После Младића, нови услов, ратна одштета

Тад Сатану Господ одријешио,
Из пакла га на Србе пустио,
Да до рока своју вољу врши,
И да чини што је њему драго,
Са државом и са српским тјелом,
Само да се не дотиче душе.
А Сатана војске подигао,
Од звјериња свога и људскога,
Све од самих Божјих противника,
И својијех једномишљеника,
Којих би се марва застидјела,
И вепрови дивљи посрамили.
Пакленим их огњем наоружо,
Повео их на земљу Србију.

У нашем случају то је заиста репарација.
Оно што је најгоре, то је још један невиђени притисак на пореске обвезнике, који ће све то морати да исплате, радило се о Србима (буржујима) или Фолксдојчерима и Јеврејима.
Пошто се углавном ради о богаташима који ако су имали тада, снашли су се и сада, овај бедни народ ће морати да издржава још и њих.

Е да је ово правна држава и да нема шта да крије решење би било једноставно.Господо и другови,услови за улазак у ЕУ су следећи,1,2,3,......... изволите на референдум.
Или се неко боји резултата?

Не друже, тако је радио Слоба, заузео све медије, пљушти пропаганда на сваком кораку, па онда распише изборе. То није демократија.

Данас је још и горе, Е.У. и њени вазали овде контролишу апсолутно све медије, укључујући и штампане. То и даље није демократија, чај је медијски мрак још црњи ''Е.У. или смрт''.

Значи потребне су квалитетне јавне расправе да се народу предочи шта добијамо, шта губимо, отворити медије за евро-скептике и у условима демократије расписати поштени референдум.
Али то је немогуће када смо део тоталитарног систем.

Sa jedne strane, mi smo za Evropu.

Sa druge strane, mi smo i za to da se opljackano od kontrarevolucijonara i teske one, kak' se zvase, burzoazije... to da se zadrzi.

Kako razresiti ovu dilemu, drugovi i drugar'ce?

Ако си за ЕУ,онда слушаш газду шта ти каже и има да даш целу Војводину,све уз причу о "контрареволуцији" и исправљању "неправде" према јадним бубашвабама и осталим инсектима.

1e07sw.jpg

Jejo...

Oni je8u ovce, Jejo.... Oni će preorati ulice Beograda da ih podseća na zavičaj...

Србија је дужна да плати 4 милијарде евра ратне одштете, Фолксдојчерима, Јеврејима, Хрватима и осталима у окружењу са којима смо били у рату.

Циљ је да се између осталог што је више могуће промени етничка слика Војводине која ЕУ не одговара ни мало (има сувише срба).

И то су нам као пријатељи поручују домаћи злотвори.

Докле овако?

Kako te ne mrzi da lazes , bre??.......nema nikakve ratne odstete, to si izmislio , onako , u hodu........:hahaha:

ima vracanja imovine otete posle 2WW, ali to su uradile sve zemlje evrope , sem nas i onih jednako retardiranih hrvata........

i to je sve.........kada se ja ne bunim za vracanje imovine u koju se moji uselise 45 te, sta se ti bunis.....???.......i tvoj je deda nekoga isterao smajserom iz kuce???:hahaha::hahaha::hahaha:

..doduse, ovaj gde se moj stari komunista uselio nije ni bio tu .......pobegao za ameriku........:mrgreen:

У нашем случају то је заиста репарација.
Оно што је најгоре, то је још један невиђени притисак на пореске обвезнике, који ће све то морати да исплате, радило се о Србима (буржујима) или Фолксдојчерима и Јеврејима.
Пошто се углавном ради о богаташима који ако су имали тада, снашли су се и сада, овај бедни народ ће морати да издржава још и њих.

Ako taj bedni narod za skoro 70 godina koliko koristi tu otetu imovinu, nije uspeo da se podigne iz bede i treba mu je uzeti i vratiti pravim vlasnicima.

Čitao sam zbog ovih priča o povraćajima imovine stare članke i intervjue, e, mnogo su smešni neki potomci predratne buržoazije. Njihovi preci su bili ko prsti u dupetu vladarima, koristili se državom, povlasticama, ovi su omogućavali pravila igre koji idu njima na ruke, zabranjuju komuniste, održavaju red i mir, oni trguju, investiraju, mute, šetaju se po dvorovima, balovima i ergelama dok stoka šljaka za njih, i sve to, i tad im je država bila OK.
A onda kad se klackalica prevrnula, onda država više nije OK, sad mora da vraća.
Pa neki ljudi zamišljaju da država služi samo da bi se oni bogatili. Baš kao i komunistička buržoazija.

Posle se priča o "pošteno" zarađenom kapitalu i imovinom stečenom u "znoju lica svog". A uglavnom nisu digli u životu ništa teže od kašike. Baš kao i komunistička buržoazija.

I sad se pojavljuju razni unuci, čupaju kose kako mesečno gube i po stotinu hiljada evra zato što se ne koriste svojom imovinom. Verovatno im je muka što ovako moraju nešto da rade, umesto da leže na milionima iako prstom nisu digli. Njihovi dedovi su umirali od muke pošto su bili opljačkani, siromašni i usamljeni, upravo kao i masa onih koji su nadničili za njih i od kojih su najjeftinije moguće kupovali radnu snagu.

