni su strazarili za nas

Poslednja izmena:
Čini mi se da je molitva od staraca iz Optine pustinje. Može se naći u ovoj ili sličnoj verziji kod pojedinih staraca.
eto, imate priznanje u rusiji sa tim olegom, a jehovini svedoci su odbaceni - sta mislis zasto?
jel vidis da njih ruje ne zovu ocima, nego starcima?
Pastor Gončarov je izjavio da je ovo priznanje „istorijski događaj za sve vernike adventiste u Rusij

covece ja nikome od ljudi ne verujem, sve proveravam, jer da verujem ljudima ja ne bih ni bio religiozan, to je upravo razlog zasto sam ja hriscanin, jer ljudima se ne moze verovati,a nekome se mora ako imas verski potencijal
Ти правиш једну грешку.
Знаш како је рекао свети владика Николај - 99% добро 1% отров. Ако поједеш отроваћеш се.
Да закључим небитно да ли је 1% отров или 100%, отровна храна је отровна.
Знаш да су постојали скептици који никоме нису веровали и да су на крају закључили да прави скептик не постоји ? Свако верује неком човеку па и ти исто верујеш.
jel si ti Istna? kazes jesi, i tebe sam proverio, Hriste Boze, i dobio sam vece dokaze nego oni kojima rece: ovo je sin moj voljeni, njega poslusajte...
Ако нећеш да разговараш не вређај саговорника. Ово ни Гласник не говори овако, шта је ово човече.
i sad ja da verujem nekim ljudima koji lupetaju i suprotive se Hristu? nema sansi.
Ја питам тебе, како си стигао сад од свог мишљења до Христа ?
ja kada na ovom forumu razglasavam da sam adam prvi covek, pa to je upravo da bih vam objasnio da nisam i ni danas nemam kome od ljudi da verujem, prinudjen sam Bogu jer mi je usadio verski potencijal, a da mogu ljudim, pa verovao bih im, ali slaba vajda, prevarice svako, ili ce biti prevarem, i onda sam se badava trudio

pazite da vas ne prevare, rece Hristos, ali vi necete da cujete
kaze da svima kaze da strazare, a vi kazete, ili denominacije, svejedno: imaju Strazari...
nece vas/ih oni spasiti, i oni ce vas/ih prevariti kao i razne sto su vec prevarili

zapravo ti kazes imaju oci sveti oni su strazarili za nas
Ја капирам да неко избегава да одговори на питање, али ти га баш претера.

Adventisti, Jehovini svedoci i razni projudaistički protestanti su buduća antihristova vojska koja će da proganja pravoverne hrišćane. Zašto? Zato što kao i stari Judeji nekad očekuju mesiju; novojudaisti svog mesiju-cara a navedena protestantska ekipa drugi Hristov dolazak i njegovo hiljadugodišnje carstvo na zemlji. Znači ne čekaju novo nebo i novu Zemlju, silazak nebeskog Jerusalima s nebesa, već novi društveni poredak na zemlji. Naravno da će u lžemesiji da prepoznaju Hrista koji to nije.

Adventisti, ...i razni projudaistički protestanti su buduća antihristova vojska koja će da proganja pravoverne hrišćane.
Koliko znam papisti i pravoslavci u proslosti jesu ganjali hriscane stoga je pravo pitanje za tebe dali imas podatke da su hriscani,sto ce reci adventisti, ikada ganjali svoju bracu ?????
Zašto? Zato što kao i stari Judeji nekad očekuju mesiju; novojudaisti svog mesiju-cara a navedena protestantska ekipa drugi Hristov dolazak i njegovo hiljadugodišnje carstvo na zemlji. Znači ne čekaju novo nebo i novu Zemlju, silazak nebeskog Jerusalima s nebesa, već novi društveni poredak na zemlji. Naravno da će u lžemesiji da prepoznaju Hrista koji to nije.
...a ti ovo o adventistima onako iz rukava,lupis bez veze pa sta bude nek bude...?
Pa jel se tako prica na ovom forumu,zar te nije sramota da snizavas nivo diskusija ovakvim tralalskama ?

Ако нећеш да разговараш не вређај саговорника. Ово ни Гласник не говори овако, шта је ово човече.
ti mene vredjas da se ja trujem, i samo zamenis teze, a zapravop ti trujes i skreces temu, ucitavas
Hristos kaze za sebe da je Istina , a za tebe je to uvreda, vredjas kada kaze, a sto kazem strazite, SVIMA KAZEM! za tebe straze kojekavi ljudi, i onda vredjas kada ti se ukaze na to.
Ја питам тебе, како си стигао сад од свог мишљења до Христа ?
da necu slucajno na bazi tvojih uvreda da sam otrovan da stignem donekle? ti bezis od Hristovih reci otvoreno, Glasnik ne.
Ја капирам да неко избегава да одговори на питање, али ти га баш претера.
na pitanje sola scriptura vs ne zovite nikoga Ocem na zemlji, ti si odabrao da se suprotstavljas Hristu, da kojekakve nazivas ocima koji straze za tebe - znaci izopacio si jevandjelje 100%, a ja sam ti odgovorio, badava lazes da nisam
ucitavas i lazes jer sta im ja to verujem? navedi
ja pruzim prst, ti bi ruku da mi otkines, navedi lepo da cujem sta to im ja verujem, i kojim protestantima

Back