Posle SAD i Velika Britanija dala dozvolu Ukrajini da raketama gađa duboko unutar Rusije

Da li sledi direktan sukob izmedju Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    47

1717525696-000_34V83TQ-750x500.jpg
Brendan SMIALOWSKI / AFP

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju, rekli su izvori upoznati sa situacijom, javlja Rojters.

„Ukrajina planira da izvede prve udare na velike udaljenosti u narednim danima“, rekli su izvori, ali nisu otkrili detalje iz bezbednosnih razloga, dok je Bela kuća odbila da komentariše.
Promena politike usledila je nakon što je Rusija rasporedila severnokorejske kopnene trupe kako bi ojačala svoje snage, što je izazvalo zabrinutost u Vašingtonu i Kijevu.
Prema neimenovanim izvorima Rojtersa, prvi duboki napadi verovatno će biti izvedeni pomoću raketa ATACMS, koje imaju domet do 300 kilometara.

Ministar: Veliki ruski napad na elektro-sistem Ukrajine – bez struje tri oblasti

Poljska podigla lovce zbog velikog ruskog napada u Ukrajini

Agencija navodi da nije jasno hoće li novoizabrani predsednik Donald Tramp poništiti Bajdenovu odluku kada preuzme vlast 20. januara.
Tramp je dugo kritikovao obim američke finansijske i vojne pomoći Ukrajini i obećao da će brzo okončati rat, iako nije precizirao kako.
Rusija je upozorila da će smatrati pomeranje ograničenja u vezi sa upotrebom američkog oružja od Ukrajine kao ozbiljnu eskalaciju.

https://www.telegraf.rs/amp/vesti/s...rajini-da-raketama-gadja-duboko-unutar-rusije

https://n1info.rs/svet/rojters-bajd...ckim-raketima-duboko-unutar-ruske-teritorije/

Jel sad idemo svi za Kanadu?
ABsolutno podrzavam predsednika Bidena i da ZIlinski udari nato oruzjem po Moskvi i StPeterburgu !!!

Zivija Biden što bi reko rahmetli KOmša :)

Ovde je bolji preged ;

lii.png

U principu tresla se gora rodio se miš , Uz malo drugačijiu raspodelu snaga stvari će se nastaviti svojim tokom ka neumitnom kraju Ukrajine.. Međutim nije u tome stvar ako su Rusi obećali odgovor tako treba i da postupe , ne smeju dozvoliti sve veće apetite zapada , što se mene tiče to bi bilo bacanje atomske bombe na Kijev pa ako ne potpišu kapitulaciju onda nastaviti nuklearnu odmazdu.

Трамп би могао да преиспита Бајденову одлуку о нападима АТАCMS против Русије, рекао је портпарол транзиционог тима новоизабраног председника Трампа.

Он је напоменуо да се скоро све што је одлучивала претходна управа може преиспитати.

"САД имају само једног председника у било ком тренутку. До поднева
20. јануара 2025. (односно
до Трампове инаугурације)
тај председник је Џо Бајден.
Он је донео одлуку да употреби ове ракете. Али до смене председника није остало много“,
рекао је он.

Бајден је одлучио да Трампу што више отежава живот.
И отежати му будуће преговоре што је више могуће. Или их можда потпуно поништити.
Током ова два месеца, замајац ескалације може да се заврти тако да ће бити веома тешко вратити се назад.

Чак и ако је, што се тиче далекометних удараца,
то убацивање из "New York Times"-a, онда је то убацивање контролисано.

t.me/istocni_front

Ovde je Bajden delovao čudno srećno. Predaje štafetu suparniku a zapravo je radostan što će odobriti ovakvu akciju pred kraj. Ja, posle mene potop.

Ili su to prosto simptomi demencije. Slušao sam komentare samih Demokrata još u vreme kad se nije znao da će biti nominovan, ljudi su konstatovali da ne imao primetne simptome demencije još tada.

Трамп би могао да преиспита Бајденову одлуку о нападима АТАCMS против Русије, рекао је портпарол транзиционог тима новоизабраног председника Трампа.

Он је напоменуо да се скоро све што је одлучивала претходна управа може преиспитати.

"САД имају само једног председника у било ком тренутку. До поднева
20. јануара 2025. (односно
до Трампове инаугурације)
тај председник је Џо Бајден.
Он је донео одлуку да употреби ове ракете. Али до смене председника није остало много“,
рекао је он.

Бајден је одлучио да Трампу што више отежава живот.
И отежати му будуће преговоре што је више могуће. Или их можда потпуно поништити.
Током ова два месеца, замајац ескалације може да се заврти тако да ће бити веома тешко вратити се назад.

Чак и ако је, што се тиче далекометних удараца,
то убацивање из "New York Times"-a, онда је то убацивање контролисано.

t.me/istocni_front
Zivija predsednik Biden !!! Što bi Komša reko ... samo udri po RF!!!

Back