Posle dužeg vremena....

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Prođe mnogo vremena, u ime lepe sećanje, bivši ili dragi prijatelji sa kojima smo ostali prijatelji, danas su sretno oženjeni ili imaju devojku, ja im želim sve najlepše. Oni me nalaze i trude se da ostanu u kontakt sa mnom, ali meni to nije toliko bitno, neću da se mešam u njihove živote i porodicu, svako ima svoj put. I dok pričamo, umeju da me iznenade, otvoreno mi kažu ' volim te'. Zatečena sam i ne znam šta da kažem i bude mi neprijatno. Objasnili su mi da sam im draga i da oni svim, dragim ljudima kažu ' volim te', ali ja predosećam njihovu žal za mladošću i ranijim vezama što nam nije uspelo ili mi se to tako čini? Divim im se na otvorenosti i pokazivanju reči i osećanja, mislim to ne može svako da izrazi. Ja, recimo, ne umem prijateljicama i prijateljima ovako izražavam otvoreno i previše, ali umem da ih cenim i poštujem, osim sa dečkom ja mu pokažem šta osećam i izražavam više. Da li vi, muški, ispoljavate osećanja i reči dragim prijateljima i bivšim devojkama sa rečima: volim te?

ne nikad nikom ,ko zasluzi pokazujem svaki cas na razne nacine ali ne govorim,vecinom su bivsi prijatelji prema kojima sam bio fer a lose mi se vratilo..cini mi se da sam im to rekao da bi mi davno bio noz u ledjima po ponsanju na osnovu svega ucinjenog

Koga sam stvarno voleo,volim ga jos uvek,mozda ne istim zarom i snagom,ali neke ljubavi se jednom dese i tu su ceo zivot,e sad dal ce to neko da kaze ili ne,to vec zavisi od osobe,neki muskarci bi to precutali a neki ponosno rekli...

To su reči koje bi trebalo da imaju neku težinu i ne izgovaraju se olako. Pogotovo ne bivšim devojkama, čak i da još volim neku od njih ponos bi me verovatno zaustavio da to kažem. Drugaricama...ne baš, koliko god da su mi drage nekako mi glupo da im izgovaram te reči, imam osećaj kao da ih obesmišljavam i njima i sebi.

Hvala vam momci na razjašnjenju. :D :heart: Sad bih trebala da ovakve izjave razlikujem i da one zavise od značenja i težine, i da tu vrstu ljubavi različito ispoljavaju. Samo je ovo neugodno da bračni(a) partner(ka) zatekne na licu mesta (telefon, sms, susreti, internet) i sve pogrešno protumači. :)

Prođe mnogo vremena, u ime lepe sećanje, bivši ili dragi prijatelji sa kojima smo ostali prijatelji, danas su sretno oženjeni ili imaju devojku, ja im želim sve najlepše. Oni me nalaze i trude se da ostanu u kontakt sa mnom, ali meni to nije toliko bitno, neću da se mešam u njihove živote i porodicu, svako ima svoj put. I dok pričamo, umeju da me iznenade, otvoreno mi kažu ' volim te'. Zatečena sam i ne znam šta da kažem i bude mi neprijatno. Objasnili su mi da sam im draga i da oni svim, dragim ljudima kažu ' volim te', ali ja predosećam njihovu žal za mladošću i ranijim vezama što nam nije uspelo ili mi se to tako čini? Divim im se na otvorenosti i pokazivanju reči i osećanja, mislim to ne može svako da izrazi. Ja, recimo, ne umem prijateljicama i prijateljima ovako izražavam otvoreno i previše, ali umem da ih cenim i poštujem, osim sa dečkom ja mu pokažem šta osećam i izražavam više. Da li vi, muški, ispoljavate osećanja i reči dragim prijateljima i bivšim devojkama sa rečima: volim te?
ja nikad..ta rec je mnogo bitna,nije obicna,vezana je za mnogo cula koja ne mozemo doziveti puno puta.zato ako je kazem to je da se upise..:D
sto se tice bivsih,mogu im samo reci bilo je lepo nekad.:per:

Jasno im stavim do znanja da su mi drage osobe, da ih poshtujem, da bi za njih ucinio sve sto mogu i da mi je stalo do toga da su dobro. I to je neki kontinuitet koji malo ko od njih moze da razume.

pa ako sam ih jednom volela zasto bi to menjala... osim ako se nismo bas ruzno razisli...

lepa osecanja se vremenom transformisu u neku drugu formu ljubavi....
ako nista drugo bude mi drago da ih opet vidim ali ne toliko da ih smrtno zavezem za sebe...

Ja ću da obrnem pitanje, pa da kao devojka odgovorim. Svi ljudi, koje sam ja volela i koji su mene voleli, ja sam im na neki način draga. Bitna i važna. Kao i oni meni. To znam po ponašanju. To znam ja, to znaju i oni. Zauvek će da nas deli neka lepa nit, jedna nepremostiva definicija bitnoće, gde ostajemo "povezani" na neki način. Možda je moj "horoskop" takav. Nekako se jedni drugima uvek nalazimo u bitnim momentima, pitamo jedni za druge, radujemo se tuđim uspesima, bodrimo jedni druge u izrazito teškim. Ja sve mislim, da će to tako biti do kraja života. Jer sam stvarno volela izuzetne ljude, divne. Upoznavala njihove porodice, sestre... Naprosto im se divim, što smo vremenom uspeli da iskristališemo i iskanališemo sve ono, u čemu kao ljudi nismo uspevali. Nadogradili jedni druge, tamo gde smo bili slabi. Ojačali tamo gde nismo bili puno hrabri. Ja im to uvek govorim i obojica to znaju. To se zaslužuje. takvo poštovanje. Takav vid brige. Takav vid ljubavi, koji je sada transformisan u prijateljstvo čvrsto, čisto i neukaljano. I zbog toga sam kao sooba sretna. Takvo ponašanje sam i ja zaslužla i zbog toga sma kao čovek srećna. Jer znam, da sam lep trag ostavila. I današnje poštovanje svojim načinom ophođenja zavredila. Želim obojici svaku sreću i zdravlje, dobrobit i pažnju. Sve drugo bi me rastužilo, kao čoveka da znam, da je iole drugačije.

:hvala:

Poslednja izmena:

Back