Jedva sam se suzdržao da ne pustim neku suzu...

preci su bili ko prsti u dupetu vladarima, koristili se državom, povlasticama, ovi su omogućavali pravila igre koji idu njima na ruke, zabranjuju komuniste, održavaju red i mir, oni trguju, investiraju, mute, šetaju se po dvorovima, balovima i ergelama dok stoka šljaka za njih, i sve to, i tad im je država bila OK.

Zvuci idealno.

Jedva sam se suzdržao da ne pustim neku suzu...

Moraces taj tvoj svetonazor da objasnis Evropskoj Komisiji, siguran sam da ce odustati od ovog drustveno nepravednog zahteva.

Hahahahah!

Da, nesumnjivo, pravi vlažni san iz kojeg nikad ne bi želeo da se probudiš. Leba bez motike! Drugi rade, a ja kao investiram, "reskiram", brojim pare, itd. Takve snove su sanjali i razni komunistički lideri, u modifikovanoj verziji.
Ostaje vam samo da se zajedno klackate u nadi da će neko od vas biti gore, a ovaj drugi dole. Prijatno vam bilo.
Moraces taj tvoj svetonazor da objasnis Evropskoj Komisiji, siguran sam da ce odustati od ovog drustveno nepravednog zahteva.
Evo, sad ću da pojurim da im pojasnim. Samo da prestane da me boli ona stvar za iste.

Србија је дужна да плати 4 милијарде евра ратне одштете, Фолксдојчерима, Јеврејима, Хрватима и осталима у окружењу са којима смо били у рату.

Циљ је да се између осталог што је више могуће промени етничка слика Војводине која ЕУ не одговара ни мало (има сувише срба).

И то су нам као пријатељи поручују домаћи злотвори.

Докле овако?

Pa dok se ne prihvatimo posla i ne vodimo državu kako dolikuje. Nije ovo niti uslov, niti pritisak, već zahtev da se poštuju ljudska prava.

Da, nesumnjivo, pravi vlažni san iz kojeg nikad ne bi želeo da se probudiš. Leba bez motike! Drugi rade, a ja kao investiram, "reskiram", brojim pare, itd. Takve snove su sanjali i razni komunistički lideri, u modifikovanoj verziji.
Ostaje vam samo da se zajedno klackate u nadi da će neko od vas biti gore, a ovaj drugi dole. Prijatno vam bilo.

Evo, sad ću da pojurim da im pojasnim. Samo da prestane da me boli ona stvar za iste.

Znaci, druze, ti si se opredelio za autizam kao najperspektivniji drustveni mehanizam?

Ako, ako.

balkan je cudo !!!
vecito se na ovim prostorima pojedinci i grupe umisljenih politicara i samouverenih drzavnika igralo sa drzavom !!!
-posle 2 sr.pobednici su pohrlili da naplate svoje vojevanje po ceni kojom se njima cinila pravedna...
-posle gradjanskog rata i razbijanja SFRJ opet raznorazni ratnici ali vise oni iz pozadine na celom prostoru SFRJ naplatise cenu svoje borbe....opet cenu su sami od oka odredjivali.....
-za sve ove naplate NIKO NISTA NIJE PITAO NAROD......POJEDINCI SU PROSTO RECENO PLJACKALI.....A SAD......SAD CE NAROD KOJI NIKAD NIJE PITAN DA PLACA.....

nema javnih podataka nigde....bar ih ja nisam nasao...sat se to TITO dogovarao oko ostete sa nemackom....sta je dogovoreno,a sta realizovano ???? nema nigde javno obajavljeno sta od zajednicke imovine i drzavnog vlasnistva je pripalo kojoj republici bivse SFRJ....privatna svojina,stednja u bankama,raznorazni objekti....KO STA DUGUJE OD REPUBLIKA OKO NACIONALIZOVANE IMOVINE ???? SRBIJA JE BUDALASTO/ I NIKOM PAMETNOM POTPUNO NIJE JASNO ZASTO ??/INSISTIRALA NA PRAVNOJ naslednici SFRJ......sta smo time dobili a sta izgubili ????
svo ovo vreme -pogotovu od 2000.g.gledamo kako se razvlaci nacionalizovana imovina i prodaje povlascenima,a svi znamo da se to mora vratiti...i sada.....politicari su sve radili u ime naroda---prodali prijateljima---uzeli provizije....A GURAVI NAROD CE SVE TO NADOKNADITI IZ BUDZETA KAD TAD...

SAMO DA POCEKAMO JOS MALO DA SIPTARI RASPRODAJU DRZAVNO I CRKVENO PO KOSOVU....PA CEMO ZAKON DONETI TADA....NE BI LI I TO BUDZET SRBIJE PLATIO KAO STO PLACA I SPOLJNJI DUG KOSOVA......koji smo mi mentalci kao narod ?????

Back