Posle sahrane...

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Nije baš prijatna tema, ali ajd, znam jednu prijateljicu kojoj je otac naprasno umro zatim njena majka posle pola godine i ona se boji za sebe. Čula sam sličnu priču kako je deka umro i posle nekoliko dana njegova unuka u svom dvorištu naprasno umrla pa još jednog člana u porodici :eek: Ne znam da li je to uobičajeno ili vrlo vrlo retko, da čujem vaše priče ili iskustva.

Da li ste doživeli gubitak člana porodice i sahranili ste ga i ubrzo, vrlo ubrzo, stiže druga smrt, pa treća, kao u nizu, jedan za drugim, ne manje od godinu dana - i pitate se šta je ovo? Kako jedna smrt može da povuče celu familiju za sobom? I da li je uopšte moguće predvideti unapred da budete spremni da to sprečite ili jednostavno se prepustite niz događaja?

ја знам неколико брачних парова који су умрли убрзо једно за другим
ја мислим да овај други брачни пар умире јер је био јако везан за покојника,па. умире од туге (акоје то икако могуће)

ја мислим да овај други брачни пар умире јер је био јако везан за покојника,па. умире од туге (акоје то икако могуће)

Znam i ja za ovakve slucajeve. Milsim da se to kod supruznika najcesce i dogadja.

Poznato je da takva bračna veza zvana simbioza koja sjedinjuje oboje u iste misli, naviku, pokret, snažnu vezu pa je normalno da jedna osoba ne može bez druge. Ali to se dešava uglavnom u starim godinama, a ne važi za mlade godine. Ali krajnje bi bilo neobično da povuče dete/decu pa i unuke.

Nije baš prijatna tema, ali ajd, znam jednu prijateljicu kojoj je otac naprasno umro zatim njena majka posle pola godine i ona se boji za sebe. Čula sam sličnu priču kako je deka umro i posle nekoliko dana njegova unuka u svom dvorištu naprasno umrla pa još jednog člana u porodici :eek: Ne znam da li je to uobičajeno ili vrlo vrlo retko, da čujem vaše priče ili iskustva.

Da li ste doživeli gubitak člana porodice i sahranili ste ga i ubrzo, vrlo ubrzo, stiže druga smrt, pa treća, kao u nizu, jedan za drugim, ne manje od godinu dana - i pitate se šta je ovo? Kako jedna smrt može da povuče celu familiju za sobom? I da li je uopšte moguće predvideti unapred da budete spremni da to sprečite ili jednostavno se prepustite niz događaja?

Smrti uvek dolaze u nizu....

Kada pocne da se OSIPA - obicno ide do kraja....:sad2:

Cula sam za te slucaje cak se je jedne godine desilo i u nasoj porodici u roku od 4 mjeseca 3 smrti, znam da su posle druge koja se desilia pre nego sto je prvoj isteklo 40 dana, babe pocele da se zgledaju i tiho pricaju ko ce biti sledeci jer se mora zavrsiti na troje, licno ne vjerujem u to ali pre nego sto je drugoj osobi izaslo 40 dana umrla je i treca i onda se sve smirilo i vec lep broj godina niko, nadam se da ce tako i potrajati.

pet u godini dana
otac, svekrva, baba, tetka i tetak

tu godinu nikad necu zaboraviti, skoro pa svaki drugi dan se islo na groblje, bilo je strasno, ako nismo na groblju onda nam je kuca bila puna svjeta...
toliko smo bili iscrpljeni da nismo imali kad misliti na tugu
zalosno al zaista je bilo tako
bilo i neponovilo se....

apsolutno je moguce umreti od tuge to sam i ja cuo, ali mislim da je retardirano tugovati za nekim pokojnikom jer realno sta god da radis ne mozes da ga vratis i moras ziveti sa tim, naravno tesko je i tuga je emocija koja se bas i ne moze kontrolisati u takvim situacijama :)

Back