После кише увек дође сунце, али...

... како га ишчекати...?
... како се стрпити када не знамо колико дуго треба да чекамо...?
... како живети што квалитетније док га дочекамо...?

Pametni igraci gledaju na duge staze,a glupi na kratke. Ako imas necemu da se nadas za 10,20 godina to je dovoljan razlog da zivis i da budes srecna.Pustis da problem odlezi dan dva i onda ponovo razmotris sve i bolje ces odreagovati. Nije bitno dobiti bitku,vec rat,mnoge bitke u zivotu se gube,ali opet moze da se dobije rat i da se zivot prozivi kako treba! Upamti ovu zadnju misao,lepo sam je sklepao u ove kasne sate!

Resenje za sve slabice.Jaki su sami sebi dovoljni!

jeste ali ovde je pitanje sta raditi kada se on narusi? Kako ga vratiti? Svi znamo to!:mrgreen:

To je predrasuda slabih, u stvari je suprotno....

Slabici su sami sebi dovoljni, a jakima pripada VERA :heart:

treba imati hrabrosti za veru... lako je biti sam sebi dovoljan i kukavicki...

i Verom se moze samo vratiti narusen mir...

To je predrasuda slabih, u stvari je suprotno....

Slabici su sami sebi dovoljni, a jakima pripada VERA :heart:

treba imati hrabrosti za veru... lako je biti sam sebi dovoljan i kukavicki...

i Verom se moze samo vratiti narusen mir...

Suprotno, jaki ljudi se oslanjaju na sebe, a slabici na veru u Boga ili koga vec.

snaga ja individualna osobina, zato mi zvuče nepristojno saveti ovih jehovinih svedoka koji ne mogu da prdnu bez svog "vodećeg tela", "naglednika"..
Bez obzira na versko opredeljenje morate se sloziti da je ljudima lakse kada imaju nekog iza sebe i ako je to ne vidljivo,pogotovu ako je jako i svemoguce kao bog.Bog im pruza osecaj utehe,smanjuje osecaj samoce i pruza nadu. Najveci vernici su bolesni,ostavljeni i usamljeni ljudi,jer vera im pruza utehu i nadu kod hriscana,a kod muslimana to su najveci glupaci i fanatici jer eto to daje smisao njihovim zivotima! Ma koliko ti bio los ili dobar zivot uvek te ceka raj koji si zasluzio,to je dobra uteha za siromasne. Monasi i popovi su danas najveci gresnici,malo,malo pa cujete pop ostavio ferari u crkvi,ostavio drogu i alkohol,zene i zamonasio se. NIje on to uradio zbog boga jer se prosvetlio,to je uradio jer je i on skapirao da ne moze doveka tako,jer taj nacin zivota ubija brzo. Pogotovu droga,alkohol i kockanje.Sve su to slabici koji ne znau da kazu dosta je,prekidam vec se pune istim stvarima svaki dan. Tu su najveci gresnici,malo malo pa skandal da popovi zlostavljaju decu. Sve se to kosi sa normalnom i zdravom logikom. Mnogi ce biti uvredjeni,ali neka realno pogledaju na sve. Popovi ne treba da voze dzipove ko mafijasi,vec da budu skromni,a oni bahati ko mafija. Pop u mojoj parohiji dodje jednom godisnje,gleda sto brze da istandrlja molitvu,uzme pare i pobegne,nece ni da popije kafu,nikad se ne seti da obidje parohiju,vec samo dodje po pare. Religija je kao sto vidimo namenjena za slabe,tuzne,ostavljene,bolesne i bahate! Na zalost i to je propalo u zemlji. Sav taj koncept religije je zreo za debelu reformu,pola popova i monaha treba poizbacivati iz manastira i crkava.

... како га ишчекати...?

koliko sam se puta to i sama pitala...ali sreca nije dugme i jedan savet je dobar za jednog ,a za drugog nije,na kraju i mi smo svi razliciti,valjda se treba okrenuti ljudima...

... како га ишчекати...?

tako i moj drug... gleda u nebo i ceka, ceka da mu padne nesto... pokusava on, nije da ne pokusava, samo sto su mu ciljevi malo previsoki da bi ih bez odskocne daske dohvatio, a nije spreman sam sebi da je sagradi, nego i nju ceka...
i kaze: kolo srece se okrece, morace i ovo da prodje, doci ce valjda i bolji dani
... a ko kaze da ce doci?
... sta ako je ovo ona bolja strana kola?

meni nikada nije svanulo sunce, prije nego sama razmaknem oblake

... како га ишчекати...?

isčekati..samo tako da prihvatimo(kišu)
koliko drugo treba da čekamo.......mi to ne možemo znati,ljudima to nije u mogućnosti i ne treba da se pitaju koliko ili kada..
kako živjeti što kvalitetnije....pronaći vjeru u sebi,a ne izvan sebe
.....možda sve gore napisano djeluje prazno,teoretski ili šablonski.Ali,kad malo bolje razmislimo istine se uvije kriju u naizgled jednostavnim i često ponavljanim riječima..

Back