Poslednja oaza

AKHENATON:
Ma da li si ti normalan. Ja zivim u Pirotu, Pirot je mali grad znam bukvalno svakog. Tacno znam ko je koje nacionalnosti i Albanaca ima svega 3-4 porodice (i od tih porodica 2 su Albanici katolicke vere) i svaka od njih ima uglavnom po dva deteta (najveca ima tri deteta). A to za Kosovo, pa realno gledano mi ga jesmo izgubili i a ko se desi da ostane pod okriljem Srbije za 10-15 godina imaces Albanca za predsednika. Da mi uzmemo bolje tamo nesto malo koliko mozemo pa da dignemo zid prema Kosovu jedno 3-4 puta visi od kineskog, da nam ne pojedu i ovo malo teritorije sto nam je ostalo. Jeste da je to nasa bolna rana istorije, ali treba misliti i na buducnost. Sad kazi da sam i ja Albanac ili umesto toga mucni malo glavom, Kosovo je visedecenijski problem i to je trebalo resiti mnogo, mnogo ranije (ne goji se prase u oci Bozica), ali nazalost politika nam je onda bila takva kakva je bila.

kao prvo nema veze koji Albanac je koje veroispovesti
a kao drugo:3-4 porodice?Zar je to malo?
A za ostalo se slažem s tobom,i ja to pričam ali mi retko ko veruje
ne kažem ja da si ti Albanac ali ima Srba koji kažu "Koji će nam ku*** Kosovo kada nikada nije ni bilo srpsko",a za 10-15 godina će da kažu "koji će nam kur** Južno Pomoravlje kada nikada nije ni bilo srpsko"
Ne treba nama Kineski zid,nama trebaju rigorozniji zakoni koji ne dozvoljavaju svakoj nacionalnoj manjini da ima domaćinstvo u Srbiji,tj. ja predlažem da svako ko hoće domaćinstvo u Srbiji od Albanaca može da ga ima ako prihvati srpsko državljanstvo,i ako se zakune na vernost ,za ovo drugo sam se šalio,ali ne bi to bila tako loša ideja,zar ne?

SavaBonJovi:
kao prvo nema veze koji Albanac je koje veroispovesti
a kao drugo:3-4 porodice?Zar je to malo?
A za ostalo se slažem s tobom,i ja to pričam ali mi retko ko veruje
ne kažem ja da si ti Albanac ali ima Srba koji kažu "Koji će nam ku*** Kosovo kada nikada nije ni bilo srpsko",a za 10-15 godina će da kažu "koji će nam kur** Južno Pomoravlje kada nikada nije ni bilo srpsko"
Ne treba nama Kineski zid,nama trebaju rigorozniji zakoni koji ne dozvoljavaju svakoj nacionalnoj manjini da ima domaćinstvo u Srbiji,tj. ja predlažem da svako ko hoće domaćinstvo u Srbiji od Albanaca može da ga ima ako prihvati srpsko državljanstvo,i ako se zakune na vernost ,za ovo drugo sam se šalio,ali ne bi to bila tako loša ideja,zar ne?

Za veroispovest itekako ima veze, jer se drugacije ponasaju Albanci muslimanske od Albanaca katolicke veroispovesti. Ovi prvi su uglavnom malo zatucani. Ovi drugi se bez ikakvih predrasuda orodjuju sa Srbima, udaju cerke, zeme sinove, dok kod ovih prvih to ide malo teze, ali ovde ima i toga. No i pored toga menatlitet ovih nasih pirotskih Albanaca ne moze da se poredi sa Kosovskim.

3-4 porodice Albanske sa tako malo dece ne da je malo, nego je minimum minimuma, a pored toga ih uglavnom sve poznajem i znam kakvi su ljudi, divni. Nisu oni tu dosli sad nego su ovde vec decenijama i na niko na njih ne gleda kao na neprijatelje niti oni na nas. Nema nista lepseg nego kad se vracam ujutru u 5-6h iz grada i svratim na burek u pekaru koju drzi Siptar (katolik) na burek i lepo se ispricam sa njim.

Kineski zid je upotrebljen figurativno, a odnosi se na ostre mere ulaska u nasu zemlju i na uvodjenje rigoroznih zakona za dobijanje drzavljanstva Srbije. Dosta smo mi pribirali svakoga, do nas ti isti j*bu u zdrav mozak. Treba kao u Kanadi, kad dobijes vizu da boravis na primer mesec dana tamo, onog trenutka kad rezervises kartu za povratak, oni koji treba dobiju podatke, i na dan polaska dodju da provere da li si se ukrcao u avion na pr. E tako treba i kod nas, stroga kontrola ko i zasto ulazi u zemlju, kad je usao, kad izasao, ma jednom recju sve. A ne ne zna se ko pije, a ko placa.

A ti sto pricaju koj ce nam ku*ac Kosovo, nikad nije bilo nase, su obicni neobrazovani primitivci. Ali bez brige primitivaca i nepismenjaka imas svuda, ali njih niko ni za sta i ne pita.

SavaBonJovi:
Verujem da je ovo crvenim ispisano greška, ili možda nije!
Već i sam smatraš da su ostale nacionalne manjine privržene OVOJ DRŽAVI,a pričaš o Vojvodini.Što ne reče da su ostale nacionalne manjine u Vojvodini privržene državi Srbiji,mani se dvosmislenosti,molim te!

Savo, preporucujem ti da svoje vidjenje Srbije ne gradis na osnovu TV-a, sedeci u odobonoj fotelji u Sapcu. Preporucujem ti da malo putujes, da sednes u voz i odes recimo do Subotice na kaficu. Posedis malo na trgu, razgledas grad pa se vratis. Drugi put idi do Novog Sada, treci do Zrenjanina, cetvrti do Novog Pazara, peti do Leskovca i Vranja i sve tako....

Ja potpisujem da je ne tako mali procent Madjara privrzen Srbiji kao maticnoj zemlji! Obicno su tada u pitanju oni malo obrazovaniji koji zive po gradovima ali ima i dosta seoskog stanovnistva koje tako misli... Prvo, nisu oni juce dosli ovde nego generacijama zive ovde i mnogo njih nema nikakvu familiju u Madjarskoj. Eto, imam par drugara sa kojima sam gledao vaterpolo utakmicu protiv Madjarske... I za koga su navijali? Za Srbiju (i CG). Imam jednog ortaka (Madjar 100%) koji hoce da zivi u Gornjem Milanovcu, kaze svidjaju mu se nasa brda i narod tamo. Imam petog koji kad se napije peva "I kad su me terali od odande pevali su lijepa nasa a ja Boze pravde". Sesti kaze, mi Srbi! Sedmi pise cirilicom .... Pa o cemu mi pricamo?

Doduse, ja znam Slovake koji nisu bili bas tako prijateljski raspolozeni, ali dobro 100 ljudi, 100 cudi. Nasa drzava treba da asimiluje sve te ljude koji su vec na pola puta. Treba da im pomogne da se kroz dve generacije njihova deca nazivaju srpskim/slovenskim imenima i da Srbiju dozivljavaju kao maticu. Negde se sa tim vec otislo daleko tako da iako su i otac i majka Madjari imas dete koje ima madjarsko prezime i srpsko ime... Ovi koji su iz mesovitih brakova obicno imaju sprska imena (i prezimena) i izjasnjavaju se kao - Srbi.

Savo, putuj malo, nije ceo svet Sabac!

P.S.
Uostalom, jezik nasih Madjara je dosta pod uticajem srpskog pa ako ga slusas moci ces da uhvatis dosta nasih reci, nekada i celih sintagmi... To znaci da jezik prodire, a kada prodire jezik onda prodire i sve drugo! Uostalom, nase Madjare u Madjarskoj zovu "diszno" sto na madjarskom znaci "svinje". Toliko o tome koliko ih zele njihovi sunarodnici....

friedrich:
Pozzzz Vazon....,a dosadali su bogu i narodu kako se kazhe.

Vazon ako hoces otvori negde drugde neki topic i rado bih ti se pridruzhio.

Поззз и теби! Кад дођем до мало више времена, пробаћу да отворим нову тему.. имам неке идеје.

SavaBonJovi:
Verujem da je ovo crvenim ispisano greška, ili možda nije!
Već i sam smatraš da su ostale nacionalne manjine privržene OVOJ DRŽAVI,a pričaš o Vojvodini.Što ne reče da su ostale nacionalne manjine u Vojvodini privržene državi Srbiji,mani se dvosmislenosti,molim te!

Ја не знам у којој ти живиш држави, али ја знам да је моја једина држава Србија. Мислим да је свима познато да Војводина не може бити помињана као држава законски ни од чије стране, зато што је покрајина и ту нема никакве двосмислености, осим код параноичних и необавештених Срба који мисле да су већи Срби зато што живе у етнички чистој, хомогеној средини.

komandir:
Ја не знам у којој ти живиш држави, али ја знам да је моја једина држава Србија. Мислим да је свима познато да Војводина не може бити помињана као држава законски ни од чије стране, зато што је покрајина и ту нема никакве двосмислености, осим код параноичних и необавештених Срба који мисле да су већи Срби зато што живе у етнички чистој, хомогеној средини.

Potpisujem!

Truman:
Hajde da se vratimo alternativnoj istoriji: Zna li neko ko je tvrdio da je srednji vek izmisljen, tj. falsifikovan? Mislim da je neki Rus u pitanju...

Нешто сам начуо, али не за средњи век већ за период од 300. до 800. године н.е. Рус је неки то радио па ваљда је исти

Wilkołak:
I ja sam to nacuo .... ali odakle mu samo ideja da tvrdi tako nesto?

Идеја му је ваљда фалсификовање историје од стране ватикана :| питање је шкакљиво, а мислим да је лик математичар, ко ће га знати шта је било

Back